STEMMEN

 

U kunt 1 stem uitbrengen per categorie met uw mailadres waarvoor u een bevestigingsmail ontvangt. Vergeet niet uw stem te bevestigen.
Alleen bevestigde stemmen tellen mee. Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen check dan uw spambox.

Meer weten over genomineerden voordat u gaat stemmen? Klik hier voor de motivaties en cases.

Hieronder meer informatie over de nominaties

1. VAR of the Year

 • Axians
  X

  Axians

  CATEGORIE:

  1. VAR of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Axians

  MOTIVATIE:

  Samen met onze klanten verbeteren we het leven van mensen – van bewoners in steden en van consumenten op zoek naar een betere koopervaring, van docenten en studenten die inspirerende resultaten behalen en patiënten die een steeds betere zorg verwachten. We houden actief de industrie draaiende, werken continue aan wereldwijde mobiliteit en zorgen ervoor dat mensen goed met elkaar kunnen communiceren. Axians is al jaren actief als value-add reseller in zowel de Enterprise als Overheidsmarkt op het gebied van Dynamic Infrastructure, Intelligent Applications en Business Applications.

  Met diverse awards op zak van vendoren Cisco, HPe, Citrix, Avaya, IBM en Exact welke juist zijn uitgereikt aan Axians als add-value Solution provider en Advisor. Cisco - Solution innovator of the Year | Services Partner of the Year https://www.axians.nl/news/cisco-benoemt-axians-tot-solution-innovation-en-services-partner-the-year/ IBM - Business Partner of the Year | Services Solution Award | Watson IoT Solution Award https://www.axians.nl/news/drie-awards-voor-axians-tijdens-ibm-night-of-the-stars-2018/ Exact - Fast Forward van het jaar | Project van het jaar | Marketing Project van het jaar https://www.axians.nl/news/drie-awards-voor-axians-tijdens-exact-partner-van-het-jaar-awards-2017/ HPe - PointNext (Services) partner of the year https://www.axians.nl/news/axians-wint-hewlett-packard-enterprise-hpe-partner-award/

  Daarnaast heeft Axians al jaren achtereen een fantastische score van Giarte op de Outsourcing Performance Index, ook weer in 2018: https://outsourcingperformance.nl/provider/axians/ Als distributie-partner met een eigen warehouse en service faciliteiten voor Cisco, HPe, Aruba, NetApp en Fortinet en de kennis en kunde om zowel advies, implementatie als services te realiseren zet Axians een unieke propositie in de markt in een breed bereik van core-infrastructuur tot business applicaties.

  Vanuit de eigen Consulting organisatie, onder de naam Bostec, leveren daarna nog de specifieke domein expertise en worden we gezien als trusted advisor voor o.a. onze grootste luchthaven, verschillende ziekenuizen en een reeks aan industriele en logistieke organisaties. Met een eigen strategisch Innovatie programma helpt Axians haar klanten vervolgens Innovatie te organiseren voor het 3e jaar op rij: https://www.axians.nl/news/center-for-strategy-en-axians-werken-samen-aan-strategische-digitale-innovatie-voor-organisaties/ Feedback van deelnemers is beschikbaar!

  SITE

  CASE

   

 • Insight Enterprises Nederland
  X

  Insight Enterprises Nederland

  CATEGORIE:

  1. VAR of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Insight Enterprises Nederland

  MOTIVATIE:

  Insight heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een hard- en softwareleverancier pur sang, tot een echte â??trusted advisorâ?? op het gebied van IT. Veel klanten zien Insight als hun gewaardeerde en vertrouwde adviseur voor al hun IT-vraagstukken. Insight helpt de business van klanten (wereldwijd) verder te brengen met behulp van ICT. Het bedrijf voorziet klanten van IT-producten en -diensten, waaronder cloud- en werkplekoplossingen, die hen in staat stellen slimmer te werken en zo hun efficiency te verhogen en kosten te reduceren. Insight neemt daarbij desgewenst het gehele traject voor zijn rekening, van het uitbrengen van merkonafhankelijk, strategisch advies tot en met het implementeren van de benodigde oplossing(en), inclusief de bijbehorende eindverantwoordelijkheid. Insight heeft o.a. klanten in de sectoren overheid, zorg, zakelijke dienstverlening, industrie, hosting en retail. Het merendeel betreft organisaties met een omvang vanaf 100 tot 10.000 werkplekken. Insight streeft naar een langdurige relatie met klanten, waarbij transparantie, integriteit, respect en een persoonlijke benadering vooropstaan. In 2017 realiseerde Insight EMEA een omzet van $1,4 miljard. Wereldwijd heeft Insight 6.600 medewerkers in staat het bedrijf vermeld in de Fortune 500.

  VAR of the Year
  Het merendeel van de service relateerde omzet is afkomstig van diensten zoals de Discovery Workshops. Via dit soort interactieve methodes, gehouden bij de klant op locatie, krijgt de klant bijvoorbeeld inzicht in de wijze waarop hij zijn (mobiele) werknemers kan faciliteren. Binnen een dag wordt er samen met de klant gekeken hoe IT-oplossingen het behalen van de bedrijfsdoelstellingen kunnen ondersteunen. Want het management weet vaak wel dat er iets beter kan, door dit soort workshops maken we inzichtelijk wat er beter kan en hoe we tot het â??eindresultaatâ?? willen gaan komen. In deze workshop zijn de verschillende contactpersonen van de organisatie vertegenwoordigd en wordt er gekeken welke oplossingen het beste passen bij de organisatie, haar klanten en de markt waarin zij actief is. Met dit uiteindelijke advies op maat weten klanten welke producten, Mobile Device Management-tools en samenwerkingssoftware er met de huidige infrastructuur overweg kan en kan worden overgegaan tot aanschaf en implementatie. Insight heeft heel veel disciplines onder één dak en kan daardoor als geen ander de klantvraag en oplossing met elkaar verbinden. 

  Daarbij kiest Insight, in tegenstelling tot menig ander reseller, voor een volledig technologie-onafhankelijke rol als trusted advisor. Zo kan het voorkomen dat de klant met een bepaald type software wil werken die in beginsel niet ondersteund wordt door Insight. Als trusted advisor kiest Insight er voor om kennis te vergaren over deze software om de klant alsnog optimaal te ondersteunen. Insight werkt samen met meer dan 1.100 technologieleveranciers, mede waardoor brede kennis wordt ontwikkeld van de top 30 meest vooraanstaande technologiepartners zoals Microsoft, Symantec, VMware, Citrix, Lenovo, IBM, Oracle en Veeam. 

  SITE

  CASE

   

 • PQR
  X

  PQR

  CATEGORIE:

  1. VAR of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  PQR

  MOTIVATIE:

  Door het uitvoeren van succesvolle projecten binnen de gemeentemarkt met uiteenlopende, complexe omgevingen, of het samenvoegen van deze complexe omgevingen/infrastructuren, begrijpt PQR als geen ander de uitdagingen waar gemeentes mee spelen. PQR draagt ervoor zorg dat de gebruikers binnen de gemeente altijd toegang hebben tot hun workspace, om haar klanten te bedienen. Een portal van de back- tot de frontend voor de ambtenaar van nu met transparante en beveiligde toegang tot de benodigde gemeentelijke applicaties. PQR doet dit vanuit het datacenter van haar klanten in eigen beheer, vanuit het PQR datacenter of de public cloud. Dat PQR beschikt over ruime kennis en kunde van de gemeentelijke markt blijkt uit het groot aantal tevreden gemeentes die klant zijn bij PQR. 

  De PQR-projectorganisatie krijgt een hoge waardering op gebied van deskundigheid en samenwerking en uitvoering van projecten, getuige de bijgevoegde referentiecase. (link in word-bestand in bijlage)

  CASE

  SITE

 • SLTN Inter Access
  X

  SLTN Inter Access

  CATEGORIE:

  1. VAR of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  SLTN Inter Access 

  MOTIVATIE

  Zorgbalans is een ouderenzorgorganisatie in de regio Kennemerland met ongeveer 2.700 medewerkers. De organisatie zorgt voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving, Omdat de centrale infrastructuur technisch en economisch afgeschreven was er een noodzaak het datacenter en het WAN te moderniseren. Aangezien de nieuwe manier van werken een impact zou hebben op de werkplek en de te kiezen licentiemodellen, is dit ook in de scope van de vernieuwing meegenomen. Het technisch ontwerp voor de nieuwe omgeving van Zorgbalans is ingevuld met twee datacenters, een extern datacenter voor productie en een intern datacenter voor uitwijk, hiermee is invulling gegeven aan de doelstelling om de beschikbaarheid en continuïteit van de Zorgbalans dienstverlening 24x7 te borgen. In het externe datacenter is een gevirtualiseerde Hewlett Packard serveromgeving opgebouwd. De vSAN technologie van VMware zorgt dat de kritische cliëntendata wordt opgeslagen. Deze data wordt geback-upt door technologie van VEEAM. Het interne netwerk is opgebouwd met netwerk-technologie van HP Aruba. De Next Generation Firewall oplossing van Fortinet zorgt voor een beveiligde toegang van buitenaf naar het netwerk, de Multifactor Authenticatie technologie van Censornet zorgt voor een sterke en gebruikersvriendelijke authenticatie als je van buiten het Zorgbalansnetwerk toegang wil krijgen tot het centrale domein. De op Microsoft Office gebouwde werkplekken zijn beveiligd met Kaspersky end-point protection.

  MOTIVATIE

  AEB, voorheen onderdeel van de gemeente Amsterdam, is nu drie jaar zelfstandig als dè lokale vuilverbrander. Al het huisvuil van Amsterdam en een deel van het bedrijfsafval vindt zijn weg naar het grote complex aan de Australiëweg. AEB bevindt zich in een transitie van traditionele huisvuilverbrander naar een modern en innovatief bedrijf om grondstoffen terug te winnen uit afval. Onderdeel van die transformatie is een moderne IT-omgeving, met professionele ondersteuning vanuit de IT-afdeling. Die is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, waar onder andere ook HR, Financiën, Control en Facilitair onder vallen. AEB ging daarom een jaar geleden aan de slag met het professionaliseren van de ICT-dienstverlening, inclusief moderniseren van de werkplekken voor de 400 medewerkers. Hierbij is SLTN gevraagd om mee te helpen met het bedenken en het ontwerpen van een nieuwe werkplek concept, gebaseerd op Windows 10 en Office 365 Er is gekozen voor de laatste versie van Windows 10, die goed kan omgaan met de on premise applicaties en servers en tegelijk voorbereid is op volledig gebruik van clouddiensten. De beveiliging is ook goed geregeld. Die gaat waarschijnlijk binnenkort uitbesteedt worden dus we hebben hem zo ontworpen dat het ook makkelijk door een derde partij beheerd kan worden. Een nieuw systeem wat voorbereid is op de toekomst.

  CASE 1

  Case 2

   

  SITE

 • Telindus
  X

  Telindus

  CATEGORIE:

  1. VAR of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Telindus

  MOTIVATIE:

  Telindus is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van access, connectivity en datacenteroplossingen in combinatie met managed services en multi-vendor support. Hiermee heeft Telindus alle kennis en disciplines in huis om toonaangevende multi-vendor infrastructuuroplossingen te bouwen, onderhouden en beheren die het fundament vormen voor de IT-huishouding van enterprises en service providers. Telindus wil voor haar klanten een belangrijke partner blijven op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen. Op basis van een best-of-breed-aanpak streeft de organisatie voor al haar klanten naar innovatieve oplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke vragen vanuit de business. Een goed voorbeeld van een innovatie oplossing is de implementatie van The Network. Intuitive bij Prodrive Technologies. Telindus realiseerde met The Network. Intuitive. een netwerkomgeving die Prodrive Technologies ondersteunt in businessinnovatie en groei. Het nieuwe netwerkconcept is in staat de groeiende hoeveelheid data die wordt gegenereerd te verwerken en te beveiligen. Ook ondersteunt het de modulaire manier van werken waarbij kantoorruimte wordt ingewisseld voor een laboratorium en nieuwe machineparken eenvoudig aan te sluiten zijn. Dit alles zorgt ervoor dat veel concurrentiegevoelige informatie via het netwerk wordt uitgewisseld. Security is dus van groot belang. The Network. Intuitive. biedt een netwerkomgeving die zelflerend en flexibel is, zonder dat op beveiligingsniveau concessies worden gedaan. In de bijlage vindt u de uitgebreide Prodrive case.

  CASE

  SITE

   

2. MKB Reseller of the Year

 • ACA IT-Solutions
  X

  ACA IT-Solutions

  CATEGORIE:

  2. MKB Reseller of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  ACA IT

  MOTIVATIE:

  ACA blijft maar groeien en dat is niet voor niks! Dit gemoedelijke brabants bedrijf weet wat goed is voor hun klanten en prospects. Ze houden iedereen op de hoogte en met hun gedrevenheid en expertise weten ze veel nieuwe klanten aan te trekken. Het bedrijf kent bijna geen personeelsverloop en dat kan ik goed begrijpen. Een bedrijf wat niet alleen geeft om hun klanten maar ook zeer veel waardering richting het personeel geeft.

  SITE

 • Buyitdirect.com
  X

  Buyitdirect.com

  CATEGORIE:

  2. MKB Reseller of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Buyitdirect.com

  MOTIVATIE:

  ICT reseller Buyitdirect.com biedt met Werkplek as a Service (WaaS) haar klanten de mogelijkheid om de werkplekken inclusief alle hardware, software en diensten voor een vast bedrag maandelijks af te nemen. Aangezien de klant kiest voor het totaalconcept van Buyitdirect, lag een aparte financiering via een leasemaatschappij niet voor de hand. Buyitdirect heeft met HP Financial Services als eerste in de Nederlandse markt een overeenkomst gesloten waarmee dit naadloos te realiseren is.

  Buyitdirect beschikt met een brede klantenkring en persoonlijke contact via accountmanagers over voldoende potentieel om het WaaS-concept uit te rollen. Het voordeel van het concept Werkplek as a Service voor de klant is dat Buyitdirect het aanspreekpunt blijft en de klant op één maandelijkse factuur alle kosten inzichtelijk heeft.

  De ict-reseller wilde graag een derde partij om de financiering met behoud van flexibiliteit onder te brengen, één die beschikt over bancaire expertise en de mogelijkheid biedt om zelf te factureren. De jarenlange samenwerking met HP Financial Services heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er een overeenkomst is gesloten, die dat mogelijk maakt.

  SITE

 • Centralpoint
  X

  Centralpoint

  CATEGORIE:

  2. MKB Reseller of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Centralpoint

  MOTIVATIE:

  Met een 16 jarige historie in online sales en dominantie op het web bij de verkoop van ICT producten aan het MKB is nu na de merger van Infotheek en Centralpoint.nl een organisatie ontstaan die niet alleen seamless de producten kan leveren aan het MKB, maar nu ook gedegen advies kan geven, de producten kan leveren op welke manier de klant maar wil, we de producten kunnen installeren en zelfs 24/7 kunnen managen. We nemen zelfs de oude apparatuur weer mee terug en refurbishen dit om zodoende een 360 Circulaire economie te hebben. Hiermee zijn we uniek in de nederlandse markt richting het MKB!

  SITE

 • H&R Automatisering
  X

  H&R Automatisering

  CATEGORIE:

  2.MKB Reseller of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  H&R Automatisering

  MOTIVATIE:

  H&R is in 1991 opgericht en is groot geworden door klein te blijven. De laatste jaren is het echter hard gegaan en dat is ook de vendoren opgevallen. Gespecialiseerd in complexe server/storage oplossingen, van advies tot en met het beheer, H&R doet het allemaal. HP platinum partnerm, HPE silverpartner, Dell Platinum partner, Eset platinum partner, HP en HPe servicepartner. Ik denk redelijk uniek in de markt met al deze kennis aan boord.

  SITE

 • Pro Warehouse
  X

  Pro Warehouse

  CATEGORIE:

  2. MKB Reseller of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Pro Warehouse

   

  MOTIVATIE:

  Enige 100% Apple reseller gericht op de zakelijke markt. Recent als een van de twee Apple Enterpise Autorised reseller benoemd. Mooie projecten gedaan bij TMG, Booking, Transavia etc etc. Grootste zakelijke Apple reseller in NL.

  SITE

   

3. Cloud service provider of the Year

 • Cassiux
  X

  Cassiux

  CATEGORIE:

  3. Cloud Service Provider of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Cassiux

  MOTIVATIE:

  Als er één bedrijf is dat onvoorwaardelijk in Azure Stack gelooft, dat is dat Cassiux wel. Cassiux heeft dan ook als enige in Nederland ervoor gekozen om zich volledig op deze technologie te storten. Met haar eigen Azure Stack voorziet Cassiux haar partners van deze enige echte consistente en hybride cloud oplossing, middels Azure-Stack-as-a-service. Dit houdt in dat ze direct en zonder voorinvestering de beschikking krijgen over Azure Stack. Met behulp van een recent ontwikkeld partner activatie programma helpt Cassiux haar partners om de Azure-Stack-as-a-service effectief en succesvol in de markt te zetten. En om door blijven te groeien als de nummer 1 Azure Stack speler in Nederland heeft Cassiux recentelijk de Azure Stack activiteiten van Resello overgenomen. Opvallende proposities Het team van Cassiux bestaat uit echte Azure Stack experts die alle mogelijke certificaten op zak hebben. Samen met de partners hebben ze het afgelopen jaar een aantal opvallende proposities op de Azure Stack beschikbaar gemaakt. Zo hebben ze voor IT-dienstverlener EBPI een Open Shift omgeving ingericht, in samenwerking met Microsoft. Het blockchain bedrijf Ledger Leopard laat haar blockchain ontwikkelomgeving op de Cassiux Azure Stack draaien. En ook de omgeving van financieel dienstverlener 216 staat in deze hybride cloud. Om dit alles voor elkaar te krijgen werkt Cassiux nauw samen met haar ecosysteem partners en haar go-to-market partners , waaronder Microsoft, Dell/EMC, Go2the.cloud, Infradata en Exivity. Nieuwe technologie Als onderscheidend bedrijf zet Cassiux vol in op innovatie en nieuwe technologie. Zo biedt Cassiux Azure Stack-as-a-Service door gebruik te maken van meerdere eigen Azure Stack systemen op verschillende locaties. Cassiux is er voor elke MSP, hoster, ISV of SI die haar klanten een echte consistente hybride cloud oplossing wil aanbieden. Uiteraard sluit het Cassiux Azure Stack platform aan bij cloud automation- en web platformen, zoals Resello en CloudCockpit. Cassiux is dé specialist in Azure hybride cloudoplossingen en neemt haar partners hiervoor alle zorgen uit handen. Vandaag en in de toekomst.

  SITE

  CASE

 • Data Comfort
  X

  Data Comfort

  CATEGORIE:

  3. Cloud Service Provider of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Data Comfort

  MOTIVATIE

  Data Comfort loopt met haar Infrastructure as a Service voorop in de markt als het gaat om techniek. Door de combinatie van Netapp Solidfire en VMware vCloud 9.1 is Data Comfort in staat garanties te geven over beschikbaarheid, flexibiliteit en capaciteit maar vooral performance. De gegarandeerde IOP's zorgen voor 100% performance garanties voor onze klanten. Een gave, innovatieve samenkomst van vendoren waarbij de verwachting van de klant centraal staat.

  MOTIVATIE

  Wij zien dat veel bedrijven nog steeds bang zijn om gebruik te maken van clouddiensten. Meestal is deze angst gevoed door trage ervaringen en onverwachtse narekeningen. Ook veel gehoord is dat er verdergaande kennis nodig is om het portal te begrijpen. Kortom het cloud-landschap wordt als ingewikkeld ervaren.
  Onderscheiding Data Comfort
  Data Comfort erkend deze complexiteit en heeft dit vertaald naar een simpele dienst, het Virtual Data Center(VDC). 
  Binnen VDC kiest de klant de benodigde reken-, opslag- en netwerk capaciteit. Op deze manier ontstaat er een resourcepool waarbij de klant zelf kan bepalen hoe deze componenten worden ingezet. De klant betaalt hier een vast bedrag per maand voor. 
  VDC is volledig software defined waardoor alle denkbare IT vraagstukken te beantwoorden zijn. Denk hierbij aan het koppelen van multiclouds tot aan de connectie met client devices.
  Door de technologie en de mens die wij hebben ingezet mogen we ons op dit moment zelfs de enige cloud service provider in Nederland noemen waarbij alle snelheden van de componenten zijn gegarandeerd. 
  De volgende snelheden garanderen wij:
  1. Netwerk snelheid in Mbits
  2. Rekensnelheid van CPU(Mhz) en Memory
  3. Schijfsnelheid in IOPS (enige in Nederland)
  4. Supportsnelheid: zowel de reactie snelheid als de oplossnelheid. 
  Kortom onze klanten krijgen garantie van beschikbaarheid van techniek en de mens. Dit maakt ons bijzonder!
  Hoe hebben wij dit kunnen realiseren?
  Keuze software en hardware
  In de zoektocht naar eenvoud en beschikbaarheid hebben we veel software en hardware oplossingen bekeken. Een greep uit het onderzoek:
  Softwarematig: Azurestack, VMware vCloud, OpenStack, Cloudstack, Proxmox
  Hardwarematig: DellEMC, Netapp, Solidfire, HP, Nutanix

  Ook op de onderliggende infrastructuur zijn er dus veel keuzes mogelijkheden. Onze belangrijkste eisen waren API-driven, gegarandeerde performance en gebruiksvriendelijkheid.
  Uiteindelijk hebben we gekozen voor: VMware vCloud, Blades van Dell en NetApp SolidFire als storage. 
  Ontwerp en Inrichting
  Software defined is de rode draad door de inrichting en het ontwerp loopt. 
  Het VMware vCloud product is compleet afgestemd om vanuit één bedienportal de verschillende resources te beheren en verdelen.  
  Dankzij VMware NSX is het mogelijk om één volledig virtual netwerken aan te maken, te koppelen en geavanceerde firewalling toe te passen.
  Met NetApp SolidFire hebben we de tools in handen om op het laagste niveau de storage te virtualiseren. Hierdoor is het mogelijk de IOPS los te configureren van de capaciteit en deze dus ook te garanderen. 
  Elk component van het Virtual Data Center is aan te sturen met een API. Dit maakt het voor ons en onze klanten mogelijk om nu en in de toekomst steeds verder te automatiseren.
  Waarom Cloud Service Provider of the year?
  Voordat wij het Virtual Data Center hebben ontwikkeld hebben wij gekeken naar de problemen die in de markt liggen en niet naar hoe wij hier geld aan kunnen verdienen. Hierdoor staat er nu een product dat volledig aansluit op de behoefte. VDC biedt klanten ruimte om kosten beter te beheersen, processen verder te automatiseren en meer tijd te besteden aan hun core-dienstverlening. En daarom zijn wij de cloud service provider of the year. 

  CASE 1

  CASE 2


  SITE

   

 • Equinix
  X

  Equinix

  Categorie

  3. Cloud Service Provider of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Equinix

  Motivatie

  Bij Equinix denken wij dit jaar bij de Dutch IT-channel Awards een goede kanshebber te zijn in de categorie Cloud Service Provider of the Year met onze Equinix Business Cloud (EBC). Voor iedere zakelijke klant op zoek naar compute, storage of networking biedt deze een veelzijdig platform. Enkele voordelen op een rij:

  - Integratie van verschillende componenten en functionaliteiten
  - Eenvoudig beheer vanuit een single-pane-of-glass
  - Unieke netwerk- en connectiviteitsmogelijkheden via 200+ datacenters en de Equinix Cloud Exchange
  - Meerdere bestelopties met keuze uit shared en dedicated omgevingen. 

  Equinix Business Cloud in het kort
  EBC is het IaaS cloud-platform van Equinix Managed Sevices Nederland. Het is een bewezen platform dat zeer succesvol in de markt is, een snelle groei heeft doorgemaakt en de basis vormt voor verschillende oplossingen die Equinix-partners zoals OGD, Pink Elephant en Experis Ciber in Nederland verkopen aan klanten in zowel de publieke als de private sector, waaronder de Nederlandse overheid en Wehkamp. EBC stelt hen in staat flexibel cloud-resources af te nemen, ongeacht de al bestaande infrastructuur. Dit kan onder andere in een hybride oplossing met een eigen (on-premise) omgeving of in combinatie met andere cloud service providers. In de basis bestaat EBC uit de componenten Compute, Storage en Networking. Deze drie resources zijn te beheren vanuit één self-service portal en te combineren met verschillende Equinix-diensten. 

  Unieke netwerkmogelijkheden via Platform Equinix
  EBC is beschikbaar op drie locaties in Nederland: Amsterdam, Zwolle en Enschede. Hierdoor kunnen bedrijven hun applicaties en systemen geografisch spreiden. Ook is het mogelijk om efficiënt verbinding te leggen met verschillende partijen en partners binnen een ecosysteem, bijvoorbeeld via de Equinix Cloud Exchange (ECX), die zorgt voor betrouwbare, snelle en veilige verbindingen naar cloud service providers en partners zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services. Gebruikers van het EBC-platform hebben altijd toegang tot Equinix unieke netwerk- en connectiviteitsmogelijkheden via meer dan tweehonderd datacenters wereldwijd.

  Eenvoudig beheer met self-service portal
  Het EBC-platform staat in de datacenters van Equinix, maar het beheer ervan is eenvoudig op afstand te regelen, zowel via een web interface als een API. Het aanmaken, aanpassen, verwijderen van virtuele omgevingen (VMs) is met een paar muisklikken geregeld, evenals andere administratieve zaken zoals het maken van snapshots, gebruikersbeheer en het inrichten van netwerkdiensten. Daarnaast biedt het self-service portal toegang tot extra functionaliteiten zoals firewalls, routing, het inzien van performance-statistieken en rapportages. Wanneer blijkt dat er meer resources nodig zijn, zoals meer opslagcapaciteit of (v)CPUs kan de klant hier vrijwel direct over beschikken.

  Keuze uit verschillende varianten
  EBC is verkrijgbaar in twee varianten, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen, te weten Shared en Dedicated. Deze worden aangeboden in diverse bundels, waardoor er altijd wel een keuzevariant is die precies aansluit bij de behoefte van de klant. Klanten die kiezen voor een Shared EBC-omgeving delen resources met andere klanten waardoor kosten laag gehouden kunnen worden en het mogelijk is zeer flexibel op en af te schalen. De Dedicated-variant geeft meer controle over bijvoorbeeld licentiekosten, CPUs, geheugen en maatwerk als het gaat om o.a. uitwijkeisen.

  SITE

 • QNH Consulting
  X

  QNH Consulting

  CATEGORIE:

  3. Cloud Service Provider of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  QNH Consulting

  MOTIVATIE:

  QNH voert niet alleen regelmatig migraties naar de cloud uit voor klanten als WE Fashion, Enexis, BDO, Groningen Seaports en Astrata Europe, ze zijn ook cloud trusted advisor en Gold Partner van onder andere Microsoft en AWS. QNH adviseert, ontwerpt, implementeert en beheert state of the art cloud- en hybride oplossingen voor top 500 organisaties. Om aan te tonen dat QNH Consulting deze prijs verdient neem ik jullie mee in het cloudproject dat zij uitvoerden voor groeibedrijf Astrata Europe. Astrata Europe biedt effectieve fleetmanagement aan alle soorten transport- en logistiekbedrijven. Zij levert onder meer de volgende diensten: track en trace, brandstofmanagement, driver behavior en communicatie en analytics. Flexibiliteit en innovatie heeft Astrata nodig voor zijn groei en het leveren van state-of-the art diensten. Astrata besloot daarom haar diensten te hosten in de Microsoft Azure cloud. Dit project is bijzonder vanwege de complexiteit, de innovativiteit en de organisatie. Complexiteit Astrata heeft veel applicaties, maar ook ontzettend veel eindgebruikers. De gegevens worden over eigen netwerken, maar ook over die van diverse telecomoperators verstuurd. Alle links en connecties moeten goed blijven werken, deels waren ze daar bij Astrata afhankelijk voor van derden. Dat maakt een migratie naar de cloud complex. Er is daarom uitgebreid getest in een schaduwomgeving, voordat op de knop werd gedrukt en alles werd omgezet. Hier merkten eindgebruikers niets van. Wel merkten ze dat er een kortere time-to-market voor nieuwe diensten op het Astrata platform was en dat de kwaliteit van producten en diensten sterk toenam. Innovatie De cloud is complex en het uitrollen en ontmantelen van configuraties is vaak een uitdagende taak. Om dit te vergemakkelijken en minder fout gevoelig te maken heeft QNH alle configuraties in templates gezet, waardoor het mogelijk is om met één druk op de knop configuraties uit te rollen en te ontmantelen. Dit komt met name de snelheid en flexibiliteit ten goede. Verder betaalt Astrata enkel de services die het gebruikt en door configuraties makkelijk te ontmantelen wordt er geen oude en overbodige software en data in de cloud bewaard. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Een dergelijk Software Defined Datacenter is hot bij cloudmigraties. Organisatie Het projectteam bestond uit een mix van mensen van QNH en Astrata. Daarom werd gewerkt met een gefaseerde aanpak via Idesign. De ontwerpfase duurde door deze aanpak wat langer.

  SITE

 • SLTN Inter Access
  X

  SLTN Inter Access

  CATEGORIE:

  3. Cloud Service Provider of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  SLTN INter Access

   

  MOTIVATIE

  Ideale Werkplek vanuit Ideale Cloud ISS is een internationaal facilitybedrijf, dat in aantal medewerkers tot de grootste bedrijven ter wereld behoort. De afgelopen tijd is ISS Facility Services een belangrijke transformatie doorgegaan. Waar het bedrijf eerst bestond uit separate onderdelen voor activiteiten als cleaning, catering en health care, zijn deze activiteiten in de nieuwe situatie samengevoegd tot geconsolideerde facility diensten voor key accounts, waaronder veel wereldwijde multinationals. De wens voor de Nederlandse tak van facilitybedrijf ISS Facility Services was alle medewerkers op dezelfde manier toegang geven tot de bedrijfssystemen, waar ze ook werken. Compliant, en veilig. Dit is ingevuld met Uw Ideale Werkplek vanuit Uw Ideale Cloud, geleverd en onderhouden door partner SLTN. ISS werkt al jaren met SLTN Inter Access. Daarbij hebben ze een modern en praktisch IT-contract op basis van een open en transparante relatie, op basis van heldere afspraken. De ideale werkplek voor ISS is hierbij opgezet met software van Citrix en geleverd vanuit Uw Ideale Cloud van SLTN, waarbij de medewerkers via hun laptop vanaf iedere locatie toegang hebben. De uitdaging zat met name in hybride gebruikersgroep. Een deel van de medewerkers werkt de hele dag op hetzelfde kantoor, maar er is ook een grote groep mobiele medewerkers die de hele dag op de weg zitten. Daarnaast zijn er mensen die altijd bij de klant werken, en van daaruit inloggen om informatie door te geven. Voor al die mensen wilden we een werkplek in de cloud, zodat iedereen op dezelfde manier terecht kan op de systemen van ISS Facility Services. Dit is succesvol ingericht met Uw Ideale Werkplek vanuit Uw Ideale Cloud van SLTN

  MOTIVATIE

  Verbinding Elbuco Patientine Elbuco biedt al ruim veertig jaar high service leaseconcepten waarbij bedrijven en hun klanten van A tot Z worden ontzorgd. Een andere en vooral slimme manier om van consumentengoederen gebruik te maken. Elbuco faciliteert de financiering, de service en het onderhoud van deze producten. Dit doet Elbuco zowel via eigen consumentenlabels, zoals het van oudsher bekende Skala.nl als via verschillende samenwerkingspartners die het high service leaseconcept integreren in de eigen portfolio. Van laptop tot televisie en van wasmachine tot elektrische fiets. Consumenten zijn steeds meer bereid gebruik te maken van abonnementsmodellen. Ze betalen voor gebruik, niet voor bezit. Dat zien we natuurlijk met de (private) lease-auto, maar die trend heeft zich ook uitgebreid tot diensten als Netflix. Ons doel is om het leaseconcept breder in te zetten bij diverse doelgroepen. Hierbij is IT is een belangrijk instrument om dit mogelijk te maken. Met de overname van Patientline kwam ook de infrastructuur in handen van Elbuco hierbij was de IT was redelijk complex, omdat er vanuit die infrastructuur communicatie moet plaatsvinden met de ziekenhuizen overal in het land waar de apparatuur van Patientline staat. Dit moet op afstand worden gemonitord en benaderbaar zijn. Die infrastructuur kon niet in één keer worden opgenomen in die van Elbuco, dus ook daar was een oplossing voor nodig.” In samenwerking met SLTN werd alles in een cloud oplossing omgezet, waarbij de volledige IT van Patientline en Elbuco in de cloud is gezet. De verbindingen van Patientline en Elbuco lopen nu via Datacenter Brabant

  MOTIVATIE

  VeldhovenGroup, bekend van damesmodemerk Sandwich, had zoals veel organisaties te maken met een complexe on premise infrastructuur die organisch was gegroeid, onder meer door acquisities. Dankzij het naar de cloud brengen van deze infrastructuur, in samenwerking met SLTN Inter Access, opereert Veldhoven Beheer efficiënter, en kan het flexibeler omgaan met bijvoorbeeld het volledig verkopen van merken. Middels ICT wil VeldhovenGroup nadrukkelijk de concurrentie voor te blijven. De markt verandert razendsnel, die flexibiliteit is daarom erg belangrijk. VeldhovenGroup heeft gekozen voor Microsoft Azure omdat het past bij de flexibele manier waarop de storage in de cloud kan worden georganiseerd. Naast die flexibiliteit is een groot voordeel dat ze de hardware niet meer zelf hoeven te onderhouden. Voor de VM-laag bijvoorbeeld was één volledige fte nodig. Men merkte dat het werken met Azure een flinke omslag was voor de manier waarop de ICT-afdeling traditioneel denkt. De ICT afdeling van VeldhovenGroup is een klein team, en hun verantwoordelijkheden variëren van mobiele telefoons tot de Microsoft Azure omgeving. Het kost dus wel inspanning om bij te blijven met alle ontwikkelingen. Tegelijkertijd willen ze niet stil blijven staan. Daarom is het belangrijk de kennis over alle relevante ontwikkelingen bij te houden met behulp van een externe partner; SLTN.

   

  CASE 1

  CASE 2

  CASE 3

  SITE

4. Cloud Distributor of the Year

 • ALSO Nederland
  X

  ALSO Nederland

  CATEGORIE:

  4. Cloud Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  ALSO

  MOTIVATIE:

  De ALSO Cloud Marketplace is gebaseerd op de laatste HTML 5 technologie. Dit stelt partners van ALSO in staat om snel en efficient te integreren met de ALSO Cloud Marketplace. Daarnaast kunnen partners van ALSO hun eindklanten de mogelijkheid bieden om zelf aan de knoppen te zitten. Door hen toegang te geven tot de ACMP binnen hun eigen omgeving, kunnen eindklanten kosten en verbruik inzien en diensten op- en afschalen. Aan hand van enkele gestandaardiseerde koppelingen die ALSO as-a-service aanbiedt (zoals met Autotask en Exact Globe) worden de mutaties vervolgens automatisch in het boekhoudpakket van de partner doorgevoerd die zo haar eindklanten snel en direct kan factureren. 

  Daarnaast bieden wij sinds dit jaar Migratie as-a-Service. Dit is het kosteloos begeleiden van migratieprojecten, zowel van On prem. naar Azure, of van Azure naar Azure. Wij bieden een strakke SLA op Azure support. Onze klanten hebben binnen 3 uur een specialist aan de telefoon, 24/7.

  Voor meer informatie verwijs ik graag door naar onderstaande video’s.


  https://www.youtube.com/watch?v=Wf4-Va-kWew

  https://www.youtube.com/watch?v=_wuavWPy_7M 


  SITE

 • Copaco Nederland
  X

  Copaco Nederland

  CATEGORIE:

  4. Cloud Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Copaco Nederland BV

   

   

  MOTIVATIE

  Copaco nomineert zich met haar cloud divisie voor de categorie Cloud Distributor of the Year

  Copaco onderscheidt zich met haar 2tCloud-platform, eigen Network Operations Center (NOC) en een specialistisch team van commerciële en technische experts, waarbij inmiddels ruim 900 partners gebruik maken van de cloud dienstverlening. Door het 2-tier model en de samenwerking met gerenommeerde leveranciers, stelt Copaco iedere schakel in de digitale dienstverlening in staat om te focussen op de eigen dienstverlening en op het toevoegen van waarde voor de eindklant. Voor partners en hun klanten betekent dit toegang tot de hoogwaardige cloudoplossingen en kennis van Copaco. Copaco heeft haar platform volledig in eigen beheer en biedt hiermee de mogelijkheid om flexibel te opereren, het aanbod op de lokale markt af te stemmen en met lokale serviceproviders en ISV’s samen te werken.

  Copaco heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in diepgaande expertise. Het eigen NOC in Eindhoven is daar het ultieme voorbeeld van. Dit is de thuisbasis van het 2tCloud support team, system & network engineering team en development team. Daarnaast heeft Copaco een team van technische consultants die gespecialiseerd zijn in cloud dienstverlening om partners echt te ondersteunen met complexe hybride- of multi-cloud dienstverlening. Bovendien kunnen partners cloud en connectivity combineren en houden partners zo van begin tot eind de controle. Niet alleen over de cloud, maar ook de schakel tussen de klant en de cloud, zodat ze de performance beter kunnen monitoren en borgen.

  Waar de verkoop van O365 nog relatief eenvoudig was, vraagt de verkoop van Azure een geheel andere aanpak. De markt wordt steeds meer ‘volwassen’ en Copaco ziet dat bij de ontwikkeling van partners er steeds meer gevraagd wordt naar totaaloplossingen. Daarom verlegt Copaco de focus in de trainingsprogramma’s. Via de Copaco Cloud Value Academy (CCVA) is Copaco in staat om partners te ondersteunen op het gebied van uitgewerkte thema’s, zoals Backup & Disaster Recovery, Migratie of Infrastructure & Cloudsourcing. Met de CCVA kan Copaco voor partners volledige organisatorische readiness verzorgen op technisch en commercieel vlak. Iedere medewerker kan zich binnen zijn functie verder ontwikkelen door deel te nemen aan de CCVA. Daarmee gaat Copaco met haar dienstverlening veel verder dan distributeurs tot nog toe deden. 

  Neem bijvoorbeeld de dienstverlening die Copaco rondom Veeam Disaster Recovery biedt. Hiermee gaan ze verder in op de toenemende vraag naar IT-as-a-Service oplossingen en bieden ze een nieuwe mogelijkheid om het bestaande dienstenpakket verder uit te breiden of de datacenter & IAAS strategie te heroverwegen. Met deze dienst beschikken partners over een volledig geïntegreerde, veilige, efficiënte en geautomatiseerde replicatie in de cloud. Door het aanbieden van een best practice replicatie oplossing, die volledig aansluit op ‘Always-on Business’, kunnen partners hun klanten volledig ontzorgen.

  Door de grote verscheidenheid aan partners wordt Copaco iedere dag opnieuw uitgedaagd na te denken hoe ze partners meerwaarde kunnen leveren. De nominatie is een erkenning van een innovatieve marktaanpak en behaalde resultaten. 

  SITE

 • Exclusive-Networks
  X

  Exclusive-Networks

  CATEGORIE:

  4. Cloud Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Exclusive Networks

  MOTIVATIE

  Met de digitale transformatie verandert alles, cloud transformatie zonder security transformatie maakt bedrijven kwetsbaarder dan ooit. Maar liefst 70% van de hedendaagse bedrijven hebben een gebrek aan kennis betreffende cloud-omgevingen en de beveiliging daarvan. De complexiteit van cloud omgevingen vraagt om specialisatie.
  Exclusive Networks is uniek doordat het dit gat in de markt vult. Veel resellers willen aan de slag met Cloud, maar hebben zelf de kennis niet in huis. Exclusive Networks heeft deze kennis wel en wil resellers hierin ondersteunen. Exclusive Networks heeft ervoor gekozen zich te richten op het oplossen van de kennis crisis betreffende Cloud door cybersecurity en cloud supercentres te creëren. Exclusive Networks heeft de meeste security engineers in onze sector. 64% van de Exclusive Networks medewerkers hebben Cybersecurity vaardigheden en meer dan 800 medewerkers wereldwijd zijn engineers. 

  Exclusive Networks biedt:
  - De juiste producten en technologie 
  - Track record en reputatie
  - Gekwalificeerde mensen in aantal en kennis
  - Beschikbaarheid van demo mogelijkheden
  - Internationale dekking
  - Services; van training en educatie tot wereldwijde logistiek en finance mogelijkheden

  Building the Worlds biggest specialist Value Added Distributor in Cyber & Cloud Transformation

  in het inaugurele Gartner Magic Quadrant voor Unified Enpoint Management Tools.

  SITE

 • Ingram Micro
  X

  Ingram Micro

  CATEGORIE:

  4. Cloud Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Ingram Micro Cloud

  MOTIVATIE

  Met de volledige en vlekkeloze integratie van het in 2015 overgenomen Dupaco Distribution heeft Ingram Micro gigantische stappen gezet zowel in de distributie via de cloud als in het aanbieden van cloud-diensten. De samenwerking van de specialisten van beide teams geeft Ingram Micro nu, in 2018, een positie in dit segment die met recht uniek genoemd mag worden. Paul Hermans is als Senior Sales Manager Cloud & Software verantwoordelijk voor alle cloud-activiteiten Ingram Micro in de Benelux.

  Het grootste deel van alle omzet in software bij Ingram Micro wordt gerealiseerd via de cloud. Ingram Micro levert dus niet alleen specialistische cloud-producten en -diensten, maar gebruikt zelf ook de cloud voor de distributie van de daarvoor benodigde software: eat your own dogfood. De spil in deze cloud-strategie is de Cloud Marketplace die alle partijen die in de cloud opereren met elkaar verbindt. Van infrastructuurleverancier tot eindgebruiker. En natuurlijk ook resellers. Vanzelfsprekend maken sales- en technische ondersteuning en ook billing en provisioning integraal deel uit van deze Cloud Marketplace.

  De unieke, verbindende kracht van de Cloud Marketplace maakt resellers die binnen dit ecosysteem actief zijn zowel aantrekkelijker voor leveranciers als voor afnemers. Want de kennis en kunde die resellers op deze manier kunnen verwerven en doorgeven aan eindgebruikers, maar ook aan leveranciers, geeft hen een ongeëvenaarde toegevoegde waarde.

  Waar cloud nu nog een aparte entiteit is binnen Ingram Micro zal dat op niet al te lange termijn de volledig geïntegreerde basis vormen onder alle activiteiten van deze distributeur. Dus als één partij het predikaat ‘Cloud Distributor of the Year’ verdient dan is het Ingram Micro.

  SITE

 • Tech Data Nederland
  X

  Tech Data Nederland

  CATEGORIE:

  4. Cloud Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Tech Data Nederland

  MOTIVATIE

  Tech Data Nederland biedt haar partners op zeer overzichttelijk wijze een programma voor commerciele en technische enablement, end-to-end serivices en oplossingen. Via het multi-cloud managementplatform StreamOne en StreamOne Enterprise krijgt de partner de teugels volledig in handen. Hierdoor kan de partner haar klanten een beter bedrijfsresultaten leveren omdat wordt geprofiteerd van uitgebreide cloudoplossingen en next-generation techologieen.  

  De basis van het partership waarin Tech Data helpt bij de transformatie van het business model van de reseller is het \"Mentori Program\". Hierin ontvangen partners high impact business begeleiding met ervaren business transformations experts om zodoende te werken aan voorspelbare en winstgevende groei. Het programma helpt bij het opstellen van een transformatie strategie, het bouwen van een framework en business modellen voor SaaS en een go-to-market strategie. Partners ontvangen begeleiding bij de tranformatie van traditionele naar digitale marketing en verkoopprocessen binnen Next Gen technologie. Via het aangeloten content platform TDConnect worden partners ondersteund bij het generen van eindgebruikers leads.

  SITE

5. Cloud Vendor of the Year

 • Barracuda Networks
  X

  Barracuda Networks

  CATEGORIE:

  5. Cloud Vendor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Barracuda

   

  MOTIVATIE

  -       Barracuda always anticipates on the latest cyber threats, f.e. by using artificial intelligence solutions on their newly released cloud services like Sentinel. That results in the fact that they are a step ahead on most other security cloud vendors.

  -       De innovatie en inzet om hun product Cloud Ready te maken is fantastisch. Barracuda heeft zelfs hun Next Generation Firewalls vernoemt naar Cloud Generation Firewalls!

  -       Een bedrijf dat niet stil staat en blijft vooruitdenken, is een bedrijf dat deze nominatie verdient! Als eerste meegewerkt aan security op Microsoft Azure, Partner of the year geweest hiervoor, WAFaaS, Security op O365, you name it, het zit mee in het portfolio!

  -       Een bedrijf dat niet stil staat en blijft vooruitdenken, is een bedrijf dat deze nominatie verdient! Als eerste meegewerkt aan security op Microsoft Azure, Partner of the year geweest hiervoor, WAFaaS, Security op O365, you name it, het zit mee in het portfolio!

  -       Voor de cloud security oplossingen en visie waarmee Barracuda voorloopt in de markt.

  -       Barracuda slaagt erin om op een professionele en zeer gebruiksvriendelijke manier te integreren in allerlei Cloud oplossingen. Zowel in de Public Cloud, Private Cloud en of hybride omgevingen.

  -       Barracuda is de beste en makkelijkste oplossing voor de Cloud omgeving.

  -       Barracuda heeft het afgelopen jaar op succesvolle wijze haar security-oplossingen naar de cloud gebracht en daarmee een stabiele en veilige basis gecreëerd voor bedrijven en instanties die (een deel van) de IT-omgeving in de cloud onder willen brengen. Een goede beveiliging wordt vaak vergeten. Barracuda stelt alles in het werk (zowel qua communicatie als qua oplossingen) om organisaties hierbij te ondersteunen.

  -       Het bedrijf als sinds 1999 state of the art netwerk- en securityoplossingen bied en sinds 2013 deze technologie ook in de "cloud" beschikbaar stelt.

  Case 1

  Case 2

  Case 3

  Case 4

  Case 5

  Case 6

  Case 7

  SITE

 • Dell EMC
  X

  Dell EMC

  CATEGORIE:

  5. Cloud Vendor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Dell EMC

   

  MOTIVATIE:

  Veel Dell Technologies-partners zijn ervan overtuigd dat zij met alleen on-premises business hun klanten niet meer optimaal kunnen bedienen. Ze richten zich daarom in toenemende mate op het aanbieden en inrichten van (hybride) cloud-modellen. Dell Technologies ondersteunt hen daarbij en biedt hen een scala aan oplossingen en diensten. Dell EMC levert de kritieke infrastructuur om clouds te bouwen. Alle producten, services en consumptiemodellen zijn terug te vinden op: https://www.dellemc.com/en-us/cloud/hybrid-cloud-computing/index.htmDell Technologies, met daarin de werkmaatschappijen Dell, Dell EMC, VMware, Pivotal, SecureWorks, RSA en Virtustream, heeft een unieke positie in de markt. Er is geen andere leverancier die klanten met zo’n krachtig portfolio end-to-end kunnen ondersteunen over de gehele stack. Beste technologie end-to-endDell EMC biedt alles wat partners en eindgebruikers nodig hebben op het gebied van infrastructuur: storage, compute en networking. Van eenvoudige compute nodes en disk-arrays tot en met de meest krachtige storage- en serveroplossingen in de industrie voor de zwaarste workloads. Daarbij volledig geïntegreerde en geoptimaliseerde Converged- en HyperConverged -platformen. Orchestration/automation-oplossingen van VMware (of eventueel van Microsoft of open source) creeren vervolgens de IAAS voor de (bedrijfskritische) applicatie stack. Pivotal, het applicatie development-framework, stelt developers in staat effectief cloud native apps te ontwikkelen. De solide basis voor een cloud-propositie waarop partners hun businessmodellen kunnen loslaten. Alle data en applicaties die in de cloud draaien zijn voor eindgebruikers toegankelijk middels een breed portfolio aan Dell-devices waaronder laptops, desktop en thin clients. Van de werkplek, naar het datacenter en van de cloud tot de edge biedt het bedrijf ook security-oplossingen van onder andere RSA, SecureWorks en VMware die zorgen voor optimale veiligheid en compliance. Dell EMC-partners kunnen voor het realiseren van een off-prem en hybride cloud-oplossing bij hun eindklanten de managed cloud van Virtustream en/of de cloud-oplossingen van Dell EMC Cloud Service Provider partners inzetten. Cloud Service Provider-programmaDell EMC heeft een uitgebreid Cloud Service Provider-ecosysteem voor partners die samen met Dell EMC een cloud-aanbod willen ontwikkelen en implementeren bij eindgebruikers. Het programma voorziet in gezamenlijke marketinginspanningen en service design-workshops waarbij Dell EMC en partners samen nieuwe programma’s en diensten ontwikkelen. Ready SolutionsDell EMC werkt al jaren samen met de grote hyperscalers en maakt alle kennis die het opdoet uit die partnerships beschikbaar voor partners in zijn Cloud Service Providers-programma. Deze kunnen vervolgens gebruikmaken van de ‘Ready Solutions’, vooraf ontworpen architecturen die zijn ingericht op basis van best practises. Door gebruik te maken van deze Ready Solutions, waaronder de Converged- en HyperCornverged-oplossingen VXBlock, VXRack en VXRail, verkorten partners de time-to-market voor het realiseren van een cloud-infrastructuur, is het onderhoud hieraan sterk vereenvoudigd en kunnen zij klanten een bewezen stabiele en effectieve oplossing bieden. Zo kunnen er meer projecten gerealiseerd worden met dezelfde hoeveelheid personeel, wat zeer welkom is in de krappe IT-arbeidsmarkt.Dell Financial ServicesZie bijgesloten bestand.

  CASE

   

 • IBM Nederland
  X

  IBM Nederland

  CATEGORIE:

  5. Cloud Vendor of the Year 

  BEDRIJF/PERSOON:

  IBM Nederland BV

  MOTIVATIE

  Met IBM Cloud Private (ICP) is het bedrijf er in geslaagd echt het beste van beide werelden beschikbaar te maken. ICP biedt een algemeen en consistent platform voor bedrijven om snel te innoveren, terwijl ze de flexibiliteit behouden om openbare clouds en services te gebruiken terwijl het ook integreert met bedrijfskritieke applicaties, data en processen.
  Het laat de klant bestaande data behouden bij het betreden van de nieuwe wereld van applicaties die zijn gebouwd voor de cloud en geeft hen de mogelijkheid om op een private cloud te starten en eenvoudig naar een openbare cloud over te stappen.
  Met IBM Cloud Private delen ontwikkel- en beheerteams een flexibele cloudomgeving achter hun firewalls om nieuwe op microservices gebaseerde applicaties te maken, bestaande apps te moderniseren met behulp van cloud-enabled middleware en veilig te integreren tussen beide. IBM Cloud Private vult de IBM Cloud aan door consistente run-times, services en beheermogelijkheden te bieden om de wrijving bij de overgang naar een openbare cloud te minimaliseren.

  Een van de succesvolle implementaties van IBM Cloud Private heeft IBM uitgevoerd bij de Private Pensioen Organisatie Illmarinen. Het Finse bedrijf was op zoek naar meer flexibiliteit in haar development omgeving. Met de hulp van IBM en business partner Tieto werden deze restricties in flexibiliteit geelimineerd door middel van het het containeriseren van het proces, de transitie naar IBM WebSphere Application Server Liberty Profile en door het kiezen van het IBM Cloud Private platform.

  Met het in de markt zetten van IBM Cloud Private heeft IBM weer een stap gezet in het verder innoveren van de mogelijkheden binnen cloud.
  Meer informatie over IBM Cloud Private: https://www.ibm.com/cloud/private

  IBM Cloud Private in twee-en-halve minuut
  https://youtu.be/IxfIUkvULAY

  Why Illmarinen Private Pension Corp Decided to Trust IBM Cloud Private (2:19)
  https://youtu.be/lcHb68XvlgY

  SITE

 • SAP Nederland
  X

  SAP Nederland

  CATEGORIE:

  5. Cloud Vendor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  SAP

  MOTIVATIE

  The Cloud company powered by SAP HANA is SAP's visie op haar productenportfolio. We ondersteunen bedrijven hierbij in hun reis om een “Intelligent Enterprise” te worden. SAP heeft voor alle LoB's een Saas oplossing, die zowel standalone als volledige geïntegreerd ingezet kan worden. De Digital Core als Multi-tennant ERP oplossing is het hart van SAP's portfolio. Daarnaast biedt SAP het Leonardo platform voor innovaties als IoT, Big Data, Machine Learning (incl. Conversational AI's) en Blockchain. SAP ontwikkelt zelf oplossingen op basis van deze "Mode 2" technologieën, maar dat kunnen klanten en partners ook doen. De "Speed of Innovation" via de Cloud is wordt hiermee dus aan klanten en partners geboden. De grote kracht van SAP zit in de combinatie/integratie van Mode 1 en Mode 2. Zowel voor Mode 1 als Mode 2 biedt SAP allerlei kansen voor haar resellers. Naast een Resell licentiemodel, wordt bijv. Cloud Choice Profit (CCP) aan de SAP partners geboden. De klant sluit daarbij het contract met SAP af, maar de reseller ontvangt zowel op de initiële aanschaf, als op de Annual Contract Value een vaste percentage commissie. Hetzelfde geldt voor Renewals. Daarnaast ondersteunt SAP haar on-premise partners in hun reis naar de cloudverkoop-, -implementatie en -beheer. Dit doet SAP oa door het begeleiden van partners in het ontwikkelen van Partner Packages: dit zijn oplossingen die direct aansluiten bij de processen in een bepaalde markt en/of LoB. Tenslotte biedt het SAP Leonardo platform de SAP partners de mogelijkheid om eigen IP te ontwikkelen en te verkopen. Hiermee kunnen de resellers een extra omzetstroom genereren.

  CASE

  SITE

 • ServiceNow
  X

  ServiceNow

  CATEGORIE:

  5. Cloud Vendor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  ServiceNow

   

  MOTIVATIE

  ServiceNow laat werk beter werken voor mensen. Het cloudgebaseerd platform en het productaanbod bieden een digitale ervaring die mensen optimaal laat werken. Klanten van ServiceNow maken gebruik van het servicemodel om workflows te definiëren, te structureren en te automatiseren. Zo worden ze minder afhankelijk van e-mail en spreadsheets en wordt de interne dienstverlening gemoderniseerd en inzichtelijk gemaakt. ServiceNow biedt service management voor iedere afdeling binnen een organisatie, waaronder IT, HR, Facility Management en field service. ServiceNow Service Management wordt geleverd via de ServiceNow Enterprise Cloud, die vanaf het begin ontworpen is als het cloud platform dat werk uit handen moet nemen. Dankzij een unieke multi-instance architectuur levert de ServiceNow Enterprise Cloud een toonaangevende beschikbaarheid en redundancy. Hoogstaande beveiligingsfeatures beschermen klantdata en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van compliance en regelgeving. De ServiceNow Enterprise Cloud kan opgeschaald worden naar de wensen en eisen van de grootste multinationals.

  ServiceNow is het eerste volledig functionele aPaaS (Application Platform-as-a-Service)-platform (Now Platform) binnen de branche en wordt door duizenden toonaangevende bedrijven wereldwijd gebruikt. ServiceNow vereenvoudigt het op maat bouwen van bedrijfstoepassingen, wat normaliter een complexe taak is. Hiermee stelt het bedrijf ontwikkelaars in staat om applicatieontwikkeling radicaal te versnellen. Met ServiceNow bouwen bedrijven applicaties in een fractie van de tijd die nodig is via de traditionele manier van ontwikkelen. Alle maatwerk-applicaties worden samengevoegd in een uniforme, betrouwbare en volledig beheerde cloud-omgeving. De Intelligent Automation Engine van het platform combineert machine learning met geautomatiseerde acties die kosten drastisch verlagen en de oplostijd versnellen.

  Met de London-release eerder dit jaar zijn er drie belangrijke functionaliteiten aan het Now-platform toegevoegd. Met Virtual Agent, een unieke chatbotapplicatie die niet alleen een gesprek kan voeren, maar ook oplossingen biedt, kunnen klanten en werknemers in menselijke taal vragen stellen. Werknemers profiteren bovendien van de volledige capaciteit van het Now Platform door tickets te openen, hun opties te bekijken en problemen direct via de chat op te lossen. Daarnaast zijn is er een functionaliteit geïntroduceerd die security-analisten betere ervaringen via een nieuwe gebruikersinterface biedt voor ServiceNow’s Security Incident Response-applicatie. De configureerbare interface biedt snelle toegang tot bruikbare securitydata die zijn geprioriteerd op basis van bedrijfsbelang. En met de nieuwe Employee Document Management-applicatie kunnen documenten efficiënter, veiliger en met garantie van compliance worden beheerd. Door over te gaan op papiervrij werken, kan HR nu eenvoudig regels voor het bewaren van documenten instellen op basis van bedrijfsmatige en juridische voorschriften, toegang tot documenten verlenen en metadatatags voor documenten definiëren om zoeken en opvragen eenvoudiger te maken.

  ServiceNow Service Management is anders dan andere IT Service Management-aanbieders. Het is de verbindende factor tussen afdelingen en silo’s en breidt service management uit naar verschillende afdelingen binnen een organisatie, waaronder CSM, HR, Facility Management en field service.

  CASE

  SITE

6. Distributor of the Year

 • Arrow ECS
  X

  Arrow ECS

  CATEGORIE:

  6. Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Arrow ECS

  MOTIVATIE

  Prettig zaken doen op een persoonlijke manier

  MOTIVATIE

  Ik nomineer Arrow omdat Arrow een fantastisch concept biedt aan zijn partners waarbij van begin tot einde wordt meegedacht met de klant. Waar traditionele distributeurs vanuit hun Eigen vendoren de oplossingen en producten proberen te verkopen, gaat Arrow veel verder en worden de rollen omgedraaid. Wat de reseller wil, dat kan gebouwd worden door Arrow. Deze flexibiliteit en de dienstverlenging daaromheen maakt Arrow de sterkste distributeur op dit moment.

  MOTIVATIE

  Arrow in Houten is niet meer weg te denken uit distriland. Geen snelle jongens en mooie pakken. Nee business zoals het bedoeld is. We ontwikkelen de markt met nieuwe brands en daarnaast zijn we voor veel bekende brands de nieuwe thuishaven waar men zaken mee wilt doen. Het portfolio groeit rap en gebeurt vaak op verzoek van de leveranciers zelf. Business doen met Arrow is meer een leading thing dan een keus uit zoveel velen.

  Met de go-t0-marktet strategie, on boarding activiteiten en grote bekende evenementen als Cloud Partner Connect, de Vrienden van Amstel Live en de grote aanwezigheid op seminars beuren en klap op de vuurpijl Infosecurity 2018. Grootste presence, grootste stand, grootste aantrekkingskracht.

  Arrow kan en hoor qua veelzijdigheid in het rijtje genomineerden in de categorie Ditributor of the Year.

  SITE

 • Copaco Nederland
  X

  Copaco Nederland

  CATEGORIE:

  6. Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Copaco Nederland BV

   

   

  MOTIVATIE

  Copaco nomineert zich met haar persoonlijke en toegankelijke benadering voor online zakendoen voor de categorie Best Distributor of The Year

  Copaco, bekend als distributeur van hardware-, software en cloud services, nomineert zich voor de categorie Best Distributor of the Year. Met Brabantse nuchterheid zet Copaco zich iedere dag in om partners van dienst te zijn en om zich te onderscheiden met optimale service en vernieuwing. In haar 34-jarige bestaan heeft Copaco zich als lokale distributeur bewezen als een stabiele en betrouwbare partner voor zowel afnemers als leveranciers. 

  Copaco’s succes wordt bepaald door 3 factoren: 

  1 Mensen 
  De mensen bij Copaco maken het verschil door hun persoonlijke en toegankelijke manier van contact met partners. Met hun deskundigheid, flexibiliteit en de bereidheid om altijd een stapje extra te zetten, proberen ze elke dag opnieuw hun partners optimaal van dienst te zijn. Niet alleen met alledaagse vragen maar ook met complexe financiële, logistieke of technische vraagstukken. Maatwerk leveren is wat partners van ons verwachten. 

  2. Processen 
  Copaco ziet haar organisatie als het verlengstuk van de organisatie van haar partners. Zij vindt dan ook dat voor partners het zakendoen met Copaco makkelijk en toegankelijk moet zijn. Daarom werkt Copaco continu aan het verbeteren van de efficiency, toegankelijkheid en het verhogen van de klanttevredenheid. Een naadloze afstemming tussen externe en interne processen speelt daarbij een belangrijke rol. 

  Door een constante monitoring van de markt en door continu op zoek te zijn naar de meest innovatieve prijs-/ markt combinaties kan Copaco slim inspelen op de behoeften van partners. Met een team van specialisten - op het gebied van Product Marketing Management en Business Development - brengen zij trends, ontwikkelingen en behoeften in kaart en acteren hier vervolgens snel op door het door te voeren in het assortiment. De acquisitie van Pronovus is hiervan een recent voorbeeld waarbij Copaco haar partners een completer Storage & Security assortiment biedt.

  3. Technologie
  Online zakendoen is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid. Afgelopen jaar heeft Copaco geïnvesteerd in een nieuwe e-commerce omgeving, die in september 2018 geïntroduceerd is. Het doel van dit nieuwe online platform is: het zaken doen voor partners makkelijker en toegankelijker te maken via de digitale snelweg.

  In de komende periode worden er steeds meer nieuwe gebruikersfunctionaliteiten aan het platform toegevoegd. Deze functionaliteiten worden afgestemd op de wensen van gebruikers en zijn gericht op klantbeleving, informatievoorziening en het eenvoudig plaatsen en afhandelen van bestellingen en andere service verzoeken.

  Met een constante focus op deze 3 onderwerpen, vernieuwing en markt conforme condities, zal Copaco zich steeds blijven inzetten om zich te onderscheiden van haar collega’s.

  SITE

 • Ingram Micro
  X

  Ingram Micro

  CATEGORIE:

  6. Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Ingram Micro

   

  MOTIVATIE

  In het afgelopen jaar heeft Ingram Micro belangrijke vernieuwingen doorgevoerd. Op basis van de behoefte in de markt hebben wij besloten om een aparte Services-afdeling in te richten, genaamd Flexible Services. Remco Nieuwenhuyse is als directielid verantwoordelijk voor dit bedrijfsonderdeel. Deze dienst geeft resellers toegang tot een compleet ecosysteem van diensten. Deze kunnen zij op een flexibele manier inzetten om hun klant optimaal te bedienen. Zo ontzorgen we de reseller en de eindklant op het gebied van warehousing, configuratie, transport, installatie, asset disposition, financiering en professional en managed services. 

  De Flexible Services zijn gezamenlijk een circulaire oplossing. We beginnen bij het leveren, en eventueel configureren van nieuwe producten en eindigen bij het verwerken van de oude apparatuur. De reseller kan hieruit een keuze maken die aansluit bij de behoeftes van het project voor de eindklant. 
  Resellers hebben een vast aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met hun vraagstukken en die van hun klanten. We werken uitsluitend met ervaren en gecertificeerde specialisten. Resellers betalen alleen voor de diensten die ze daadwerkelijk afnemen. Zo schakelen ze ons bijvoorbeeld eenvoudig in tijdens piekmomenten.

  De dienstverlening bestaat zelfs uit producten uitgepakt en geïnstalleerd leveren bij de eindklant. Daarvoor hebben we speciale computerbakken ontwikkeld met antistatische bekleding aan de binnenkant. De transporteur zet de computer uitgepakt op het bureau. Dat vergt uiteraard een gespecialiseerde transportdienst, aangezien reguliere transporteurs deze diensten niet leveren. Uiteraard verzorgen we ook het milieuvriendelijk afvoeren van het verpakkingsmateriaal.

  Veel bedrijven tonen ook belangstelling voor services op afstand, ofwel ‘Managed Services’. Op deze trend hebben we direct ingespeeld. Dat is de reden dat we het Britse Comms-Care hebben overgenomen. Dit is een distributeur van Managed Services. Comms-Care levert de diensten uit naam van de reseller. Binnen Comms-Care an INGRAM MICRO Company werken meer dan 200 specialisten die de benodigde certificeringen hebben. Op dit moment zijn we bezig met de uitrol van Managed Services in de Benelux.

  Ingram Micro Flexible Services bestaat uit verschillende onderdelen:  
  -Warehousing Services
  -Configuration Services
  -Transportation Services
  -Installation Services
  -Managed Services
  -Financial Services
  -IT Asset Disposition (ITAD) Services

  SITE

 • Tech Data Nederland
  X

  Tech Data Nederland

  Categorie

  6. Distributor of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Tech Data

  Motivatie

  Voor Tech Data is 2018 hét jaar geweest waarin het zichzelf in alle volledigheid aan de markt heeft kunnen presenteren. Ondanks het feit dat alom bekend is dat het portfolio van Tech Data reikt van de huiskamer tot en met het datacenter werd tijdens het jaarlijks partnerevent Taste of tomorrrow vooral ook zichtbaar hoe Tech Data dit uitgebreide portfolio relevant maakt met solutions voor diverse deelgebieden. Enkele voorbeelden zijn Next Generation Technologies, Connectivity en Smart Living. Tech Data weet zich te profileren als end-to-end sparring partners met een waardevolle rol voor zowel de vendor als de reseller.  En neemt de verantwoordelijkheid om de coordinatie in de transformatie voor haar rekening te nemen.

  SITE

 • Twindis
  X

  Twindis

  Categorie

  6. Distributor of the Year

   

  Bedrijf / Persoon

  Twindis

   

  Motivatie

  Twindis is een distributeur die al meer dan 10 jaar zorgt voor een optimale koppeling tussen fabrikant en reseller. Met een groeiend assortiment van 800.000+ producten, levert Twindis resellers een gigantisch aanbod. De uitgebreide online zoekhulp helpt resellers daarbij hun weg te vinden. Ook staan de deskundige Twindis-medewerkers graag voor klanten klaar: door klantbehoeftes goed in te schatten en door simpelweg de tijd te nemen voor klanten, helpen zij resellers altijd aan het juiste product. Binnen het assortiment van Twindis is het huismerk Yanec van grote waarde. Hiermee worden klanten een voordelig alternatief geboden met een hoge kwaliteit. Niettemin vertegenwoordigt Twindis ook altijd de merken van leveranciers. Zo creëert Twindis een win-winsituatie voor allemaal. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat consumenten tevreden zijn, resellers succesvol en onze organisaties vruchtbaar. Bij Twindis wordt gestreefd naar minder e-waste. Een essentieel onderdeel kan zomaar de levensduur van een apparaat verlengen en daarmee e-waste voorkomen. Dat is goed voor het milieu én onze portemonnees. Door een zo breed mogelijk assortiment te bieden en onze klanten een zo goed mogelijke service te verlenen, wordt deze visie via de klanten waargemaakt.

  SITE

7. Specialist Distributor of the Year

 • Alcadis
  X

  Alcadis

  CATEGORIE:

  7. Specialist Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Alcadis

   

  MOTIVATIE:

  Alcadis is een innovatieve netwerkspecialist met een focus op breedband en draadloze connectiviteit. Met Professional Services en een innovatief productportfolio zijn zij een waardevolle partner voor serviceproviders, operators en een breed partnerkanaal. In samenwerking met hun partners ontwerpen, realiseren, beheren en onderhouden zij duurzame (private en publieke) netwerken die klaar zijn voor het leveren van geavanceerde services.

  CASE

  SITE

   

 • Arrow ECS
  X

  Arrow ECS

  CATEGORIE:

  7. Specialist Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Arrow ECS

  MOTIVATIE

  Arrow maakt het verschil door steeds meer vanuit de resellerbehoefte te denken. Hierdoor komen veel op maat gemaakte oplossingen bij de reseller te liggen waardoor de resellers het verschil kunnen maken in IT-landschap. Het traditionele "vanuit de oplossing"- gedachte wordt steeds minder en dat beseft Arrow zich goed. Arrow speelt hierop in door de reseller te vragen wat zijn ideale oplossing zou zijn. De flexibiliteit, samen met de dienstverlening daaromheen maakt Arrow tot de Specialist Distributor of the Year

  Motivatie

  Jezelf nomineren voor de categorie Specialist Distributor of the Year is natuurlijk best opmerkelijk. Maar als ik kijk naar het rijtje distris in Nederland, dan mag Arrow niet ontbreken in deze categorie.

  Met de One Arrow aanpak, waarbij de verschillende Arrow disciplines steeds meer en meer de connectie zoeken met de klant en partners laten we zien wat de nieuwe rol van een distributeur anno 2018 is. Traditionele evenementen als het Cloud Partner Connect en de komende INfosecurity samen met vendor specifieke activiteiten en go-to-market modellen laat zien dat we er staan, en dat we volop in ontwikkeling zijn.

  Specialist Distributor of the Year, daar hoort Arrow bij!


  Motivatie

  Binnen het Nederlandse IT-kanaal staat Arrow Enterprise Computing Solutions (ECS) bekend om zijn ijzersterke portfolio waarmee de meest gespecialiseerde vraagstukken het hoofd kunnen worden geboden. Door samen te werken met 's werelds meest toonaangevende leveranciers worden de allernieuwste technologien geintegreerd en baanbrekende producten met snelheid en efficie«ntie gecreeerd Daarmee past de groothandelaar uit Houten volledig in het profiel van een specialist distributor. 
  Vooral de cloudspecialisatie van Arrow ECS is bewonderenswaardig: de distributeur biedt resellers een volledige technologische stack van oplossingen voor transformatievraagstukken â??zowel hardware als software, zowel voor private, public als hybride constructies â?? en met bijbehorende ondersteuning. Daarmee maakt Arrow waarde generende, state-of-the-art technologie beschikbaar waarmee de eindgebruiker veiliger, schaalbaarder en omzetverhogend kan opereren.
  Ieder jaar breidt Arrow ECS deze stack uit met complementaire leveranciers. Ook dit jaar heeft Arrow ECS zijn portfolio verbreed en versterkt, met leveranciers die antwoord bieden op de huidige, en toekomstige vraag van de markt:
  Op het gebied van hardware verreikte Arrow dit jaar bijvoorbeeld het bestaande portfolio in Nederland met Nutanix. De datamanagementplatformen van Rubrik en Commvault (die naadloos integreren met Nutanix) werden toegevoegd, en Riverbedâ??s netwerk en vissibility-oplossingen kwamen beschikbaar. Ook op het gebied van security werd het aanbod verbreed en versterkt, met onder andere Thales en Carbon Black. Door zulke toevoegingen heeft Arrow zich het afgelopen jaar verder gespecialiseerd, en ecosystemen opgebouwd met oplossingen rond BI, IoT, Security, en Datacenters.

  SITE 

 • Portland
  X

  Portland

  CATEGORIE:

  7. Specialist Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Portland

   

  MOTIVATIE:

  Portland maakt al 20 jaar het leven van IT professionals een stuk aangenamer. Met een beperkt portfolio van software tools, die zich het best laat omschrijven als ERP voor IT, profiteren zij dagelijks van een optimaal werkende servicedesk, goed gedocumenteerde SLA processen en frictieloze facturatie van al hun IT diensten. Wij kennen onze producten door en door, hebben geen agressieve sales en bieden ondersteuning bij het optimaliseren van interne processen wat de productiviteit ten goede komt en vaak leidt tot hogere winstgevendheid. Maar we gaan een stap verder. De vraag naar minder bekende software en- of cloud titels neemt toe, onder andere vanwege de consumerization van IT. Omgaan met incidentele leveranciers en verschillende betalingsvoorwaarden is inefficiënt en levert vooral financiële kopzorgen op. Al jaren fungeert de Portland Trading Desk als centraal inkoop kanaal waarbij we als doel hebben 'Any software product, anywhere in the world!' te kunnen leveren. In 95% van de gevallen slagen we daarin. Zo creëren we extra kansen en omzet voor onze partners, maken we samen het MKB een beetje blijer terwijl wij ontwikkelaars toegang geven tot de Benelux. Kennis is macht. De Portland Research Desk biedt klanten gratis toegang tot onafhankelijk onderzoek, gericht op relevante (opkomende) technologieën, afgeleid van onafhankelijke bronnen zoals Gartner. Omdat de focus niet ligt op producten of merken, creëren we overzicht en ruimte voor DGA’s en verlichten wij zo de keuzestress bij deze beslissing makers. https://www.portland.eu/nl/hypecycle

  SITE

 • Westcon-Comstor
  X

  Westcon-Comstor

  CATEGORIE:

  7. Specialist Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Westcon-Comstor

  MOTIVATIE:

  Westcon-Comstor (Westcon International) is een marktleidende distributeur in business technologie, met een specialisatie in het aanbieden van totaaloplossingen. Onze kennis en ervaring ligt op het gebied van Collaboration, Security, Infrastructure en Data Center op zowel technisch als verkoop vlak maar weten, in tegenstelling tot onze collega distributeurs, de verschillende toonaangevende leveranciers oplossingen te combineren tot een totaaloplossing waarmee wij voldoen aan de wens van de eindklant voor optimalisatie van zijn gehele infrastructuur en niet alleen een onderdeel daarvan. Ons gespecialiseerde consultancy team heeft de kennis om klanten te voorzien in een nieuwe/verbeterde ICT infrastructuur in combinatie met beveiliging van de data en het netwerk op elke laag. En tegelijkertijd voorzien in de wens voor optimale bereikbaarheid of een productieve en effectieve manier samenwerken. Hierbij sluiten alle verschillende technologieën naadloos op elkaar aan. Naast deze specialisatie vormt ons internationale karakter een toegevoegde waarde voor onze partners door de ervaring in wereldwijde afzet en implementatie, logistieke en staging mogelijkheden, digital distribution en services.Voor de grootste IT resellers en System Integrators is Westcon-Comstor een betrouwbare en gespecialiseerde kennis partner.

  SITE

 • Xeptor IT Distribution
  X

  Xeptor IT Distribution

  CATEGORIE:

  7. Specialist Distributor of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Xeptor 

  MOTIVATIE:

  Xeptor is de specialist op het gebied van Circulaire IT. Niet altijd voor het nieuwste van het nieuwste gaan maar juist kijken naar mens en milieu. Hier staat Xeptor voor en ze zullen er altijd alles aan doen om klanten kennis te laten maken met betere alternatieven dan New Retail.

  SITE

8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator

 • dean one
  X

  dean one

  CATEGORIE:

  8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator

  BEDRIJF/PERSOON:

  dean one

  MOTIVATIE:

  dean one is een telecom en internet provider voor de zakelijke markt en levert met bijna 80 medewerkers aan meer dan 150.000 zakelijke gebruikers, samen met meer dan 600 lokale partners, vaste en mobiele telefonie en internet aan Nederlandse bedrijven en instellingen. Alle diensten van dean one zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt en overtreffen de verwachting van haar klanten en partners door operational excellence en de focus op service. Steeds meer partners kiezen dan ook voor dean one. Het is de filosofie van dean om al haar telecom- en internetdiensten op een overzichtelijke wijze aan te bieden, te implementeren, beheren en factureren, ongeacht de complexiteit van de dienst.

  dean one benadert de markt uitsluitend via Business Partners en concurreert niet met haar partners, ook niet door middel van zuster- of moedermerken.

  Met GO! lanceerde dean one, de zakelijke provider voor telecom en internet, twee jaar geleden een geheel nieuwe vorm van samenwerken. Hoewel de samenwerking nog steeds opmerkelijk uniek en revolutionair is in de markt, zet GO! powered by dean one alweer en flinke stap vooruit, want de GO!-Portal is volledig vernieuwd waardoor hij nog geavanceerder en gebruiksvriendelijker is geworden. Daarnaast is GO! de tweede provider in Nederland waarbij Partners nu direct zelf alles voor hun klant kunnen inrichten in Broadsoft.

  dean one maakt in haar Partner Channel Programma onderscheid in Commercial Partners, Service Partners, Wholesale Partners en GO! Partners. Naast GO! biedt dean one dus nog andere onderscheidende partnerprogramma's, waardoor de partner in staat is om de juiste commerciele assistentie of technische service te ontvangen. Partners kunnen dus, volledig flexibel, kiezen welk partnerprogramma het best bij hen past. Dit loopt van het volledig uitbesteden (aan dean one) van offreren, installeren en factureren tot het volledig zelfstandig opereren en het zelf bepalen van prijzen en marges.

  Daarnaast heeft dean one, met haar toekomst bestendige vergoedingenmodel, in de afgelopen jaren een substantiële bijdrage geleverd aan het besef bij partners dat een combinatie van eenmalige en vooral recurring vergoedingen van levensbelang voor hen is.

  SITE

 • Motto Communications
  X

  Motto Communications

  Categorie

  8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator 

  Bedrijf / Persoon

  Motto Communications 

  Motivatie


  Over Motto/Destiny en Flux
  Motto is een Nederlandse clouddistributeur die z’n oorsprong heeft in het leveren en deployen van connectiviteit, siptrunks, mobiele- en soft-pbx oplossingen. Begin 2018 ging Motto samen in het Belgische Destiny dat een zelfde DNA heeft. Daarmee is er een nieuwe sterke speler ontstaan die als missie heeft het vereenvoudigen van het bestel- en leverproces van clouddiensten voor resellers/MSP’s. In dat proces staat de krachtige portal FLUX centraal waarover in het ICTkanaal met veel respect gesproken wordt. In 2019 zal Motto verder gaan als Destiny Nederland en zal de portal FLUX in de Benelux verder groeien als de makkelijkste en krachtigste portal voor clouddiensten.  

  FLUX, Works like Magic
  Vanuit de visie dat resellers meerdere smaken VoIP/sof pbx tegen verschillende tarieven heeft Motto een aantal jaar geleden het pad gekozen tot verbreding van het assortiment producten en diensten op het gebied van VoIP en Connectiviteit. Centraal in deze visie is de bestelportal FLUX ontwikkeld waarin alle producten van Motto makkelijk, snel en eenvoudig en kunnen worden geleverd. In FLUX worden nu steeds meer diensten toegevoegd zoals microsoft, security en ander IT-clouddiensten. Omdat het bestellen in FLUX zo eenvoudig en snel werkt, wordt de pay-off ‘works like magic’ gebruikt.  

  Destiny als partnerbedrijf
  Motto is in 2017 en 2018 heel sterk gegroeid dankzij de sterke partners die op het eco-systeem van FLUX zijn aangesloten. Aan de vendorkant zijn dat naast de zeer competitieve siptrunks merken als 3CX, Xelion , Avaya en Mitel. Daar komen nu steeds nieuwe vendoren bij. Aan de MSP en reseller zijn groeit de base van partijen die voor hun operatie gebruik maken van FLUX ook hard. In 2019 zal Motto als Destiny Nederland verder bouwen aan haar partnerkanaal, waarbij automatisatie en vereenvoudiging van processen en het vervullen van de rol als Managing Service Software de missie is. Omdat telefonie niet meer een op zichzelf staande ICT-operatie is en de markt toegaat naar hyperpersonalisatie zet Destiny ook steeds meer in op het maken en leveren van API’s van de couddiensten die er geleverd worden. 

  Daarom moet Destiny NL met de portal FLUX de award voor Clouddistributor of The Year winnen
  De portal FLUX van Destiny is een product van een zeer innovatieve Nederlandse speler. Het bedrijf met vestigingen in Heerlen en in Utrecht is een betrouwbare en benaderbare partner die altijd betrokken is op de vereenvoudiging van bestelprocessen van haar partners. Juist in die centrale rol speelt Destiny een constructieve rol in het ICTkanaal, waarbij de ingezette groei ook in 2019 weer zal doorzetten. In het midden daarvan staat FLUX dat verder zal uitgroeien tot de krachtigste cloudportal in de Benelux. 

   SITE

 • Pocos
  X

  Pocos

  CATEGORIE:

  8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator

  BEDRIJF/PERSOON:

  Pocos

  MOTIVATIE:

  Pocos houdt vast aan innovatie en onafhankelijkheid. De groei dankt Pocos aan haar technische achtergrond. Sinds 1997 levert Pocos innovatieve oplossingen voor zakelijke connectiviteit aan het resellerkanaal. Daarnaast vult Pocos deze diensten aan met voice, denk aan vier hosted telefonie varianten, een White Label mobiele dienst en andere cloud diensten. Met 25 werknemers zijn wij in staat een dienstverlening neer te zetten die zich moeiteloos kan meten met alle andere aanbieders in de markt. Wij streven naar automatiseren van processen voor de nodige Power to the Partner. Zo kan een reseller volledige automatisch een KPN WBA lijn bestellen of een Xelion centrale provisionen. De Pocos Partner Portal is volledig in huis ontwikkeld en geeft de Pocos reseller alle tools om zijn of haar klanten optimaal te kunnen voorzien van diensten.

  SITE

 • We.Stream
  X

  We.Stream

  CATEGORIE:

  8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator

  BEDRIJF/PERSOON:

  We.Stream

  MOTIVATIE:

  De kosten voor roaming buiten de EU zijn ontzettend hoog. Als alternatief hiervoor gebruiken mensen tijdens hun reis onveilige openbare WiFi-netwerken in hotel of restaurant. We.Stream biedt een disruptieve oplossing voor deze problemen, zodat er eindelijk een betaalbaar en veilig alternatief geboden wordt aan (zaken)reizigers die in het buitenland mobiel internet gebruiken. We.Stream is ‘s werelds eerste veilige mobiele WiFi hotspot met geïntegreerde Cloud SIM technologie. Hiermee kunnen gebruikers veilig en onbeperkt internetten in meer dan 100 landen wereldwijd, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken om hoge roamingkosten. We.Stream is onderdeel van Mondicon, dat al jaren internationaal mobiele internetoplossingen levert. Dit heeft ervoor gezorgd dat er wereldwijde overeenkomsten met meerdere netwerkproviders afgesloten zijn. Die technologie en contracten zijn vervolgens geïntegreerd in We.Stream. Het touchscreen van We.Stream biedt altijd inzicht in je dataverbruik én de mogelijkheid om direct onbeperkte databundels voor een dag, een week, een maand of een jaar aan te schaffen. Alle databundels zijn geldig in 100+ landen en maken gebruik van meerdere 4G-netwerken, zodat altijd het beste signaal voor de gebruiker gegarandeerd wordt. De tarieven zijn slechts een fractie van de kosten die men buiten de EU betaalt via roaming volgens de traditionele providers. Daarnaast is We.Stream de eerste mobiele WiFi hotspot met een ingebouwde VPN-oplossing, zodat je internetverbinding overal veilig is. We.Stream groeit via een internationaal partnerkanaal. Voor distributeurs en resellers van We.Stream zijn kickback fee’s beschikbaar op zowel het device zelf als op de data. Dit zorgt voor recurring inkomsten voor de We.Stream partner. Sinds de lancering heeft We.Stream internationaal dan ook al diverse distributeurs en resellers aan zich gebonden in o.a. de VS, Spanje, Zuid-Afrika en de Filipijnen. Ook het Nederlandse IT- en telecompartnerkanaal krijgt steeds verder vorm. Socia, Partners in Telecom, Greenway Telematics en Frontier B.V. zijn inmiddels succesvolle partners. Eindklanten van We.Stream zijn o.a. Sky Sports, Nissan en KLM.

  SITE

 • Xelion
  X

  Xelion

  CATEGORIE:

  8. 9. Business Connectivity/Cloud Voice Innovator

  BEDRIJF/PERSOON:

  Xelion

  MOTIVATIE:

  Zakelijke telefonie is de levensader van elk communicerend bedrijf.
  Xelion is in de wereld van VoIP telefonie de hosted telefonieoplossing uit de cloud. Met Xelion hebben bedrijven hun bedrijfscommunicatie optimaal op orde. Een optimaal bereikbare organisatie met medewerkers die altijd en overal met VoIP kunnen bellen. Zowel met de vaste telefoon, PC, laptop en smartphone. Xelion biedt een ultieme vast-mobiele integratie. 

  In 2018 is Xelion 7 op de markt gekomen: The Next Generation 
  Dankzij de unieke Xelion7-app is de smartphone volledig onderdeel geworden van de bedrijfscommunicatie, waarbij het vaste nummer altijd binnen handbereik is. Integratie met Outlook of een relatiebeheerpakket is makkelijk te maken. Dat en nog veel meer maakt dat Xelion excellente software is, die communicatie en klantcontact op een hoger plan brengt!

  Xelion als partnerbedrijf
  Naast de enorme rijke ervaring die Xelion biedt voor de eindklant is Xelion in het Nederlandse partnerkanaal geliefd vanwege de hoge mate van flexibiliteit die deze soft-pbx in de cloud biedt. Xelion is met elke aanbieder ISP van vaste en mobiele dataconnectiviteit te combineren. Het partnerprogamma van Xelion is robuust en betrouwbaar. De jaarlijkse partnerdag is steeds verder gegroeid tot een evenement van formaat. Xelion werkt daarnaast samen met een aantal sterke distributeurs/ISPâ??s als Nimava, Pocos, Motto en Infopact.  

  API's
  In deze tijd staat telefonie niet meer op zichzelf, maar zijn steeds vaker koppelingen met CRM en ERP applicaties gewenst. Xelion heeft een rijke suite aan API's met in het MKB veel gebruikte softwarepakketten zoals AFAS, Exact en Unit4. Daarnaast zijn er vele API's beschikbaar voor CRM pakketten, waarmee bijvoorbeeld de telefoongesprekken als opgenomen gesprek op de juiste plek kunnen worden opgeslagen.  

  Daarom moet Xelion Award voor Business Connectivity / Cloud Voice Innovator winnen
  Xelion is product van een zeer innovatieve Nederlandse ISV. Het bedrijf dat is gevestigd in Delft is ook altijd zeer benaderbaar voor resllers en eindklanten met speciale vragen en toepassingen. Ook dat is een voordeel. Ondertussen timmert Xelion ook in de rest van Europa,- onder meer in de UK en in Duitsland- stevig aan de weg. Xelion zit niet stil en is altijd bezig met innovaties waarin telefonie steeds verder in het primaire businessproces wordt geïntegreerd. Tenslotte heeft Xelion bewezen een zeer betrouwbare partner te zijn voor resellers en MSP's die hun klanten optimaal willen bedienen. 

  SITE

10. MKB Innovator of the Year

 • Axis Communications
  X

  Axis Communications

  CATEGORIE:

  10. MKB Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Axis Communications

  MOTIVATIE:

  Nominatie “MKB Innovator of the Year”AXIS Companion Mini Net op de markt, maar nu al hun stempel gedrukt. Ze zijn klein van formaat, maar leveren ongekend grote prestaties: AXIS Companion Mini.Eenvoudig en betrouwbaar Een beperkt budget en een gebrek aan technische kennis zijn voor veel kleine bedrijven een reden om niet te investeren in hoogwaardige bewakingsapparatuur. Om ook kleine ondernemingen en organisaties toegang te geven tot de nieuwste bewakingstechnologie, heeft Axis Communications zijn aanbod voor kleine bedrijven uitgebreid met de nieuwe AXIS Companion Eye mini L en AXIS Companion Bullet mini LE, voor respectievelijk binnen- en buitengebruik. De camera’s zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de AXIS Companion Recorder en aantrekkelijk geprijsd voor het MKB. De nieuwe camera's zijn tot 70% kleiner dan hun voorgangers, maar leveren niets in op functionaliteit: ze bieden de hoge beeldkwaliteit en betrouwbaarheid die van Axis-producten mogen worden verwacht. Ongekende beeldkwaliteitDe AXIS Companion Eye mini L en de AXIS Companion Bullet mini LE bieden een reeks opties voor uiteenlopend gebruik, zoals videobewaking voor overdag en 's nachts met geïntegreerde infraroodverlichting voor binnen- en buitengebruik. De camera’s beschikken over hoogwaardige videokwaliteit in HDTV 1080p resolutie en WDR-technologie (Wide Dynamic Range) voor situaties waarin weinig licht voorhanden is. Ze zijn bovendien geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk bandbreedte en opslagruimte in beslag te nemen. En dankzij de uitgebreide set bevestigingsaccessoires kunnen de camera's gemakkelijk op de meest optimale plek worden opgehangen. Grote prestaties, kleine prijsDe kwaliteit van de beelden is ongekend, zoals ook bleek uit vergelijkingstests met diverse aanbieders. Waar camera’s van andere aanbieders moeite hebben met tegenlicht of beeldkwaliteit verliezen bij slecht licht, blijft AXIS Companion Mini goed presteren, zodat de gebruiker 24/7 kan beschikken over haarscherpe beelden. Kortom: AXIS Companion Mini biedt grote prestaties voor een kleine prijs. 

  SITE

 • Ingenico ePayments
  X

  Ingenico ePayments

  CATEGORIE:

  10. MKB Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Ingenico ePayments

  MOTIVATIE:

  To be able to expand globally, merchants need to look at their payment method and see if it fits an international approach. Sneeboer Manufacturing, a family business that has been crafting stainless-steel, hand-forged garden tools since 1913, has grown from a local business to a global company selling in 179 countries from all over the world. Despite Sneeboer’s ‘old fashioned’ character, the company values innovation and owns a modern, international webshop. To be able to provide customers all over the world with the payment method of their choosing, Sneeboer collaborates with Ingenico. Customers need to sense a feeling of security when browsing a webshop. One of the key factors of feeling ‘secure’ is a comprehensible, fluent and trustworthy check-out. Providing customers with the popular payment methods of their country and enabling them to pay in their own currency guarantees higher conversion rates because customers are less likely to abandon their shopping carts on the last step. Sneeboer and Ingenico are working together on ensuring Sneeboer’s customers this feeling of security.Ingenico enabled Sneeboer to offer local currencies in countries they wanted to expand, invoice in the currency of the country of purchase and provided Sneeboer with extensive knowledge on payment preferences in different regions. Moreover, Ingenico’s integration with Lightspeed, the e-commerce software Sneeboer uses for the webshop enabled Sneeboer to deploy sites quickly and seamlessly. The payment platform’s track record of stability and performance meant customers were able to pay anytime, anywhere with ease. This collaboration between Sneeboer and Ingenico shows how the right payment technology provider, Ingenico, can help businesses of any size expand to different regions and grow to unparalleled sizes.

   

  CASE

  SITE 

 • Lenovo
  X

  Lenovo

  CATEGORIE:

  10. MKB Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Lenovo

  MOTIVATIE:

  Lenovo is een global technology leader die doormiddel van slimme apparaten en infrastructuur het MKB de beste gebruikerservaring wil geven. 

  Lenovo produceert een zeer brede portfolio van producten, waaronder smartphones (Motorola), tablets, pcs (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion) ,werkstations en data center 
  oplossingen (ThinkSystem, ThinkAgiIe) . 

  De technologie van Lenovo zorgt dat gebruikers productiever zijn en zich kunnen onderscheiden. 
  Recente nieuwe technologieen zijn Smartoffice voor videoconferencing, Thinkshield voor complete security op clients en nieuwe ontwikkelingen in artificial intelligence en virtual reality voor industriele en retail oplossingen.

  SITE

 • Netgear Nederland
  X

  Netgear Nederland

  CATEGORIE:

  10. MKB Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Netgear Nederland

  MOTIVATIE:

  Als mkb’er heb je het doorgaans al druk genoeg en wil je je niet ook nog druk hoeven maken om je netwerk. Je wil gewoon dat het werkt, zodat jij je bezig kunt houden met waar je echt goed in bent: je business.De NETGEAR Insight Management oplossing voor netwerkmanagement kreeg al een eervolle vermelding in de 2018 CES Innovation Awards. En dat was niet voor niks. NETGEAR Insight is een vooruitstrevende manier om netwerken in een oogwenk te detecteren, configureren en beheren, vanuit een app of via de Insight Cloud Portal. Insight werkt met NETGEAR-switches, draadloze access points, routers en ReadyNAS storage hardware. Voor eindgebruikers vormt de NETGEAR Insight Management oplossing een eenvoudige manier om hun eigen netwerk te beheren, maar er is ook een speciale editie voor de NETGEAR partners: Insight Pro. Deze versie geeft partners de mogelijkheid om de netwerken van hun klanten centraal te beheren, configureren en zelfs te installeren. Het stelt hen in staat om Networking as a Service als extra dienstverlening te bieden, in plaats van alleen maar de hardware te verkopen en hier en daar onderhoud of ondersteuning te leveren op factuurbasis. NETGEAR partners kunnen nu met hun eindklanten een allesomvattend en voorspelbaar service- en beheercontract afsluiten en de klant weet van tevoren precies wat hij gaat betalen. Een dergelijke constructie maakt het leven van beide partijen een stuk eenvoudiger: het faciliteert een regelmatiger inkomstenstroom en een intiemere klantrelatie voor de partners en het gemak van een betrouwbare dienstverlening met een vaste prijs voor hun eindklanten.Hoewel een dergelijke Networking as a Service constructie niet uniek is, was het tot nu toe voorbehouden aan de grotere netwerkleveranciers en gericht op grootzakelijke ondernemingen. Je betaalde er dan ook een grootzakelijke prijs voor. NETGEAR brengt al deze functionaliteit nu binnen het bereik van kleinere ondernemingen, door het ook voor hen betaalbaar te maken. Daarnaast onderscheidt de NETGEAR-oplossing zich onder meer door de veilige tweefactor-authenticatie en de mogelijkheid om alles in de cloud in te regelen en te implementeren voor klanten, waar je bij andere Networking as a Service-oplossingen op locatie aanwezig moet zijn of een remote sessie moet aanvragen. NETGEAR heeft bovendien de complexiteit van de grootzakelijke oplossing tot eenvoud gereduceerd, zonder dat dit ten koste gaat van geavanceerde functionaliteiten als multi-tenancy en multi-locaties of roaming protocollen. Dit betekent dat je ook zonder heel veel gespecialiseerde kennis je eigen bedrijfsnetwerk kan opbouwen.

  SITE

 • Ricoh Nederland & Tech Data Nederland
  X

  Ricoh Nederland & Tech Data Nederland

  CATEGORIE:

  10. MKB Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Smart Print & Connect portal van Ricoh en Tech Data 

  MOTIVATIE:

  Managed Print Services (MPS) is nog vooral een businessmodel voor doorgewinterde aanbieders, geen core business voor de meeste IT-dienstverleners: te veel gedoe in de backoffice, configuratie van machines, clicks bijhouden en factureren, support organiseren. Allemaal extra werk, dus laat maar zitten. En dat is jammer, want kernactiviteit of niet: printing is lucratief voor je business. De Smart Print & Connect portal van Ricoh en Tech Data maakt het voor IT-dienstverleners heel gemakkelijk om meer geld te verdienen met printing, zonder extra moeite en tijd, en zonder investeringen in de backoffice.Contracten verkopen en managenDit is een alles in één oplossing die printing verkopen en contracten managen gemakkelijk maakt. Te beginnen bij het selecteren van de juiste printer. Log in en configureer de juiste printer voor je klant en een passend contract (drie, vier of vijf jaar). De prijs die je ziet, is je inkoopprijs voor de machine en de clicks, je bepaalt zelf je marge. Verstuur direct de offerte, voorzien van jouw logo en gegevens.Volledig ontzorgdBij akkoord offerte wordt de printer automatisch bij je klant geleverd en wordt er een Data Collection Agent (DCA) geïnstalleerd. Die bestelt zodra dat nodig is automatisch toners via Tech Data en maakt ook zelfstandig een eventuele service-call aan voor on-site Ricoh service. Resellers hebben er zelf geen omkijken naar.Administratie en facturatie De Smart Print & Connect portal is ook een tool om de administratieve kant van printing te managen. Je hoeft geen investeringen te doen in je eigen backoffice. In de portal vind je alle informatie over uitstaande orders, lopende contracten en verbruik, expiratie van machines etc. Je kunt vanuit de portal factureren, of je download de informatie en voegt die toe aan je reguliere maandelijkse factuur. Transparantie voor reseller en klantAlles wat via Smart Print & Connect gebeurt, is volledig transparant voor resellers én klanten. Die kunnen namelijk ook inloggen op hun eigen omgeving, bijvoorbeeld om het verbruik te checken of oude facturen in te zien. Belangrijk om te melden: de reseller is altijd de eigenaar van het contract, Tech Data en Ricoh ontzorgen volledig op de achtergrond.“De portal is laagdrempelig. Er is geen minimale omzet nodig, iedereen kan meedoen. Eindgebruikers krijgen enorm veel transparantie over de kosten van printing. Dat is één van de grote problemen op het gebied van MPS. Gebruikers weten vaak niet hoeveel ze kwijt zijn aan printing. Bovendien is de prijs waarmee je via deze portal een oplossing kunt aanbieden enorm competitief.”Zie voorbeeld reseller: https://huinink.nl/nieuwe-printer-nodig-neem-een-abonnement/Service opschalen Dit jaar is Smart Print & Connect als pilot gestart in Nederland. Nu werkt Ricoh aan introductie in Europa en de rest van de wereld. In Nederland start in januari een dedicated Partner manager om resellers verder te helpen bij verkoop, gebruik en support. De Smart Print & Connect Portal opent een nieuwe markt voor IT-dienstverleners en doet dat laagdrempelig. Dat maakt de portal een award-waardige innovatie. Ook is dit een goed voorbeeld van client driven samenwerking in de keten.

  SITE1

  SITE2

   

   

11. IoT Innovator of the Year

 • Fujitsu Technology Solutions
  X

  Fujitsu Technology Solutions

  CATEGORIE:

  11. IoT Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Fujitsu

   

  MOTIVATIE:
  ‘’Fujitsu heeft in het afgelopen jaar met haar IoT en Sensor gebaseerde innovaties een sterke impact gehad op de innovatie van zorgprocessen, logistieke processen en maatschappelijk belangrijke diensten. Hierbij zijn de Fujitsu Healthware Smart Sensing toepassingen en de Fujitsu Globeranger gebaseerde toepassingen erg aansprekend. 

  Met de Healthware Smart Sensing toepassing (volledig nieuwe door Fujitsu ontwikkelde IoT applicatie) en draadloze sensoren kunnen de vitale waarden van patiënten 7x24 worden bewaakt. Hierdoor kunnen artsen en verpleegkundigen sneller inspelen op verslechtering in de gezondheidstoestand van patiënten en tijdig preventieve maatregelen treffen. Hiermee kunnen onnodige heropnames en spoedopnames worden voorkomen. 

  Met de Fujitsu Globeranger gebaseerde IoT toepassingen én Artificial Intelligence op basis van het Fujitsu Zinrai platform kunnen transportbedrijven maar ook ambulance en politiediensten hun logistieke planning veel beter sturen, waardoor aanzienlijke besparingen op brandstofkosten worden gerealiseerd, nooddiensten sneller op de plek van het ongeval zijn en patroonafwijkingen (wanneer bijvoorbeeld een agent en zijn wapen tijdens werkuren te ver van elkaar verwijderd zijn) direct worden gesignaleerd. Met het Fujitsu Globeranger platform en de Zinrai AI technologie kan preventief onderhoud aan belangrijke infrastructuren veel efficiënter worden ingericht. Met de inzet van IoT technologie en slimme sensoren kunnen vroegtijdig defecten en storingen aan kritische infrastructuur (van onder andere waterbedrijven, energie maatschappijen, gemeenten) worden voorspeld. 

  Deze innovatieve IoT toepassingen van Fujitsu hebben een grote maatschappelijke betekenis, zowel voor de organisaties die deze toepassingen inzetten als voor de mensen waarvoor deze technologie veel toegevoegde waarde biedt: 

  · Patiënten voelen zich veiliger en kunnen vrijer bewegen dan met traditionele monitoring toepassingen 

  · Verpleegkundigen kunnen meer tijd vrijmaken voor de omgang met patiënten, doordat ze tijd besparen op handmatige metingen die continue met draadloze sensoren worden uitgevoerd 

  · Artsen kunnen betere anamneses stellen en behandelingen beter afstemmen op de werkelijke gezondheidstoestand van patiënten 

  · Chauffeurs kunnen de meest optimale logistieke routes rijden en kunnen veel gemakkelijker de af te leveren goederen vinden, doordat planningen dynamisch worden bijgesteld en vrachtauto’s slimmer worden geladen 

  · Ambulance medewerkers kunnen sneller ter plekke van het ongeval zijn, doordat signalering en alarmering processen sneller en slimmer worden uitgevoerd 

  · Agenten kunnen veiliger werken, doordat bij automatische signalering van patroonafwijkingen automatisch assistentie wordt ingeroepen 

  · Gebruikers van water en energie worden minder met storingen geconfronteerd, doordat reparaties aan kritische infrastructuur vroegtijdig, preventief worden uitgevoerd (voordat er storingen ontstaan of escalaties optreden) 

  Fujitsu verdient de titel IoT innovator of the year, omdat Fujitsu zelf én samen met haar klanten heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van deze toepassingen en deze vervolgens ook concreet heeft gerealiseerd en geïmplementeerd. Hiermee heeft Fujitsu deze disruptieve innovaties in nauwe samenwerking met haar klanten mogelijk gemaakt. Fujitsu’s visie rondom Human Centric Innovation wordt hiermee niet alleen op papier beleden maar daadwerkelijk in de praktijk gebracht! ‘’

  CASES

  Reference case Slingeland ziekenhuis

  http://www.fujitsu.com/nl/Images/CS_2017Aug_Slingeland%20Hospital_eng_v.1.pdf

  Video Reference case Slingeland Ziekenhuis

   https://www.youtube.com/watch?v=BQt_MveIHqU

  SITE

 • Hewlett Packard Enterprise
  X

  Hewlett Packard Enterprise

  CATEGORIE:

  11. IoT Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Hewlett Packard Enterprise met Ajax

  MOTIVATIE:

  IoT en AI in de praktijk bij Ajax!

  Als onderdeel van een strategisch partnership tussen HPE en Ajax wordt Ajax voorzien van ‘State of the Art’ technologie voor met name De Toekomst. Innovatieve Aruba netwerk- en storageoplossingen en Composable Infrastructure oplossingen dragen o.a. bij aan het realtime analyseren en optimaliseren van spelersprestaties met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens de training op 'de Toekomst' krijgen Ajax-spelers hesjes met transponders. Deze transponders staan in verbinding met het veld en zijn daardoor onder meer in staat om afstanden, startsnelheid en de positie op het veld te meten. Ook bijv. temperatuur en vochtverlies worden met behulp van deze apparatuur gemeten. Alle data die verzameld wordt, wordt verwerkt via een live feed van de meetsystemen naar het Ajax Azure platform, waar de getallen worden bewerkt en geinterpreteerd. Vervolgens worden de bewerkte cijfers gepresenteerd in grafische dashboards met behulp van Power BI tool op de mobiele telefoon en laptop van de technische staf, alsook op schermen in de trainerskamer. De data wordt beoordeeld door de afdeling Player Performance. Na deze beoordeling wordt de data beschikbaar gemaakt middels grafische dashboards aan de technische staf. Ook inzichten op basis van kunstmatige intelligentie worden hieraan toegevoegd. Met deze informatie, die dus al tijdens de training beschikbaar is, kan de technische staf het maximale trainingsresultaat met minimale kans op blessures per speler bepalen.

  SITE

 • IBM Nederland
  X

  IBM Nederland

  CATEGORIE:

  11. IoT Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  IBM Nederland BV 

  MOTIVATIE

  Het belangrijkste element van Internet of Things is het bij elkaar brengen van verschillende onderdelen die samen een eco-systeem kunnen vormen. Het systeem wordt pas echt effectief als de data die het genereert snel, betrouwbaar en schaalbaar geanalyseerd kan worden en omgevormd kan worden tot besluiten.

  IBM heeft in het afgelopen jaar binnen verschillende grote en kleine projecten bewezen de mogelijkheiden van IoT zeer innovatief en optimaal te kunnen combineren binnen hun Watson IoT oplossingen.

  Meest in het oog springend voorbeeld is wel de samenwerking tussen IBM en het Havenbedrijf Rotterdam om de haven verregaand te digitaliseren en een Internet of Things-platform te ontwikkelen om Rotterdam de ‘smartest port’ ter wereld te maken. 
  Via het cloudplatform is data, afkomstig van tal van sensoren, verzameld en verwerkt. Het initiatief bereidt het 42 kilometer grote havengebied voor op autonome scheepvaart. 
  Essentieel is daarbij de big data die in de haven beschikbaar is, en deze inzetten om tot een zo veilig en efficiënt mogelijke logistieke keten te komen. Dankzij realtime informatie over infrastructuur, water, lucht, etcetera kan Havenbedrijf Rotterdam de dienstverlening aan hun klanten enorm verbeteren. Ook voor autonome scheepvaart is een slimme infrastructuur nodig waarin semi-intelligente voorwerpen zelfstandig met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen over het internet. 
  In de Rotterdamse haven gaat het dan onder andere om kademuren, meerpalen en wegen. De sensoren die hierop en hierin zijn verwerkt, sturen op continue basis meetgegevens naar het platform. IBM’s cloud- en Internet of Things-technologie analyseert deze data en vertaalt het in relevante inzichten voor de Rotterdamse haven. Het platform moet de haven helpen wachttijden te verminderen en aanleg-, laad-, en vertrektijden te optimaliseren. Dankzij de IoT technologie van IBM zal de Rotterdamse haven bijvoorbeeld kunnen voorspellen, afhankelijk van het waterniveau, wat het beste tijdstip is om aan te meren en te vertrekken, met daardoor een maximale belading van het schip.
  Het project van het Havenbedrijf Rotterdam past binnen de ambitie om met digitalisering en data de concurrentiepositie van de haven verder te versterken. Het platform wordt ontwikkeld op basis van IBM’s cloud- en Internet of Things-technologie. Bij het project zijn ook Cisco en Axians betrokken.
  De successen met Havenbedrijf Rotterdam is slechts één voorbeeld, want er zijn veel meer innovatieve projecten waar IBM het afgelopen jaar samen met partners successen in heeft geboekt. Ook op gebieden die economisch gezien niet direct voor de hand liggen maar door het toevoegen van de IoT innovaties wel een enorme impact binnen hun gebied hebben. Samen met MTN heeft IBM bijvoorbeeld geholpen een IoT oplossing te bouwen voor het beschermen van neushoorns in Afrika, Het werkt samen met Kone om door middel van IoT oplossingen gebouwen slimmer te maken.

  Vele interessante en innovatieve projecten waar IBM via Internet of Things technologie een key driver in is geweest.

  SITE

 • Nalta
  X

  Nalta

  CATEGORIE:

  11. IoT Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Nalta

  MOTIVATIE

  Nalta.com heeft in samenwerking met Dell Boomi voor de Nederlandse startup digitalAngel één van ’s-werelds eerste brede en open IoT platformen ontwikkeld. Het digitalAngel platform koppelt en integreert slimme sensoren en zorghulpmiddelen. Hulpverleners ontvangen via hun smartphone of tablet een seintje als er iets met de patiënt aan de hand is en kunnen via de digitalAngel app de sensordata analyseren en presenteren. Het Dell Boomi iPaas platform vormt kern van de oplossing doordat het alle bouwstenen van het digitalAngel platform koppelt en de regisseur is voor alle gegevensstromen binnen het platform. In iets meer dan een half jaar tijd heeft Nalta.com het platform ontwikkeld en opgeleverd. Het is inmiddels als eerste softwareplatform ter wereld gecertificeerd als medical device en is aansluitend in productie genomen met een slim matras als eerste zorghulpmiddel. Vanaf dag één verhoogt het digitalAngel platform de kwaliteit van leven van de patiënt en verlaagt het de kosten van de zorg. In de praktijk levert het platform een kostenbesparing op tussen de 30%-50% bij het voorkomen van decubitus(doorliggen). Met betrekking tot het voorkomen van dwalen en vallen is er een verbetering te realiseren van 60%. De belangrijkste bijdrage is dat het digitalAngel platform resulteert in vraag gestuurde zorgverlening, de zorgprofessional biedt de zorg direct wanneer de zorg nodig is. digitalAngel bespaart op innovatieve wijze de zorg tijd en kosten waardoor zorg weer echt zorg wordt. Nalta en digitalAngel in de pers en op social: Volkskrant: http://www.nalta.com/blog/volkskant-interviewt-nalta.com-innnovatie-in-de-zorg Boomi Worldtour London: http://www.nalta.com/blog/nalta-explores-boomi-worldtour-2018-london digitalAngel: https://www.youtube.com/watch?v=GVnvl8N3vG4 digitalangel: http://www.nalta.com/digitalangel

  MOTIVATIE

  Nalta helpt helpen de vruchten te plukken van het Internet of Things. Ze zoeken, vinden, creëren en implementeren de oplossing die jou verder brengt. Een mix van brede technologische kennis en een creatieve mindset staat garant voor resultaat. Voor een startup in de zorg is een platform ontworpen die volledig modulair samen gesteld is en de kwaliteit van de zorg verbeterd, terwijl het ruim binnen de teruglopende vergoeding van zorgverzekeringen past.

  CASE

  SITE

 • Signify
  X

  Signify

  CATEGORIE:

  11. IoT Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Signify

  MOTIVATIE :

  Signify zit in een transitie.Signify streeft naar volledige zichtbaarheid in de hele keten om klantorders, producten en geïnstalleerde oplossingen te kunnen volgen. Men wil Realtime traceerbaarheid voor componenten, productie, producten en oplossingen. IoT data is hierbij een product. Het stelt Signify in staat om “Licht als een service” aan te bieden.Signify Investeringen in "Smart Operations" om meer digitalisering en connectiviteit mogelijk te maken. Het is een vereiste om aan de veranderende eisen van klanten en concurrentiedruk te voldoen. Er is daarom een compleet investeringsproces voor volledige implementatieplan van een digitale backbone 2019/20

  Success factors zijn hierbij:

  •Fit Philips Lighting Digital Manufacturing-programma versus SAP Leonardo-portfolio

  •Één visie, één programma, één eigenaar

  •Co-innovatie SAP en Philips Lighting / Signify (bouwen op vertrouwen en betrokkenheid)•Business & IT

  •Deep-dive workshops

  •Bewijs van concepten

  •Leidt fabrieken in gebruik van innovatie om massale inzet mogelijk te maken

  CASE

  SITE

12. Networking Innovator of the Year

 • Aruba Networks, a Hewlett Packard Company
  X

  Aruba Networks, a Hewlett Packard Company

  CATEGORIE:

  12. Networking Innovator of the year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Aruba Networks, a Hewlett Packard Company

  MOTIVATIE

  Leader in Gartner Magic Quadrant Ondersteuning van alle L2/L3 protocollen en technieken Voldoende capaciteit, uitbreidbaarheid en robuustheid Vernieuwende technieken Tunneled Ports RBAC compliant

  Motivatie

  Eerste switch met Network Analytics-technologie om problemen met netwerken, systemen, applicaties en beveiliging eenvoudig te vinden en op te lossen.

  Na jarenlang networking oplossingen aan de rand van het netwerk te hebben geleverd, heeft Aruba met de 8400 en 8320 serie core/aggregatie switches haar end-to-end oplossingen vollediger gemaakt. Deze nieuwe switches bieden een flexibele en innovatieve aanpak voor het omgaan met de nieuwe vereisten van applicaties, beveiliging en schaalbaarheid in het mobiele cloud- en IoT-tijdperk.

  Het platform combineert een modern, volledig programmeerbaar besturingssysteem met â??carrier-grade hardwareâ??, toonaangevende prestaties en bevat de eerste Network Analytics-engine ter wereld om problemen met netwerken, systemen, applicaties en beveiliging eenvoudig te kunnen controleren en op te lossen.

  Door snellere automatisering en netwerkinzichten mogelijk te maken, vermindert het besturingssysteem de tijd die aan handmatige taken wordt besteed en worden de huidige en toekomstige eisen van mobiliteit en IoT aangepakt. 

  Een mooi voorbeeld van de toepassing van deze switch, is de case van Friesland College: https://www.arubanetworks.com/assets/_nl/cs/CS_Friesland-Switching.pdf. Ronald Kollen IT-systeembeheerder bij Friesland College: “De Aruba 8400 betekent voor ons dat we naar acht keer 100GbE kunnen opschalen, wat ons in staat stelt om IoT, AI of wat er door digitaal leren ook op ons afkomt, kunnen integreren. Het is echt een investering in de toekomst van ons netwerk.”

  CASE

  SITE

 • AVI Networks
  X

  AVI Networks

  Categorie

  12. Networking Innovator of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Avi Networks

  Motivatie

  Avi Networks herdefinieert de networking-wereld met haar multi-cloud application delivery platform. Het multi-cloud platform levert geautomatiseerde applicatiediensten met een software load balancer, een intelligente web application firewall en een elastic service mesh voor op containers gebaseerde applicaties. De oplossing van Avi Networks vereenvoudigt beheer, zorgt voor snellere prestaties, grotere elasticiteit, diepere analyses en krachtigere automatisering. Avi Networks heeft op jaarbasis meer dan 300 procent groei gerealiseerd met een aanzienlijke adoptie onder de global 2000 organisaties, waaronder 20 procent van de Fortune 50.

  Toegenomen vraag naar applicatiediensten
  Door de opkomst van cloud-native applicatie-omgevingen en de toenemende adoptie van multi-cloud binnen bedrijven is de vraag naar applicatiediensten toegenomen. Hieronder vallen netwerk- en beveiligingsdiensten die betrekking hebben op de beschikbaarheid, beveiliging en het identiteits- en toegangsbeheer van applicaties. Deze applicatiediensten waren voorheen geïntegreerd in hardware zoals Application Delivery Controllers (ADC’s) maar zijn nu losgehaald en software-defined. De oplossing van Avi biedt organisaties cloud-achtige flexibiliteit en elasticiteit die niet haalbaar zijn voor fysieke ADC’s.

  Global 2000-organisaties zetten Avi in om de laatste stap van de digitale transformatie te voltooien. Dat houdt in dat legacy load balancers worden vervangen, public clouds worden omarmd en private clouds worden geautomatiseerd. 

  Investering en toekomstvisie
  In juni 2018 kondigde Avi Networks een D-ronde investering aan van $60 miljoen door Cisco Investments samen met DAG Ventures, Greylock Partners, Lightspeed Venture Partners en Menlo Ventures. Cisco verkoopt het Avi Vantage-platform over de hele wereld en de oplossing is nauw geïntegreerd met Cisco ACI, Cisco’s intent-based netwerk- en automatiseringsoplossing voor het datacenter. De steun van Cisco bevestigt het disruptieve karakter van Avi Networks en het geloof dat multi-cloud applicatiediensten in de toekomst onmisbaar zijn in de cloudstrategieën van organisaties. 

  Load balancing in productieomgeving
  Omdat applicaties tegenwoordig steeds meer kritisch zijn voor organisaties is het belangrijk dat ze altijd beschikbaar zijn en een korte time-to-market te realiseren voor updates. Daarom is het voor ontwikkelaars van groot belang om een eigen productieomgeving te hebben, onafhankelijk van andere productieteams. Vroeger was het niet mogelijk om ontwikkelaars te voorzien van een load balancer waarmee zij een realistisch beeld kregen van hoe de update presteert in de daadwerkelijke omgeving. Avi brengt daar verandering in door software-defined load balancers beschikbaar te stellen, toegespitst op de vraag van de ontwikkelaar. Avi Networks realiseert dit bij één van haar klanten in EMEA, dat zakelijke diensten en consumentdiensten faciliteert middels een online marktplaats. Zo kunnen ontwikkelaars één op één testen hoe een update presteert en een kortere time-to-market realiseren omdat ze onafhankelijk kunnen testen. Daarmee faciliteert Avi Networks continue innovatie zonder dat de beschikbaarheid van een applicatie daaronder lijdt. 

   

  CASE

  SITE 

 • Cisco
  X

  Cisco

  CATEGORIE:

  12. Networking Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Cisco 

   

  MOTIVATIE:

  The Network. Intuitive. Cisco’s ambition to re-invent the network came to live in 2018. A framework based on new principles powered by Intent and informed by Context brings a combination of simplicity, automation, openness, security and analytics to the table.

  CASE

  SITE

 • Ruckus Networks
  X

  Ruckus Networks

  CATEGORIE:

  12. Networking Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Ruckus Networks

  MOTIVATIE:

  In het nieuwe, multifunctionele behandel- en operatiecentrum in Hilversum werkt Bergman Clinics met een volledig nieuw ingericht WLAN-netwerk. Dit Wi-Fi-netwerk biedt medewerkers en cliënten volledige dekking en hoge snelheden dankzij access points met Beamflex-technologie van Ruckus Networks. Op dit netwerk draait ook een innovatief cliënt entertainment system. De ICT-afdeling van Bergman Clinics is zeer tevreden over het netwerk en de volledige ontzorging. En nog belangrijker: de cliëntbeleving is naar een nog hoger niveau getild. Op 31 augustus 2018 was in Hilversum de feestelijke officiële opening van deze nieuwe locatie van Bergman Clinics. Na een volledige herontwikkeling van een bestaand gebouw, is een multifunctioneel behandel- en operatiecentrum in de mediastad verschenen. Cliënten kunnen daar terecht voor onder meer oogbehandelingen, cosmetische chirurgie en voor de behandeling van blaas- en bekkenbodemklachten bij vrouwen. De nieuwe kliniek bestaat uit zes verdiepingen en een souterrain met overdekte parkeerplaatsen. In de kliniek hebben de medische teams de beschikking over onder meer 5 ‘state-of-the-art’ klasse-1 operatiekamers, 4 behandelkamers voor kleinere ingrepen, 22 een- persoonskamers met overnachtingsmogelijkheid, een dagbehandelingsruimte met zes bedden en een gespecialiseerde vleugel met ruimtes voor de behandeling van spataderen.In de nieuwe kliniek moest een innovatief en nieuw ontwikkeld cliënt entertainment system, op iPads geïntroduceerd worden, als extra service voor de cliënten. Dit cliënt entertainment system is ontwikkeld door BeagleBoxx. Via deze Bergman-app kunnen cliënten kranten en magazines lezen, spelletjes doen, tv-kijken, maar bijvoorbeeld ook Netflixen. Een app om de klantbeleving te verbeteren én een app die dus een betrouwbaar, snel en volledig dekkend Wi-Fi vereist. “Omdat het ons aan kennis en tijd ontbrak om een goed Wi-Fi-netwerk op te zetten en bovenal te managen, hebben we externe expertise ingeschakeld”, zegt Johnny de Jong, Manager ICT Services bij Bergman Clinics. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Allinco en de access points van Ruckus Networks. Omdat we daar het beste gevoel bij hadden en het prijstechnisch ook het meest interessant was.”Na analyse van het vooronderzoek, het in kaart brengen van de obstakels en rekening houdend met het aantal gebruikers – meer dan 100 mensen zijn werkzaam op de locatie in Hilversum en met een verwachte groei op jaarbasis naar meer dan 15.000 behandelingen in 2019 – is het netwerk ingericht. Gekozen is om drie Wi-Fi-netwerken aan te leggen: een voor de medewerkers, een voor de cliënten en een voor de devices. Op de laatste draait het cliënt entertainment system in een draadloze infrastructuur.Access points kunnen onderling verschillen in uitzendvermogen en daarmee ook in dekking, bereik en bandbreedte. Uiteindelijk is ervoor gekozen om 32 Ruckus ZoneFlex R310 access points te plaatsen. Deze acces points bieden een betrouwbaar 802.11ac draadloos netwerk met hoge prestaties. De R310 combineert de gepatenteerde BeamFlex antenne technologie en ChannelFly om consistente en voorspelbare prestaties over grote afstanden te bereiken. Daar waar traditionele draadloze antennes, ofwel signalen in alle richtingen zenden of juist signalen maar in één richting versturen, zorgt de BeamFlex technologie ervoor dat de richtantennes in de access points in verschillende patronen worden opgeschakeld om het ideale pad richting gebruikers te creëren.

  CASE

  SITE

 • VMware
  X

  VMware

  CATEGORIE:

  12. Networking Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  VMware

  MOTIVATIE:

  Software is de toekomst en VMware is met VMware NSX, een netwerk virtualisatie en beveiliging platform, de toonaangevende leverancier op het gebied van software gebaseerde netwerken, de basis van zogenaamde software-defined datacenters (SDDC). Belangrijke VMware partners in Nederland die zich op NSX richten zijn o.a. Axians, CAM IT, PQR, Telindus, Dimension Data, Software One en ITQ. In Nederland vertrouwen klanten als Rijkswaterstaat, Schuberg Philis en Novamedia op de netwerk virtualisatie technologie van VMware. Head of IT bij Novamedia: “Things can happen in second or minutes rather than hours or days. That’s a big advantage for such a dynamic environment. I’m confident that NSX is going to be an industry standard.”

  CASE

  SITE

13. Storage Innovator of the Year

 • Dell EMC
  X

  Dell EMC

  CATEGORIE:

  13. Storage Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Dell EMC

  MOTIVATIE:

  Dell EMC heeft een rijke historie op het gebied van storage-innovatie. Al meer dan twintig jaar werkt het bedrijf aan baanbrekende nieuwe technologie waarop wereldwijd honderdduizenden organisaties vertrouwen. Omdat innovatie in het DNA van de organisatie zit - getuige ook de enorme R&D organisatie - is Dell EMC ook vandaag in veel markten nog steeds de nummer #1. Met die positie komt ook verantwoordelijkheid. Die neemt Dell EMC op twee belangrijke zaken en loopt ook daarmee voorop in de markt1 - Innovatie voor eindgebruikers (en partners)In november 2017 introduceerde Dell EMC zijn Future Proof Storage Loyalty-programma. Met dit unieke programma biedt Dell EMC optimale bescherming van de investeringen van klanten, als onderdeel van de reis naar IT Transformatie. Het programma omvat acht pijlers waarop klanten die Dell EMC-oplossingen aanschaffen altijd kunnen terugvallen. Dit gaat van een extreem lange tevredenheidsgarantie van drie jaar tot en met garanties over prestaties, data efficiency en prijs. Dit programma isvoor alle klanten zonder extra kosten onderdeel van de afgenomen maintenance en is het meest uitgebreide customer loyalty-programma in de markt.Veel Dell EMC-partners geven aan dat dit programma echt onderscheidend is van andere leveranciers. Ondanks dat de focus hierbij op de eindgebruikers ligt, kunnen ook partners zich hiermee duidelijke differentieren ten opzichte van concurrenten.2 - Innovatie met productenDell EMC was jaren geleden de eerste partij die standaard redundante controllers leverde op zijn storage-systemen. Het was daarmee zijn tijd ver vooruit. Dit is in wezen waar innovatie om draait: ontwikkelen voor de toekomst. Het mooiste en meest recente voorbeeld in het productportfolio daarvan is de nieuwe PowerMaxseries, de enterprise storage-oplossing van Dell EMC. Deze krachtige oplossing, die is gepositioneerd voor de bovenkant van de markt, levert de hoogste beschikbaarheid, meest innovatieve enterprise features en is gebaseerd op de open NVMe standaarden, waardoor het “future-ready” is voor nieuwe technologiën zoals NVMe over fabric en Storage Class Memory. Die kunnen ze direct inzetten wanneer deze beschikbaar komen. Hierdoor profiteren klanten niet alleen van het meest krachtige storage device dat momenteel verkrijgbaar is, ze kunnen ook in de toekomst gebruikmaken van de investeringen die ze in dit platform hebben gedaan. Video Future Proof Storage Loyalty Program: https://www.dellemc.com/en-us/storage/future-proof-data-storage-loyalty-program.htm#scroll=off&video-overlay=5800533063001

  CASE

  SITE

 • Hewlett Packard Enterprise
  X

  Hewlett Packard Enterprise

  CATEGORIE:

  13. Storage Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Hewlett Packard Enterprise

  MOTIVATIE

  HPE brengt AI en machine learning naar het datacenter

  Tegenwoordig zitten IT-systemen zo in elkaar dat, als er een probleem optreedt, niet makkelijk te vinden is waar het probleem daadwerkelijk zit. Zodra een applicatie niet meer bij zijn data kan en de boel vastloopt, begint het vingerwijzen over waar de oorzaak ligt â?? in de storage, servers, het netwerk of de virtualisatie? Meestal krijgt de storage de schuld, maar in de praktijk blijkt dat in 54% van de gevallen, de oorzaak ergens anders ligt. En precies dit maakt HPE InfoSight zichtbaar. InfoSight geeft namelijk een totaaloverzicht van de hele infrastructuur waar de applicaties gebruik van maken. In geval van een storing ontstaat direct inzicht en wordt duidelijk waardoor het probleem veroorzaakt wordt. Hierdoor wordt de tijd die besteed moet worden aan het oplossen van problemen tot 85 procent teruggebracht.

  De volgende stap naar een autonoom datacenter met AI en machine learning
  Dankzij de predictive analytics capabilities, adviseert HPE InfoSight preventief hoe problemen voorkomen kunnen worden, de performance verbeterd en het gebruik van resources geoptimaliseerd kan worden. De aanbevelingen zijn gebaseerd op geavanceerde machine learning, die gebruikmaakt van bijna een decennium aan ervaring in datawetenschappen en verzamelde telemetrie van meer dan 10.000 HPE Nimble Storage-klanten. Omdat HPE InfoSight continue leert worden de systemen van klanten steeds slimmer en betrouwbaarder. Onderzoek toont aan dat HPE InfoSight de IT Storage OpEx verlaagt met 79 procent.

  HPE InfoSight analyseert elke seconde miljoenen sensoren in de wereldwijd verbonden Installed Base en gebruikt die data om problemen in applicaties en storage te voorspellen én te voorkomen. HPE InfoSight zorgt voor betrouwbare performance en applicatie-uptime, waardoor er meer dan 99,9999% gegarandeerde beschikbaarheid wordt gerealiseerd. 
  Infosight brengt Artifical Intelligence in het datacenter en biedt het volgende:

  - Problemen worden vroegtijdig herkend en voorkomen
  - Daardoor minder verstoringen
  - Minder terugkerende problemen door technologie die leert van verleden en toekomst
  - En dus... doorlopende verbetering van de prestaties 

  Infosight is standaard onderdeel van de support voor HPE 3PAR en HPE Nimble. 

  SITE

 • IBM Nederland
  X

  IBM Nederland

  Categorie

  13. Storage innovator of the year

  Bedrijf / Persoon

  IBM

  Motivatie

  Storage innovator of the year

  IBM heeft op het gebied van Storage dit jaar met IBM Spectrum Protect plus, IBM Cloud Object Storage en IBM FlashSystem 9100 een aantal nieuwe introducties gedaan die bedrijven helpen te kunnen voldoen aan de hoge eisen die binnen storage nodig zijn om te kunnen opereren in multicloud omgevingen en met AI workloads. 

  Een mooi voorbeeld waarbij IBM deze nieuwe toepassing heeft laten zien is in de oplossing bij het VU Medisch Centrum (VUmc). Toen het VUmc in Amsterdam hun datastrategieën en capaciteit behoefte ging evalueren, beseften ze dat ze een grote kloof hebben om te overbruggen tussen waar ze zich bevinden en waar ze willen zijn. Het feit dat ze enorme hoeveelheden gegevens hebben die tientallen jaren bewaard moeten blijven (inclusief administratieve documenten, onderzoeksmateriaal en medische beelden), heeft een dramatische impact gehad op hun IT-budget en het serviceniveau dat ze konden bieden aan hun clinici, onderzoekers en beheerders.
   
  Om verder te gaan en een data gedreven architectuur te ontwerpen die zou resulteren in baanbrekend onderzoek, moest VUmc met verschillende uitdagingen worden geconfronteerd:
   

  1.        Integrate to innovate: de noodzaak om te gaan met gegevens op petabyte schaal die snel groeit - in volume, variëteit en complexiteit - en in verschillende systemen zijn ingesloten, vereiste een gecentraliseerd, geautomatiseerd, policy-driven gelaagde storage platform dat de prestaties zou oplossen en kostenkwesties.

  2.        Cold is just old: de veronderstelling dat oude/koude gegevens zeer relevant en gunstig zijn voor onderzoeks- en analysedoeleinden, heeft geleid tot het inzicht dat deze gegevens moeten worden gearchiveerd in goedkope opslag die nog steeds snelle toegang en maximale beschikbaarheid zou bieden.

  3.        Anyone, anytime, anywhere: de belofte nakomen dat iedereen de exacte gegevens vindt waarnaar hij op zoek is, gemakkelijk en snel - waar en wanneer hij dit nodig heeft - zonder verstoring vereist het beheer van de oceaan van gegevens met een “single namespace” die schaalbaarheid zal bieden voldoen aan toekomstige eisen.

   
  VUmc heeft een gecentraliseerd opslagplatform geïmplementeerd waarmee ze gegevensprestaties en -kosten kunnen optimaliseren door middel van capaciteitsplanning, opslaggebruik en gegevensbeheer, waarbij gegevens worden verplaatst tussen opslagsystemen zonder gebruikers of applicaties te onderbreken. Vandaag de dag kan VUmc de volledige levenscyclus van gegevens beheren op basis van de waarde met slechts 3 personen en hun gebruikers aanbieden:

  ·        Meerdere serviceniveaus: goud, zilver en brons

  ·        Een archief dat meer dan 100 jaar beslaat

  ·        Schaalbare ondersteuning voor elk type gegevens: van 2 TB tot eindeloze opslagbronnen

   IBM was de enige die, gebaseerd op IBM Spectrum Scale en IBM Spectrum Archive, Tape heeft integreerd in actieve filesystemen en helpt om 99 procent snellere datamigraties te realiseren. Ook de schaalbaarheid tussen de verschillende bouwblokken (performance en capaciteit), welke onafhankelijk van elkaar kunnen schalen, is ook iets unieks aan het Spectrum Scale platform. Als laatste heeft Spectrum Scale zichzelf allang in de markt bewezen en bied een open ecosysteem waardoor de koppeling tussen cloud, nieuwe workloads zoals docker en opensource orchestration lagen gemakkelijke gerealiseerd konden worden.


  CASE VUumc

  CASE IBM Storage launch 

  CASE IBM Flash 9100 launch 

  SITE 

 • Pure Storage
  X

  Pure Storage

  CATEGORIE:

  13 Storage Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Pure Storage

  MOTIVATIE:

  Pure Storage introduceert ’s werelds eerste geïntegreerde infrastructuur voor AI, de eerste totaaloplossing voor AI-Ready Infrastructure (AIRI), mogelijk gemaakt door NVIDIA. AIRI is gebouwd door Pure Storage en NVIDIA en is speciaal ontwikkeld om data-architecten, wetenschappers en managers in staat te stellen de kracht van de NVIDIA DGX-1 uit te breiden en AI voor elke organisatie mogelijk te maken. AIRI stelt het bedrijfsleven, overheidsinstanties en cloud providers in staat om nieuwe, impactvolle innovaties sneller voor de mensheid beschikbaar te maken. AIRI stelt organisaties in staat om data in een ongekend tempo om te zetten in innovatie. AI helpt ondernemingen niet alleen met innovaties op productniveau, maar ook om hun dagelijkse operaties te leiden in tijden van enorme verandering. Volgens Gartner zet in 2020 80% van de ondernemingen AI in. AIRI biedt een eenvoudige maar zeer krachtige architectuur die organisaties met een data-centrische infrastructuur nodig hebben om de werkelijke kracht van AI te benutten. In mei 2018 introduceert Pure Storage de AIRI-Mini. “De grote meerderheid van de businessleiders ziet de enorme kansen die AI biedt. Maar door de complexiteit rond de implementatie komen hun AI-initiatieven vaak niet echt van de grond”, meldt Matt Burr, General Manager van FlashBlade bij Pure Storage. “AIRI biedt een eenvoudige AI-infrastructuur voor projecten van iedere omvang. Het is een krachtig, betaalbaar en laagdrempelig instapoplossing voor organisaties. Zo kunnen ze eerst de mogelijkheden van AI ontdekken en later opschalen. Het neemt de barrières weg die de inzet van AI nu vaak tegenhouden en maakt de weg vrij voor toekomstige uitbreidingen.” Meer details over AIRI: https://www.purestorage.com/products/flashblade/ai-infrastructure.html

  CASE

  SITE

 • VMware
  X

  VMware

  CATEGORIE:

  13. Storage Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  VMware

  MOTIVATIE:

  VMware is een absolute innovator op het gebied van Storage. VMware vSAN is de toonaangevende virtuele storage omgeving, en een bepalend onderdeel voor Hyper-Converged oplossing zoals bijv. VxRail en VxRack van Dell EMC. Forrester research benoemde VMware onlangs (25 september) dan ook als “leader” van Hyper-Converged oplossingen. Belangrijke VMware partners in Nederland die zich op VSAN hebben toegelegd zijn AnylinQ, Dell EMC, SLTN, FlexVirtual en PQR. Diverse OEM-leveranciers leveren zogenaamde vSAN -ready hardware, waarop af-fabriek of later toegevoegd vSAN kan worden geïnstalleerd, waaronder Lenovo, Hitachi, HPE, Dell EMC en Cisco .In Nederland maken grote en toonaangevende bedrijven gebruik van vSAN, waaronder o.a. Rijkswaterstaat, Phact en Batenburg Techniek. Ids Dijkstra, IT manager, Batenburg Techniek: “vSAN is an elegant solution offering us the computing power and scalability to implement the central IT environment as a logical whole, and to manage it in stretched cluster configuration”.

  SITE

  CASE

14. Security Innovator of the Year

 • ESET
  X

  ESET

  CATEGORIE:

  14. Security Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  ESET

   

  MOTIVATIE

  Met de ervaring van meer dan 30 jaar is ESET uitgegroeid tot cybersecurity expert met meer dan 100 miljoen gebruikers in 200 landen. Hiermee is ESET de grootste IT-security leverancier van de Europese Unie. In Nederland heeft ESET een lokale aanwezigheid met een team van 50+ enthousiaste professionals, experts en een onderzoeksteam dat onderdeel is van het ESET Security Operations Center. Zo beschermt ESET consumenten en het bedrijfsleven van mkb tot enterprise. In het eerste geval met het bieden van de beste security oplossingen voor de gehele IT-omgeving. Dit wordt bevestigd door testresultaten van onafhankelijke instellingen, zo is ESET het eerste bedrijf dat meer dan 100 VB100 awards heeft gewonnen en blinkt ESET herhaaldelijk uit in onafhankelijke testresultaten van o.a. AV-Comparatives en SE Labs. Daarnaast is ESET genoemd als de enige Challenger in het 2018 Gartner Magic Quadrant voor EPP, heeft ESET de bronzen onderscheiding ontvangen in het Gartner Peer Insights Customer Choice Awards 2017 en is ESET als Leader gepositioneerd in het laatste rapport van Forrester Wave en KuppingerCole.De producten van ESET kenmerken zich door de meerlaagse bescherming en op het gebied van performance, lage systeembelasting en zero false positives. Zo gebruikt ESET Next Gen technieken al vanaf 1988 en past het machine learning toe in de producten voor de bescherming van zijn klanten. Dit jaar heeft ESET het nieuwe enterprise portfolio gelanceerd, waarmee het securitybedrijf allround beveiliging kan bieden aan enterprises, met oplossingen en services voor elk onderdeel van het CARTA model van Gartner.De innovatie in het nieuw gelanceerde ESET enterprise portfolio zit hem in het totaalconcept achter de individuele oplossingen. ESET heeft een compleet vernieuwd en verbeterd Endpoint Protection Platform gelanceerd, inclusief Endpoint Detection & Response en Cloud Sandboxing mogelijkheden. Bovenop deze geavanceerde securityoplossingen, biedt ESET Nederland volledige security monitoring, 24/7 beschikbaar vanuit het Nederlandse Security Operations Center.Door middel van de unieke combinatie van Cloud, Machine Learning en Human Expertise is ESET de enige Enterprise vendor in Nederland, die in staat is volledige ontzorging te bieden vanaf de technologie tot aan de services: bij één leverancier, vanuit Nederland. Eén ding is zeker, de klant staat altijd centraal.In een hechte samenwerking met het partnerkanaal streeft ESET Nederland ernaar partners in staat te stellen een end-to-end security concept te kunnen bieden. Zowel voor MSP’s, IT-adviseur en resellers, met de cybersecurity experts van ESET aan hun zijde zijn zij in staat hoogwaardige securityoplossingen te bieden aan het mkb en enterprise.

   

  MOTIVATIE

  ESET biedt een breed scala aan zeer effectieve, technisch innovatief en klantvriendelijke oplossingen in het security segment.

  MOTIVATIE

  Eset is door de jaren heen heel sterk geworden in hun service en dienstverlening. Vooral hun aandacht aan detail is zeer fijn te ervaren.

  MOTIVATIE

  ESET blijft innoveren en heeft een uitgebreid en zeer mooi portfolio op alle gebieden binnen beveiliging van IT apparatuur. Ze bieden mij als leverancier een handige portal waar we alle bedrijfsprocessen in kunnen uitvoeren. Bestellingen, support, informatie enz. Voor mij al 10 jaar een perfecte partner!

  MOTIVATIE

  Al jaren een solide (zakelijke) relatie met ESET Nederland. Gevestigd 9000 kilometer van Nederland, kunnen wij altijd rekenen op de volledige steun van ESET. Onze international klanten zijn de producten van ESET gaan waarderen en vertrouwen op de bewezen bescherming

  MOTIVATIE

  Innovatief portfolio dat cybersecurity toegankelijk maakt voor zowel bedrijven als consumenten.

  MOTIVATIE

  ESET biedt een uitgekiend scala van zeer goede beveiligingsproducten voor ondernemingen van klein tot (zeer) groot. Zij bieden hierbij de mogelijkheid aan alle ondernemingen om deze producten vanuit een identiek portaal te beheren. De laatste toevoeging (ESET Cloud Adminstrator) verhoogt de beheerbaarheid (en dus veiligheid) voor de kleine onderneming

  MOTIVATIE

  ESET is een partij welke in de afgelopen 10 jaar is gegroeid van 4 medewerkers in een huiskamer naar een kantoor van 3 verdiepingen in Sliedrecht waar meer dan 50 medewerkers dagelijks aan het werk zijn. De producten, de portfolio en de support zijn fantastisch en compleet. Niet alleen de producten worden continue ontwikkeld en lopen vaak qua techniek voor, ook de organisatie loopt voorop in ontwikkelingen. Ook de recente ontdekking van de ontwikkelaars van LoJax, de allereerste UEFI rootkit, is een vooruitstrevende ontdekking.

  SITE

 • G Data Software
  X

  G Data Software

  CATEGORIE:

  14. Security Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  G DATA

  MOTIVATIE

  Het online dreigingslandschap verandert. De hoeveelheid malware neemt alleen maar toe. In de eerste helft van 2018 zijn er in totaal 2.396.830 nieuwe malwaresamples geïdentificeerd. Dit zijn ongeveer 13.000 nieuwe malware samples per dag en 9 samples per minuut. Ook het aantal Android malware samples zijn het afgelopen jaar gestegen. Vergeleken met vorig jaar heeft G DATA SecurityLab een stijging van maar liefst 40 procent waargenomen. Daarnaast worden dreigingen geavanceerder en lastiger om te detecteren. Deze nieuwe innovatieve technologieën die hackers gebruiken om systemen te infecteren vragen een andere aanpak om besmetting te voorkomen. 

  G DATA is security innovator van het jaar omdat het nieuwe zakelijke oplossingen heeft gelanceerd met technologieën die in staat zijn om onbekende malware te identificeren op basis van gedrag. De nieuwe oplossingen beschikken over geavanceerde, proactieve en dynamische beveiligingstechnologie. Hierdoor kunnen klanten dreigingen voorkomen en vertrouwen op nieuwe oplossingen zoals: BankGuard, Exploit Protection en Anti-ransomware technologie.

  BankGuard Technologie
  BankGuard-technologie biedt volledig automatische bescherming voor online bankieren en betalen dankzij een extra laag bescherming tegen ‘Banking-Trojanen’. De technologie bevat een toolbar die melding geeft bij onveilige websites en onmiddellijk de malware verwijderd. Bovendien gaat de geoptimaliseerde Keylogger technologie het bespioneren van toetsaanslagen tegen bij bijvoorbeeld het invoeren van wachtwoorden en creditcardgegevens. De technologieën werken proactief waardoor zij niet afhankelijk zijn van virushandtekeningen. Daarnaast vertragen deze modules het systeem niet.
  Exploit Protection 
  G DATA Exploit Protection controleert doorlopend het gedrag van de geïnstalleerde software op onregelmatigheden. Als er een ongebruikelijke gedraging in het softwareproces wordt waargenomen, die in nagenoeg alle gevallen wordt veroorzaakt door een exploit, blokkeert de beveiliging het gehele proces en slaat alarm. Het proces van monitoring is zeer licht en beïnvloedt de prestaties van de PC niet. 
  Anti-ransomware
  De proactieve anti-ransomware technologie is een aanvulling op bestaande, op gedrag gebaseerde detectietechnieken. Dankzij de proactieve detectie worden nooit eerder geziene encryptie Trojanen onmiddellijk op basis van hun gedrag waargenomen en gestopt. Zodra er wordt getracht om bestanden op het bedrijfsnetwerk te versleutelen, wordt dit in een vroeg stadium gedetecteerd en tegengehouden. Anti-ransomware biedt ook mogelijkheden om uitzonderingen te maken op het beleidsmatig beheer van de talloze apparaten die verbinding maken met het netwerk. Zo kan bijvoorbeeld worden aangegeven welke medewerkers wel en niet gebruik kunnen maken van USB-sticks op hun computer. Indien verdachte activiteit wordt gedetecteerd, ontvangen IT-beheerders direct een waarschuwing. 
  Mijn data blijft in Europa
  Naast bovenstaande innovatieve technologieën is G DATA ook een innovator met zijn no backdoor garantie. G DATA heeft een TeleTrust commitment getekend waarmee G DATA garandeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. G DATA laat geen ‘achterdeurtjes’(backdoors) open en biedt zo de meest betrouwbare bescherming tegen online dreigingen. Hiermee voldoet G DATA aan het principe van de GDPR en wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.

  SITE

 • Kaspersky Lab
  X

  Kaspersky Lab

   

  CATEGORIE:

  14. Security Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Kaspersky Lab

  MOTIVATIE:

  Waarom wij een nominatie in de categorie ‘Security Innovator of the Year’ zouden verdienen?

   

  Kaspersky Lab Benelux lanceerde in juli 2018 een geheel nieuwe propositie waarbij klanten profiteren van de bescherming van het Kaspersky Private Security Netwerk zonder dat klantgegevens de Europese Unie verlaten. Kaspersky Lab heeft hiervoor de handen ineengeslagen met de gerenommeerde cloud services provider SaaSForce om via hun platform een database met uitgebreide dreigingsinformatie aan te bieden. Met deze oplossing is Kaspersky Lab de eerste wereldwijde cybersecuritysoftwareleverancier die real-time bescherming biedt binnen de EU zonder aanvullende kosten voor hosting op een onafhankelijk platform. Zo worden zowel privacy van klantgegevens en beveiligingsacties volledig gewaarborgd en gegarandeerd.

   

  Afbeelding1.png

   

  Kaspersky Lab Benelux liep met dit aanbod vooruit op de opening van het eerste Transparency Center in Zurich eind 2019. Het bedrijf verhuist dan haar kernactiviteiten zoals verwerking van klantgegevens en software-assemblage naar Zwitserland. Doel van dit initiatief is klanten volledig inzage geven in Kaspersky’s activiteiten om de wereld digitaal veiliger te maken. Vertrouwen is cruciaal voor digitale veiligheid. Kaspersky Lab realiseert zich dat je voortdurend moet blijven investeren in vertrouwen. Dat doet het securitybedrijf nu ook in de Benelux met dit vandaag gelanceerde aanbod voor gratis hosting van Kaspersky Private Security Network op een onafhankelijk platform.

  Real-time reputatiedatabase

  Waar andere beveiligingsoplossingen soms uren nodig hebben om nieuwe malware op te sporen en te blokkeren, heeft het nieuwe Kaspersky Private Security Network minder dan 60 seconden nodig, zonder dat Kaspersky Lab toegang krijgt tot klantdata. De nieuwe Benelux-securitydienst doet een beroep op de real-time reputatiedatabase voor uitgebreide intelligente cyberdreigingsanalyses, snelle opsporing van cyberdreigingen en tools om onmiddellijk in te grijpen op beveiligingsincidenten. Via deze real-time reputatiedatabase worden zogeheten ‘false positives’ onmiddellijk herkend. Bedrijfsapplicaties blijven op deze manier voortdurend beschermd. Bedrijven profiteren zo van de expertise uit de wereldwijde reputatiedatabase van Kaspersky Lab om dagelijkse beveiligingsincidenten te minimaliseren zonder dat de organisatie zelf gegevens deelt met de cybersecuritysoftwareleverancier. De klant sluit een overeenkomst af met SaaSForce waarmee toegang tot gegevens door derden onmogelijk wordt.

   

  Privacy is het uitgangspunt

  “Privacy is het nieuwe groen. Zowel het waarborgen van de privacy van onze klanten als daar volledig transparant over zijn, zijn onze strategische uitgangpunten voor alles wat we doen en ontwikkelen. Uiteindelijk met het doel de wereld digitaal veiliger te maken. Klanten moeten er 100% van op aan kunnen dat hun gegevens optimaal beschermd en beveiligd worden. Daarom bieden wij nu als eerste en enige wereldwijde cybersecuritybedrijf een securitydienst aan die binnen de EU blijft, zonder dat de klant inboet op de kwaliteit van de security-oplossingen. Sterker nog, de Benelux is de eerste regio waar Kaspersky Lab deze dienst beschikbaar maakt voor haar klanten. Daar zijn we best trots op,” vertelt Harco Enting, General Manager Kaspersky Lab Benelux.

  “Sinds 2009 bieden wij Security-as-a-Service diensten waarmee we veel complexiteit wegnemen voor onze klanten. Voor een vaste prijs per maand afhankelijk van het aantal gebruikers, zijn bedrijven verzekerd van optimale bescherming. Nu bundelen Kaspersky Lab en SaaSForce hun krachten om gebruikers een in de EU gehoste database met uitgebreide dreigingsinformatie te bieden. Met Kaspersky Private Security Network bieden we alle voordelen van cloudgebaseerde security zonder concessies te doen aan privacy en in overeenstemming met wettelijke datavereisten. SaaSForce beheert en onderhoudt de Kaspersky securitydiensten en levert eerstelijns ondersteuning aan Benelux-partners. Dankzij Kaspersky Lab wordt deze dienst gratis aangeboden,” vult Yves Pauwels, General Manager van SaaSForce aan.

  Kaspersky Lab stelt het Kaspersky Private Security Network (KPSN) gratis beschikbaar aan organisaties die Kaspersky-software beheren met het Kaspersky Security Center. Dit is alleen van toepassing voor zakelijke organisaties in België, Nederland en Luxemburg. Cloudservices dienstverlener SaaSForce faciliteert deze dienst door gegarandeerde hosting binnen de EU. Daarmee valt deze oplossing binnen de Europese wetgeving.

  SITE

 • RedSocks Security
  X

  RedSocks Security

  CATEGORIE:

  14. Security Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Redsocks Security

   

  MOTIVATIE:

  RedSocks Security is specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit. Door het gebruik van Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence wordt het mogelijk voor RedSocks Security om non-intrusive, real-time malicious threat detection oplossingen en incident response te bieden. Onze oplossingen zijn toepasbaar in organisaties ongeacht hun grootte en faciliteert compliance met EU-privacy wetgeving. 

  RedSocks Security geeft bedrijven real-time inzicht in hun digitale weerbaarheid en helpt om hun digitale omgeving zo goed mogelijk te beveiligen. Dit doet RedSocks Security door het aanbieden van verschillende diensten die zich richten op het detecteren en beheersbaar maken van cyber risico’s. Dit zijn onder andere innovatieve monitoring diensten, incident response en pentesting. Met de uitbreiding van de dienstverlening legt RedSocks Security erop toe om organisaties voor te bereiden en te ontzorgen op het gebied van compliance met de Europese privacywetgeving en om cyber-risico’s inzichtelijk en beheersbaar te maken. 

  De voornaamste dienst van RedSocks Security is Malicious Threat Detection (MTD). Met deze dienst biedt RedSocks Security een toekomstbestendige oplossing met het oog op cyberdreigingen en Europese privacywetgeving (GDPR). De oplossing kijkt niet naar de inhoudelijke data, maar uitsluitend naar de bestemmingen en gedragingen van het uitgaand netwerkverkeer. Op deze manier kunnen ook dreigingen in versleuteld (encrypted) verkeer worden gedetecteerd, zonder dat hierbij de vertrouwelijkheid van informatie kan worden geschonden. Ook met het oog op de toekomst is dit van groot belang omdat steeds meer verkeerd versleuteld wordt. Met de komst van de GDPR in 2018, worden meer bedrijven bewust van het belang van cyber beveiliging. Dit komt doordat overheden strengere eisen stellen aan cyber beveiliging en het bedrijven wil beboeten als zij de regels niet naleven. In dit kader is MTD de technische basis om organisaties en bestuurders weerbaar te maken voor deze wetgeving en biedt het de nodige handvaten om in control te zijn. 

  RedSocks Security is een Nederlands bedrijf en een prominent lid van The Hague Security Delta. Zij draagt bij aan een veiliger toekomst door het ontwikkelen van innovatieve cyber security-oplossingen, waarbij zij zich specialiseert in het detecteren en beheersbaar maken van cyber dreigingen bij bedrijven van elke grootte. RedSocks Security is een ambitieus bedrijf dat continu bezig is om haar dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Met haar multiculturele en bevlogen team is zij een dynamisch bedrijf dat zich snel ontwikkelt en werkt aan innovatieve cyber security.

  CASE

  SITE

   

 • Sophos
  X

  Sophos

  CATEGORIE:

  14. Security Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Sophos

  MOTIVATIE:

  Sophos Leader voor UTMSophos is voor het 7e jaar op rij gepositioneerd als Leader in het kwadrant van Gartner, Inc. waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Dit vanwege onze volledigheid in visie en vermogen tot uitvoering hiervan op het gebied van Unified Threat Management. Dit alles met oog op het aanbieden van simplicity en innovaties.Sophos’ visieIT netwerken groeien in complexiteit, Sophos is gefocust op het simpel en betrouwbaar houden van IT security. Wij weten dat een fatsoenlijke security strategie netwerken, servers en apparaten moet bevatten welke makkelijk gemanaged worden in de cloud. Dit doen wij door middel van onze huidige en toekomstige innovaties.Sophos’ huidige innovatiesIntercept X voor servers is één van die innovaties. Deze oplossing maakt gebruik van een breed scala aan beveiligingen om zero-day aanvallen, exploits en hackers vroegtijdig te stoppen. Deze beveiligingen voorkomen:1.Dat aanvallers servers bereiken; 2.Het opsporen van aanvallen voordat ze worden uitgevoerd; 3.Ze te stoppen waarna een volledige cleanup wordt verzorgd als we een aanval detecteren.Daarnaast biedt Intercept X voor servers Threat Analysis, Synchronized Security, (bescherming tegen exploit technieken) via Sophos Central aan waardoor het makkelijk te managen is voor iedereen en overal. Ook biedt Sophos Wireless Access Points welke op een simpele, effectieve en efficiënte manier Wireless netwerken beveiligen. Dit alles wordt beheerd via het unieke, beveiligde cloud platform Sophos Central. Met de verbeterde zichtbaarheid en cloud-managed oplossing biedt het gemak, simplicity en overzicht over alle producten.Wist je ook al dat Sophos producten communiceren? Synchronized Security laat endpoints en firewalls met elkaar praten. Door Sophos Heartbeat te koppelen, wordt de gezondheidsstatus aangegeven en opgemerkt waar het toestel zich bevindt. Is het een geel of rood licht? Dan wordt het toestel geïsoleerd in het netwerk, ook wel Stonewalling genoemd. Zie dit als een stenen muur die rond het toestel gebouwd wordt en aangestuurd wordt door de firewall. Kortweg, het beste van beide werelden combineren.Tevens biedt Sophos beveiliging en trainingen voor bedrijven en werknemers tegen Phishing. Iedereen ontvangt met regelmaat vervelende spam mailtjes. Het probleem is dat Phishing campagnes professioneler worden en daardoor steeds meer mensen ‘binnen gehengeld’ worden bij het doorklikken van ‘verdachte’ links. Sophos Phish Threat test en traint eindgebruikers door geautomatiseerde aanvalsimulaties en trainingen ter bewustwording van de gevaren. Nadien zijn er actiegerichte rapportagestatistieken beschikbaar. Sophos’ toekomstige innovatiesOp 9 oktober 2018 lanceert Sophos Endpoint Detection & Response (EDR). Maar wat gaat dit doen? EDR analyseert endpoints van bedrijven. Zodra een potentiële bedreiging wordt genoteerd – zoals een Word document dat verantwoordelijk is voor een exploit – wordt hier preventief actie op ondernomen om zo de security te verhogen. Daardoor hoef je een bedreiging niet af te wachten, maar kan op basis van eigenschappen en karakteristieken van een document over het netwerk heen gezocht worden of het bestand zich bevindt op andere endpoints. Zodra dit gebeurt, ontstaat self-isolation. Hierdoor wordt het toestel geïsoleerd via de endpoint en niet via de Firewall. Kort gezegd, Sophos ontzorgt klanten, altijd met het oog op eenvoudig gebruik. Wij zeggen dan ook niet voor niets: Cybersecurity Made Simple.

  CASE

  SITE

15. Software Innovator of the Year

 • Betty Blocks
  X

  Betty Blocks

  CATEGORIE:

  15. Software Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Betty Blocks

  MOTIVATIE:

  Met het 100% cloud-based no-code platform van Betty Blocks is het voor iedereen mogelijk om apps te ontwikkelen. Bouw applicaties, zo complex als je zelf wilt, gemakkelijk, snel en zonder te hoeven coderen. Dat betekent dat iedere persoon in je bedrijf een applicatie kan maken, wat niet alleen veel tijd scheelt, maar ook geld. Betty Blocks stelt mensen in staat iets te doen wat ze voorheen niet voor mogelijk hielden. Hiermee kan jouw bedrijf de stap maken van reageren naar innoveren. Betty Blocks is makkelijk en veilig om te gebruiken; het is het eerste no-code platform dat ISO 27001 gecertificeerd is. Betty Blocks geeft bedrijven de ruimte om de stap te maken naar innoveren.

  CASE

  SITE

 • Mendix
  X

  Mendix

  CATEGORIE:

  15. Software Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Mendix

  MOTIVATIE:

  De Mendix-oplossing zorgt ervoor dat zowel niet-technische businessprofessionals als IT-professionals een gemeenschappelijke taal hebben bij het ontwikkelen van applicaties, waarbij het ontwikkelingsproces wordt versneld van maanden tot dagen. De oorspronkelijke visie om mensen met een zakelijke achtergrond de tools te geven om applicaties te bouwen en met IT te werken, zodat zowel de business als IT een actieve rol kunnen spelen in het ontwikkelingsproces van een applicatie, is vandaag de dag nog steeds sterk aanwezig. Inmiddels als pionier in de gehele softwarecategorie van low-code platformen grote impact gehad gezien de huidige marktomvang (ca. $15 MLD). Door Gartner en Forrester genoemd als leider in twee Magic Quadrants voor (1) mobiele applicatie-ontwikkelingsplatforms en voor (2) High Productivity Application Platform as a Service. In beide MQ’s zijn we recentelijk opnieuw als leader benoemd, met in de HpaPaas MQ, de hoogste plaatsing voor Completeness of Vision voor het tweede achtereenvolgende jaar! Mendix het enige low-code platform om gebruik te maken van containerisatie als een kerntechnologie binnen zijn runtime, zodat bedrijven de flexibiliteit hebben om hun apps uit te voeren in elke Cloud Foundry of Docker-gebaseerde omgeving, inclusief Kubernetes, IBM Cloud, Mendix Cloud, Pivotal en SAP Cloud Platform. Mendix heeft een wereldwijde reseller-overeenkomsten met SAP en IBM, waardoor beide bedrijven het Mendix-platform zullen verkopen, zodat bedrijven op Mendix gebouwde apps naadloos kunnen uitrollen naar respectievelijk het SAP Cloud Platform en IBM Cloud. Qua innovatie introduceert Mendix binnenkort Mendix Assist, waarbij kunstmatige intelligentie (AI)-geassisteerde ontwikkeling ingebouwd in een low-code applicatieontwikkelplatform wordt aangeboden. Op basis van ML-analyse van meer dan 5 miljoen geanonimiseerde applicatiestromen, gebouwd met Mendix in 15 industrietakken, biedt Mendix Assist een nauwkeurigheid van 90% bij next-step suggesties en expertkwaliteit, prestaties en onderhoudsaanbevelingen. Ondernemingen kunnen Mendix Assist gebruiken om de productiviteit van ontwikkelaars te vergroten, nieuwe ontwikkelaars te begeleiden en de kosten en tijdsimpact van defecten met 100x te verminderen. Deze successen hebben geleid tot een overname door Siemens. Waarbij de intentie is dat Mendix onderdeel wordt van de digitaliseringsstrategie van Siemens, om hun leidende positie in het digitaliseren van de industriële wereld te behouden.

  CASE

  SITE

 • Oracle Nederland
  X

  Oracle Nederland

  CATEGORIE:

  15. Software Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Oracle Nederland

  MOTIVATIE:

  De eerste autonome database ter wereld!De introductie van ´s werelds eerste autonome database betekent een revolutie in de manier waarop data worden beheerd. Met deze baanbrekende Database technologie wordt het beheer geautomatiseerd zodat data optimaal beschikbaar zijn, uitstekende prestaties leveren en goed beveiligd zijn, en dat alles tegen aanzienlijk lagere kosten.Deze volgende generatie van de toonaangevende database is volledige automatisering op basis van machine learning en elimineert menselijke arbeid, menselijke fouten en handmatige afstemming.Voordelen zijn:- Geen menselijke arbeid: de database wordt tijdens het gebruik automatisch bijgewerkt, hersteld en afgestemd en beveiligingsupdates worden automatisch uitgevoerd zonder uitvaltijd.- Geen menselijke fouten: de SLA garandeert 99,995% betrouwbaarheid en beschikbaarheid, waardoor dure geplande en niet-geplande uitvaltijd wordt beperkt tot minder dan 30 minuten per jaar.- Geen handmatige performance tuning: de database heeft minder rekenkracht en opslagruimte nodig als gevolg van machine learning en automatische compressie. In combinatie met lagere kosten voor handmatig beheer biedt Oracle een nog grotere kostenbesparing.Voor meer informatie zie: https://video.oracle.com/detail/videos/autonomous-database-and-apps/video/5626220678001/introducing-oracle-autonomous-databasehttps://www.oracle.com/corporate/tomorrow/autonomous-database.htmlhttps://searchoracle.techtarget.com/definition/Oracle-Autonomous-Database

  SITE

 • OutSystems
  X

  OutSystems

  Categorie

  15. Software Innovator of the Year

  Bedrijf / Persoon

  OutSystems

  Motivatie

  OutSystems definieert de toekomst van softwareontwikkeling door een van de grootste problemen van bedrijven aan te pakken: het gebrek aan snelheid en flexibiliteit van traditionele softwareontwikkeling. Door gebruik te maken van automatisering, kunstmatige intelligentie en diepgaande technologische integraties kunnen softwareontwikkelaars samen met gebruikers applicaties bouwen met behulp van een visuele interface. Hierdoor behoort traditioneel programmeren tot het verleden, kan de business een veel grotere rol spelen en zijn bedrijven minder afhankelijk van traditionele IT-middelen.

  Inmiddels helpt OutSystems bedrijven al ruim 17 jaar om hun flexibiliteit, slagkracht en wendbaarheid te vergroten. En met succes. Bedrijven als Engie, Randstad, Garantibank, Gemeente Den Haag, Toyota, Logitech en Schneider Electric gebruiken het OutSystems low-code platform om snel applicaties te ontwikkelen die hun bedrijf digitaliseren, efficiënter maken en onderscheiden.

  Investering en groei
  OutSystems wordt erkend als een van de snelst groeiende technologiebedrijven met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en een jaarlijkse groei van meer dan 70 procent. In juni 2018 ontving OutSystems een investering van 360 miljoen dollar van KKR en Goldman Sachs om haar missie om software-ontwikkeling eenvoudiger te maken verder te verwezenlijken.

  Artificial Intelligence
  OutSystems laat zien dat zij leidend is als het gaat om moderne manieren om applicaties te bouwen. Het bedrijf lanceerde dit jaar outsystems.ai, met als doel om te onderzoeken hoe kunstmatige intelligentie en machine learning softwareontwikkeling verder kan transformeren. OutSystems besteedt hiervoor 20 procent van het totale R&D budget aan dit project en opende onlangs een fysiek kenniscentrum in Portugal om de ontwikkelingen te versnellen. 

  Outsystems.ai richt zich momenteel op drie projecten:
  1. Het ontwikkelen van nieuwe AI-assistenten om de ontwikkeling van applicaties te versnellen. Door best practice-patronen, componenten en widgets te bieden tijdens het ontwerpen van applicaties, worden ontwikkelaars efficiënter.
  2. Het ontwerpen van op AI-gebaseerde analyzers die de onderhoudskosten van applicaties verlagen. De AI-analyzers kunnen de structuur van complexe applicaties analyseren voordat ze live worden gebracht. 
  3. De ontwikkeling van AI-systemen die automatisch aanbevelingen voor nieuwe toepassingen genereren op basis van grote gebruikssets, foutmeldingen, feedback van klanten, adoptiecijfers en bedrijfsstatistieken. 
  Andere innovaties van afgelopen jaar omvatten: 
  - OutSystems Sentry: Een nieuwe beveiligingsdienst die proactieve security monitoring en ingebouwde redundantie en ondersteuning biedt.
  - OutSystems 11: een nieuwe versie van het platform dat door slimme functionaliteit, zoals real-time inzicht in onderling verbonden applicaties, fucties voor continuous delivery en grondige impactanalyses, een einde maakt aan de problemen rondom legacy-systemen.
  - Low-Code platform oplossing voor Microsoft Azure: Dit nieuwe template maakt het makkelijker om de snelheid van OutSystems te combineren met Microsoft Azure.

  Bekroningen
  Als kroon op de innovatiedrang won het bedrijf dit jaar voor de derde keer op rij de CODiE Award voor Best Mobile Development Solution. Ook werd het bedrijf voor het tweede jaar op rij door Gartner aangewezen als leider in het Gartners Magic Quadrant voor Mobile App Development Platforms.

   

  CASE

  SITE

 • Red Hat
  X

  Red Hat

  CATEGORIE:

  15. Software Innovator of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Red Hat

   

  MOTIVATIE:

  Red Hat is sinds de oprichting in 1993 uitgegroeid tot 's werelds grootste leverancier van open source, enterprise IT-oplossingen. Het bedrijf levert betrouwbare open source-technologie voor cloud, Linux, beheer, middleware, opslag en virtualisatie, op basis van een voorspelbaar, betaalbaar abonnementsmodel. Daarnaast levert het technische ondersteuning, training en adviesdiensten. In 2012 was Red Hat het eerste open source bedrijf dat een jaaromzet van 1 miljard dollar haalde. Eind 2018 zal het bedrijf naar verwachting de 3 miljard gehaald hebben. In de loop der jaren is Red Hat een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het open source landschap. Vanaf maart 2016 is het bedrijf naast Intel het tweede grootste bedrijf ter wereld dat bijdragen levert aan Linux-kernel. Daarnaast draagt het bij aan talloze andere grote open source projecten, waaronder OpenStack, het Fedora Project en Gnome. Ook neemt Red Hat regelmatig toonaangevende softwareleveranciers over, waaronder Jboss, ManageIQ, CentOS en Ansible, wiens producten vervolgens onder een open source licentie worden vrijgegeven, en als speciaal door Red Hat geconfigureerde versies worden geleverd aan klanten.De afgelopen jaren kun je met recht zeggen dat open source software niet langer een niche van de softwaremarkt is. Het is in feite de norm geworden voor softwareontwikkeling, cloudinfrastructuur en innovatie in het algemeen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het open source softwaremodel, omdat het ze in staat stelt om sneller te profiteren van de snelle innovatie, om meer inspraak te hebben in de ontwikkeling van de software, en er mogelijk zelf aan bij te kunnen dragen. Red Hat surft bovenop de golf van open source software, die in hoog tempo de wereld veroverd. Enkele van de belangrijkste open source technologieën van het moment zijn OpenStack, een besturingssysteem voor grootschalige cloudimplementaties, en het Kubernetes-containerplatform, een technologie voor het virtualiseren van applicaties. Red Hat biedt deze technologie, naast vele andere, aan als enterprise-software, inclusief professionele ondersteuning en updates. Het bedrijf is daarom anno 2018 praktisch de standaard keuze geworden voor bedrijven die willen investeren in digitale transformatie en innovatie door middel van open source technologie. Een mooi voorbeeld hiervan is te lezen in de meegestuurde case study van Schiphol. De luchthaven is een zeer schaalbaar cloudplatform aan het bouwen met de software van Red Hat, met als doel om daarmee de beste digitale luchthaven ter wereld te worden. Met het behalen van een jaaromzet van 3 miljard dollar dit jaar, en de groeiende lijst van grote internationale klanten, mag Red Hat zich met recht de beste disruptieve en innovatieve softwareleverancier van 2018 noemen.

  MOTIVATIE 152

  Open Source is mission critical! but why? Red Hat helps explain. It seems everyone's talking about open source.You're using it every day. Look under the hood of the apps you're using and your likely to find open source software at the heart of them. Twitter, Netflix, Facebook, your Android phone - many of the coolest, most popular apps, media and businesses are run on open source tech but beyond games and gadgetry it is also at the heart of the connected cars and home,drones, 3D printing, most of the world's super computers, it all all run on open source tech. The tsunami that is open source innovation has shaken up entire industries. Think Amazon, Airbnb, Uber. If it hasn't if it hasn't already changed your industry, change will be coming. The opportunities afforded by open source are massive. 84% of global enterprises believe open source is mission critical, or very important, for supporting IT strategies over the next 3 years. Vendor supported open source is ranked as #1 sourcing preference for new IT infrastructure.* Red Hat has been at the forefront of open source for business for 25 years *IDC Infobrief "Enterprises Look to Open Source to Navigate the IT Modernization Journey" Sponsored by Red Hat. https://www.redhat.com/en/engage/open-source-navigate-it-modernization-20180615

  CASE

  SITE

   

16. Distribution Personality of the Year

 • Bart van Rheenen, Arrow ECS
  X

  Bart van Rheenen, Arrow ECS

   

  CATEGORIE:

  16. Distribution Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Bart van Rheenen, Arrow ECS

  MOTIVATIE

  Ook dit jaar hoor Bart van Rheenen in het rijtje Distri Personality of the Year. Als een van de oudste genomineerde zorgt Bart in de Nederlandse ICT markt voor een duidelijke lijn. Hij heeft zijn sporen verdiend en heeft vorig jaar de awards binnen gehaald. Maar dat mag niet betekenen dat je dit jaar niet genomineerd kan worden.

  Als ondernemender laat bart zijn team bij Arrow ondernemen. Ontwikkel je plannen en voer ze uit. Maar let op, resultaat telt! Is altijd zijn motto bij Arrow. Dit geeft zn teams de ruimte om te ontwikkelen. Barts ondernemersgeest, prikkelt Arrow, prikkelt leveranciers en bovenal heeft een bijzondere impact op de Nederlandse en Belgische ICT markt.

  Bart hoort in het rijtje thuis, laat de stemmers maar stemmen!

  Motivatie

  Bart van Rheenen â managing director van Arrow ECS. 

  In oktober dit jaar is Bart 10 jaar Managing Director bij Arrow ECS. 
  Bart is er bijna persoonlijk voor verantwoordelijk dat het portfolio van Arrow ECS in de Benelux van het huidige niveau is, en blijft. Daarvoor combineert het vermogen om hype en realiteit van elkaar te scheiden met inhoudelijke kennis van de markt. Bart weet wat er technologisch mogelijk is, en weet waar de markt behoefte aan heeft. Om dat kennisniveau op peil te houden reist hij de hele wereld over, en is altijd op zoek naar nieuwe leveranciers die het portfolio kunnen versterken of verbreden. Er zijn dan ook bijna geen IT-evenementen waar je hem niet tegen kan komen. En als je hem treft maakt hij altijd even tijd om over zijn passie te praten: de technologische ontwikkelingen van vandaag en morgen!

 • Eric Segers, Ingram Micro
  X

  Eric Segers, Ingram Micro

   

  CATEGORIE:

  16. Distribution Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Eric Segers, Ingram Micro

  MOTIVATIE

  Zeg je distributie, dan zeg je Eric Segers. Al bijna 24 jaar onafgebroken aan het roer bij de meest toonaangevende distributeur in de Benelux. Eerst als Managing Director en inmiddels al weer ruim 5 jaar als Vice President Benelux. De channel heeft voor deze man geen geheimen meer want er zijn weinig mensen zo goed ingevoerd in het reilen en zeilen van de tussenhandel in de Benelux als hij.

  Segers staat er vooral om bekend dat hij geen blad voor de mond neemt en goed is voor gepeperde uitspraken als: ‘In traditionele hard- en softwaredistributie, de volumebusiness, valt tegenwoordig geen droog brood meer te verdienen’. Ondanks het feit dat die volumebusiness vandaag de dag nog altijd de stevigste pijler is onder Ingram Micro. Dit tekent zijn eerlijkheid en openheid, en hij zal zo’n opmerking bovendien altijd vervolgen met een scherpe analyse van waar de kansen liggen voor alle schakels in de channel. Als je wilt weten hoe de distributiewereld in Nederland er voor staat en tegen een stevige quote kunt, dan moet je Eric bellen. En dat kan ook, want één van zijn unieke eigenschappen is dat hij altijd en voor iedereen bereikbaar is.

  Er is ook één eigenschap zal niet iedereen hem meteen in dank zal afnemen en dat is zijn onverholen bewondering voor Ajax. Dat komt niet in de laatste plaats door Ajax-icoon Johan Cruijff, het grote voorbeeld van Segers. Van hem leerde hij één heel belangrijke regel: houd het simpel. Maar ook de humor die Cruijff gebruikte om andere mensen ergens van te overtuigen speelt in het dagelijks leven van Segers een grote lol. Deze lessen probeert hij overal en altijd toe te passen en dat heeft er mede voor gezorgd dat Ingram Micro in de Benelux staat waar het nu staat.

  We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar als je eerlijk bent is er maar één Distribution Personality of the Year en dat is Eric Segers, Vice President Benelux bij Ingram Micro.

 • George van Brugge, Portland
  X

  George van Brugge, Portland

  CATEGORIE:

  16. Distribution Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  George van Brugge, Portland

  MOTIVATIE

  Portland ceo George van Brugge heeft een passie voor zijn klanten waarbij kennis delen voorop staat met de MSP Hype Cycle. Hij bezoekt regelmatig Managed Services Providers (MSPs). Tijdens die gesprekken overlegt hij vaak de adviezen en kennis die hij oppikt bij internationale MSP conferenties die hij bijwoont. Portland lanceerde in juni 2017 zijn eerste MSP Hype Cycle, een tool die in kaart brengt wat voor Managed Service Providers de meest relevante, opkomende technologieën zijn. Door ieder jaar een nieuwe MSP Hype Cycle uit te brengen, wordt tevens de snelheid waarmee al die verschillende technologieën zich ontwikkelen, gemonitord. Daarmee krijgt de MSP meer zicht op wanneer hij een bepaalde technologie moet omarmen, zodat hij niet te laat voorsorteert op die betreffende technologie. De MSP Hype Cycle voor 2018 beschreef de kansen met blockchain-technologie en de GDPR, de European Data Protection Regulation, in Nederland beter bekend als de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming Daarnaast was Business Continuity een hot topic.

 • Patrick Govers, Westcon-Comstor
  X

  Patrick Govers, Westcon-Comstor

   CATEGORIE:

  16. Distribution Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Patrick Govers, Comstor

  MOTIVATIE

  Patrick Govers (Comstor) heeft IT-distributeur Westcon-Comstor in de Benelux-regio weer naar een volgend niveau getild. De Comstor-unit geeft een duidelijke focus waar het zuiver en alleen de Cisco-resellers bedient. Wat de nieuwste trends en ontwikkelingen betreft heeft Westcon-Comstor veel tijd gestoken in de GDPR, de nieuwe Europese privacywetgeving, die vanaf eind mei dit jaar definitief zijn beslag krijgt. Het is volgens Govers een mooi voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling waarbij de Westcon- en Comstor-businessunits veel samen optrekken. Zowel in het voorlichten van partners over wat die GDPR voor hen en de eindklant gaat betekenen, als in het aandragen van oplossingen voor de bijbehorende securityproblematiek. Want security is tegenwoordig de basis voor alle activiteiten en projecten bij onze partners en eindgebruikers, aldus Govers.

 • Peter Jansen, Tech Data Nederland
  X

  Peter Jansen, Tech Data Nederland

   CATEGORIE:

  16. Distribution Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Peter Jansen, Tech Data

  MOTIVATIE

  Onder de inspirerende leiding van Peter Jansen heeft begin 2018 de formele en functionele integratie van Avnet TS in Tech Data Nederland succesvol plaatsgevonden. Peter heeft in 2018 Tech Data richting haar partners en vendors neergezet als de \"Trusted Advisor\" met oog voor kansen in de IT business. Zijn aanwezigheid in de markt is altijd met grote betrokkenheid en resultaatgericht. Hij heeft oog voor het leggen van duurzame verbindingen en partnerships met als doel elkaar verder te helpen en te ontwikkelen in de digitale transformatie waarin de industrie zich bevindt. Bovendien is hij een graag geziene persoonlijkheid op tal van zakelijke evenementen en een uitstekende gastheer voor zijn relaties tijdens \"zijn\" Taste of tomorrow partnerevent.

17. Channel Manager of the Year

 • Aidan van Nes, Ivanti
  X

  Aidan van Nes, Ivanti

  CATEGORIE:

  17. Channel Manager of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Aiden van Nes, Ivanti

  MOTIVATIE:

  Aidan van Nes werkt sinds 2013 bij Ivanti als Channel Manager Benelux. Sinds de overname van AppSense door Ivanti in 2016 is hij verantwoordelijk geworden voor de opzet en implementatie van een nieuw channelprogramma dat voor alle partners simpel, uiterst commercieel en effectief is. In januari dit jaar is het nieuwe Ivanti Partner Program gelanceerd dat aantoonbaar meer omzet en marge voor partners genereert. Marges zijn helder, dealregistratie-fees zijn zeer interessant en je kunt als partner de specialisatie en certificering kiezen die het best bij je past. Kortom, het programma is duidelijk en to-the-point en laat dat nou net Aidan’s middle name zijn. Van Nes is sterk in het maken van keuzes en heeft volgens ingewijden ook de nodige overtuigingskracht en bijbehorende directe manier van communiceren. Zo heeft hij partners opgedeeld in kennisgebieden en waar mogelijk ook in marktsegementen. Met deze oplossingsgerichte specialisatie hoeft slechts een selectief aantal Ivanti accountmanagers contact te hebben met een specifieke partner, met als resultaat meer omzet in ieder segment, maar ook meer marge bij de partner zelf. Als er één ding is dat Aidan van Nes zou willen zien verdwijnen, zijn het silo’s in IT. Zijn boodschap aan het kanaal is dan ook dat de ontstane silo’s en teams weer bij elkaar gebracht moeten worden, mede vanuit de strengere privacywetgeving, datalekken en algehele productiviteit. Van Nes is daarom ook groot voorstander van Unified IT: IT-oplossingen die elkaar aanvullen, waardoor de teams die ze gebruiken als vanzelfsprekend ook vloeiender gaan samenwerken. Het kanaal kan nu in de persoon van Aiden teamen met één vendor voor Unified Endpoint Management, IT Service Management, IT Asset Management, Identity Management en Operational Security.

 • Lodwijk van Klaveren, Veeam
  X

  Lodwijk van Klaveren, Veeam

  Categorie

  17. Channel Manager of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Lodewijk van Klaveren, Veeam Software

  Motivatie

  Lodewijk van Klaveren werkt sinds 2010 bij Veeam en bekleedt sinds 2013 de positie van Channel Manager Benelux. Volgens zijn collegaâ??s is Lodewijk een echt mensenmens. Hij maakt zich sterk voor openheid, eerlijkheid en vertrouwen en haalt veel plezier uit het coachen van zijn team in het bereiken van de doelen die ze hebben gesteld. Ook vindt hij het erg belangrijk dat zijn collegaâ??s goed in hun vel zitten, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en optimaal presteert.

  Naast zijn functie als Channel Manager Benelux is Lodewijk verantwoordelijk voor de hosting- en cloudpropositie en de focus op de resellers. De partnercommunity vormt het hart van Veeam. En als Channel Manager neemt Lodewijk deze propositie zeer serieus. Nu steeds meer (eind)klanten de overstappen op multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen, groeit bij hosters de behoefte aan een partner die meer doet dan alleen licenties verkopen. Lodewijk begrijpt dit als geen ander en helpt zijn klanten actief om de hostingdiensten en de lokale platformen die zij met Veeams beschikbaarheidsoplossingen bouwen, stevig in de markt te zetten. Het is zijn doel om te laten zien dat Veeam écht kan bijdragen aan hun dienstenportfolio. 

  Zijn klanten zien Lodewijk als een waardevolle partner. Dankzij de oplossingen van Veeam kunnen hosters hun eindklanten een totaalproduct bieden of hun dienstverlening toevoegen aan hun eigen totaalproduct. De klant bepaalt zelf waar en wanneer hij zijn data wil hebben, en Veeam zorgt ervoor dat de klant of beheerorganisatie dit geruisloos, veilig, snel en tegen redelijke kosten kan uitvoeren. Lodewijk gaat graag met zijn partners mee naar een eindklant om dat uit te leggen.

 • Robert Jan Dullaart, NetApp
  X

  Robert Jan Dullaart, NetApp

  Categorie

  17. Channel Manager of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Robert Jan Dullaart, NetApp

  Motivatie

  Robert Jan is een zeer gedreven channel manager, kent het Benelux channel als geen ander. Kan op alle fronten mee denken en beslissen binnen de eigen organisatie en de partner organisaties. Managed het NetApp channel team op een fantastische wijze en kan goed overweg met alle relevante personen in het directe NetApp channel en het volledige partner eco-systeem.

 • Sunil Dutt, Nutanix
  X

  Sunil Dutt, Nutanix

  CATEGORIE:

  17. Channel Manager of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Sunil Dutt, Nutanix

  MOTIVATIE:

  Sunil Dutt is al bijna drie jaar verantwoordelijk voor channel sales en het alliance enablement van Nutanix in Nederland. Mede door zijn inspanningen, zijn wereldwijde netwerk en inzet heeft hij samen met de Nutanix-partners een zichtbare en waardevolle bijdrage geleverd aan de snelle groei van Nutanix in Nederland. Reden om hem te nomineren voor Channel Manager of the Year 2018

  Dutts nominatie voor de Channel Manager of the Year 2018 wordt onderschreven door PQR en SLTN Inter Acces, beiden prominente partners Nutanix. Zij stellen dat Dutt altijd het belang en succes van de partner voorop stelt en zet zich niet alleen inzet voor de Nutanix-belangen, maar ook echt een ambassadeur voor zijn partners.

  Je treft Sunil overal ter wereld aan om de Nederlandse partners en alliances in de spotlights te zetten, om zodoende lokaal het verschil te kunnen laten maken.

  Als we PQR en SLTN Inter Access mogen geloven is het mede dankzij Dutt dat de Nederlandse Nutanix-partners tot de hoogst gecertificeerde partners ter wereld behoren en daardoor internationaal worden gehoord, gezien en beloond met bijvoorbeeld incentives, rebate-programma’s en soms door partners simpelweg een ‘ijscloud’ ijsje aan te bieden in de zomer. Dutt wordt betiteld als de enthousiaste kracht achter channel marketing-programma’s als de Channel Call-out-Days en Brewtanix events. Dit alles heeft tot doel om kennis te delen, bezoekafspraken te maken en concrete business te genereren met en voor partners.

 • Willem van den Nieuwenhuijzen, HP Inc.
  X

  Willem van den Nieuwenhuijzen, HP Inc.

   CATEGORIE:

  17. Channel Manager of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Willem van den Nieuwenhuijzen, HP Inc.

   

  MOTIVATIE:

  Willem van den Nieuwenhuijzen is al tientallen jaren een prominente naam in het Channel Landschap. Hij vervult bij HP de rol van Manager Transactional Channel. Met zijn team in Nederland en Barcelona helpt hij meer dan duizend partners aan succesvolle groei van hun business. In drie jaar tijd is hij in staat geweest om de groei met deze partners te verdubbelen. Binnen en buiten HP heeft hij diverse onderscheidingen ontvangen. Willem ademt channel. In 2017 is hij toegetreden tot de HP President club en was hij met zijn team Best Transactional Country of the year | EMEA award. Zijn commitment en betrokkenheid bij de partners is ongekend. Op basis van samenwerking en het zoeken naar nieuwe sales mogelijkheden helpt hij partners verder. Zijn mindset is gericht op groei en ontwikkeling. Zo heeft hij een van de meest succesvolle social selling programmas geintroduceerd, wat leidt tot meer business voor de partners.

18. ICT Woman of the Year

 • Bianca van Engeland, Copaco Nederland
  X

  Bianca van Engeland, Copaco Nederland

  CATEGORIE:

  18. ICT Woman of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Bianca van Engeland, Copaco Nederland

  MOTIVATIE:

  Bianca van Engeland is BU manager van de volledige software unit binnen Copaco Nederland. Onder haar leiding heeft Copaco Nederland al jaren het grootste share inzake IBM software en MST open license. Tevens heeft zij het voor elkaar gekregen om onze Cloudunit te laten excelleren, waardoor Copaco Nederland als distributeur op dit moment het grootste share heeft inzake MST CSP. Daarbij ook nog meewegend, dat Copaco Nederland het CSP contract pas 1 jaar later heeft gekregen, dan de overige distributeurs. Als dat geen goede aansturing is...

 • Jeannine Peek, Dell EMC
  X

  Jeannine Peek, Dell EMC

  CATEGORIE:

  18. ICT Woman of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Dell EMC

  MOTIVATIE:

  Nominatie ICT Woman of the Year: Jeannine Peek, Dell EMC & Nederland ICT

  Een nominatie voor ICT Woman (of Man) of the Year doe je liefst niet zelf. Het is veel mooier wanneer mensen die je goed kennen dat voor je doen. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT heeft jarenlang samengewerkt met Jeannine Peek. Onderstaand benoemt zij waarom Jeannine Peek dit jaar de award voor ICT Woman of the Year van Dutch IT Channel zou moeten winnen

  Het is een goede zaak dat Dutch IT Channel dit jaar ook de ICT Woman of the Year uitreikt. De verhouding man/vrouw in de Nederlandse ICT-sector is namelijk met respectievelijk 93 versus 7 procent nog behoorlijk scheef. En daar moet verandering in komen. Een van de personen die zich daar al jaren hard voor maakt is Jeannine Peek, Managing Director Dell EMC Nederland en jarenlang voorzitter van Nederland ICT.

  Bevlogen, betrokken, integer en discreet

  In de jaren dat ik zij aan zij heb opgetrokken met Jeannine, eerst als collega bij Dell Nederland en nu als directeur van Nederland ICT, heb ik Jeannine leren kennen als een van de meest bevlogen, betrokken en tegelijkertijd integere en discrete vrouw uit de Nederlandse ICT-industrie. Als voorzitter van Nederland ICT, een functie die ze drie jaar lang heeft uitgeoefend (wat uniek is!!) en sinds kort heeft overgedragen aan Ernst-Jan Stigter, heeft ze niet alleen geweldig werk geleverd voor de Nederlandse ICT-industrie in z’n algemeenheid, ze heeft er mede voor gezorgd dat er meer vrouwen op bestuurlijke functies zijn gekomen en het imago van de sector enorm is verbeterd bij vrouwen in Nederland.

  Bruggenbouwer

  Jeannine heeft er dankzij haar kennis, netwerk, humor en vooral eindeloze geduld voor gezorgd dat de relatie tussen de sector en de overheid enorm is verbeterd. Voordat zij toetrad tot het bestuur van Nederland ICT stond die relatie wat onder druk, mede door een Parlementair onderzoek naar ICT-projecten bij de overheid. Zij heeft veel gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen en bruggen weten te bouwen waardoor de relatie vandaag de dag veel beter is. Jeannine weet dankzij haar jarenlange ervaring bij Dell en middels diverse commissariaten hoe je dergelijke gesprekken moet voeren en een uitkomst te bereiken die voor alle betrokken partijen positief is.

  Oog voor detail en de mens

  Zowel bij Nederland ICT als bij Dell EMC is zij een meewerkend voorvrouw die oog heeft voor detail en voor de mensen met wie ze werkt. Ik heb altijd genoten van de samenwerking en ben van mening dat in een ideale wereld elke bestuurder over dezelfde eigenschappen beschikt als Jeannine Peek. Zij verdient deze ICT Woman of the Year Award dan ook dubbel en dwars!

 • Marga Reuver, Espresso gridpoint
  X

  Marga Reuver, Espresso gridpoint

  CATEGORIE:

  18. ICT Woman of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Marga Reuver, Espresso gridpoint

  MOTIVATIE:

  Marga Reuver is meer dan 25 jaar werkzaam in de ICT. Na ruim tien jaar bij verschillende Amerikaanse Internationals te hebben gewerkt, hoofdzakelijk met ICT business partners, vond Marga dat shareholder value niet de enige drijfveer zou moeten zijn in het zaken doen met partners. Lange termijnvisie, samenwerken met partners en uitsluitend diensten willen leveren, viel samen met de opkomst van cloud computing. Dit alles heeft ertoe geleid dat Marga, samen met twee compagnons in 2008 Espresso gridpoint BV heeft opgericht.

  Marga toont leiderschap door geen concessie te doen aan service excellence en verliest daarbij klanttevredenheid nooit uit het oog. Onder alle omstandigheden weet zij situaties op dusdanige wijze te managen dat business partners tevreden zijn en graag klant willen blijven.De meeste partners die vanaf het prille begin van Espresso gridpoint business partner zijn, zijn na tien jaar nog steeds verbonden aan het bedrijf.Daarnaast wordt Marga Reuver als persoon door klanten en collega’s zeer gewaardeerd. Ze verliest het persoonlijke aspect niet snel uit het oog en staat altijd open voor input van anderen.Uit bovenstaande argumenten menen wij dat Marga Reuver zich kwalificeert voor ICT Woman of the Year.

  Espresso gridpoint levert infrastructure as a service (IaaS) diensten, uitsluitend via een 100% Partner-only model. De missie is om samen te werken met partners in hun transitie naar de cloud. Zie ook: https://www.espresso-gridpoint.com/artikel-dutch-it-channel Als ICT entrepreneur heeft Marga 10 jaar lang consistent aan haar visie vastgehouden en mede daardoor het bedrijf uitgebouwd tot de succesvolle onderneming die het vandaag de dag is. Op bijgaande link is de uitwerking van deze visie in beeld gebracht onder het thema “Samen maakt beter” https://www.espresso-gridpoint.com/video-samen-maakt-beterEspresso gridpoint levert Dutch Private Clouds als een nutsvoorziening. Hiermee wordt business partners een goed verdienmodel geboden, zonder investeringen en kosten van het onderhouden van een eigen platform.Door het partner-only model heeft Espresso gridpoint een naam opgebouwd in de markt als betrouwbare leverancier.

 • Monic van Aarle, SAP Nederland
  X

  Monic van Aarle, SAP Nederland

  Categorie

  18. ICT Woman of the Year

  Bedrijf / Persoon

  Monic van Aarle, SAP Nederland

  MOTIVATIE

  Monic van Aarle is met haar jarenlange ervaring binnen ICT en haar huidige functie als Director General Business & Partner Ecosystem en lid MT Nederland een voorbeeld voor vele vrouwen binnen onze organisatie en daarbuiten. Bij deze een uitgebreide motivatie waarom zij als geen ander de titel van ICT Woman of the Year verdiend

  De carrière van Monic van Aarle heeft zich vanaf het begin in de IT afgespeeld. Na een start bij SPSS en een wat korter verblijf in diverse andere organisaties, is zij 14,5 jaar geleden gestart bij SAP, waar zij inmiddels niet meer weg te denken is. Bij SAP is zij begonnen met het opzetten van een customer relationship center, waarbij haar team al snel uitgroeide tot de spin in het web van de sales organisatie.

  Als Sales Director in de midmarket zette zij haar werkzaamheden met evenveel passie voort, om na een uitstap richting de Digital Supply Chain en IoT-tak, terecht te komen op haar huidige functie, Director General Business & Partner Ecosystem. Hier is Monic verantwoordelijk voor alle klanten tot een omzetgrens van 1 miljard en de partners die op deze markt acteren. Daarnaast maakt Monic deel uit van het Management Team van SAP Nederland.

  De kracht van Monic zit in het bouwen van langdurige en duurzame relaties. Iemand die haar ontmoet, zal haar niet snel vergeten. Door haar enthousiasme en oprechte interesse in de persoon die tegenover haar staat of zit, weet zij direct verbinding te leggen. Daarnaast staat ze voor wat ze zegt. Afspraken worden nagekomen, waardoor er vertrouwen in de samenwerking ontstaat. Vertrouwen dat cruciaal is in bij samenwerking in een complexe omgeving, die de ICT-wereld op dit moment is.

  Succes in ICT gaat niet alleen meer om kennis van software en systemen, maar juist ook om de verbinding tussen klanten, medewerkers en diverse partijen. En daar zit nu juist de kracht van Monic. In een complexe, resultaatgerichte omgeving weet zij oog te houden voor de belangen van eenieder. Zij stelt haar team in staat succesvol te zijn, heeft oog voor belangen van partners, die soms best wat anders kunnen liggen dan die van de softwareleverancier, maar bovenal heeft zij ook oog voor het succes van haar klanten. Monic is altijd aanspreekbaar, ook als zaken niet soepel lopen. Met haar drive zorgt ze voor een oplossing: hoe moeilijk dit soms ook is, het wordt geregeld.

  Monic is binnen SAP een voorvechter van een sterkere positie van vrouwen binnen IT en speelt een actieve rol binnen het Business Women Network. Vorig jaar heeft Monic tijdens het Dutch IT Channel Awards gala ook opgeroepen om vrouwen meer zichtbaar te maken binnen de “traditionele mannenwereld”. In een omgeving waar veranderingen elkaar in steeds sneller tempo afwisselen, is het van belang een diverse organisatie te hebben. Mooi om te zien dat hier ook vanuit Dutch IT Channel oog voor is. Nog mooier als een van de voorvechtsters hiervan deze award in ontvangst mag nemen.

 • Suzan Visker, ARP Nederland
  X

  Suzan Visker, ARP Nederland

  CATEGORIE:

  18. ICT Woman of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Suzan Visker

  MOTIVATIE:

  Suzan Visker is al jaren werkzaam bij ARP Nederland. Mede door Suzan heeft ARP een gigantische groei door gemaakt, waardoor zij de afgelopen jaren een van de grootste spelers van reseller Nederland zijn geworden. Suzan is een echt mensen-mens, die ten alle tijden het beste uit haar collega's, klanten en leveranciers wilt halen. Dit alles doet zij middels de personal touch en onder het mom: Wil je snel gaan, dan ga je alleen.. Wil je ver komen, dan ga je samen.Daarbij zet Suzan zich enorm in om meer vrouwen in de ICT te krijgen. Zo heeft Suzan er zorg voor gedragen dat er binnen ARP Nederland een hoop pro-actieve dames op de sales vloer aanwezig zijn. Daarbij tracht Suzan ook het 'denkpatroon' van de 'vaste ICT kliek' te veranderen, zodat het volledige ICT landschap aantrekkelijker wordt voor vrouwelijke young-professionals. Hier is immers een groot te kort aan.

19. Reseller Personality of the Year

 • Bas van der Horst, Appronto
  X

  Bas van der Horst, Appronto

  CATEGORIE:

  19. Reseller Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Bas van der Horst, Appronto

  MOTIVATIE:

  Bas van der Horst van partner Appronto heeft het afgelopen jaar laten zien dat zij naast het leveren van hoge delivery kwaliteit tevens de winnaar zijn op het gebied van sales executie. Met een aantal grote deals bij multinationals en enterprises heeft deze partner een grote bijdrage geleverd aan de algehele doelstelling van Mendix als organisatie. Deze partner omarmt de platform propositie waarbij het positioneren van Mendix, het bouwen van eerste applicaties voor een klant, in combinatie training van de klant zelf, om tot zo groot mogelijke impact te komen centraal staat. De vertaalslag tussen business en IT, is ook een sterk component waar Bas zich goed op focust, evenals de lange termijn visie hierbij, niet alleen commercieel, ook op service. Bas van der Horst zorgt er met Appronto voor dat de klant op een zo breed mogelijke manier in haar wensen wordt voorzien, waarin belangen van de klant voorop worden gesteld. Of het nu innovatieve apps betreft, het opzetten van nieuwe businessmodellen of transformeren van legacy applicaties, Bas en Appronto kunnen deze klanten helpen in de slag van digitaliseren en zorgen dat zij kunnen werken aan een onderscheidend vermogen in de markt. Met behulp van een zeer enthousiast en ervaren team zorgen ze ervoor dat meerdere initiatieven worden bereikt en doelstellingen van haar klanten worden bereikt en denken hierin ook goed mee met de klant. Bas is een man met visie en daadkracht en draagt dit ook sterk uit. Uit hun klantenportfolio blijkt ook dat zowel multinationals en enterprises, als kleinere organisaties worden geholpen in hun digitale transformatie.

  CASE

 • Frank Hoekstra, Insight Enterprises Nederland
  X

  Frank Hoekstra, Insight Enterprises Nederland

  CATEGORIE:

  19. Reseller Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Frank Hoekstra, Insight Enterprises Nederland

  MOTIVATIE:

  Voor deze categorie geven we graag Frank Hoekstra én Victor-Jan Leurs op. In 2017 hebben zij de handen ineengeslagen en is Caase.com onderdeel geworden van Insight. Een overname waarbij de twee heren tot op de dag van vandaag samen werken aan hun gezamenlijke ambities: als ‘trusted advisor’ optimale end-to-end (SaaS)oplossingen aanbieden aan werkend Nederland. 

  Samen werkten ze toe naar deze overname. Zij hadden een gezamenlijke visie en creeerden samen een werkwijze die, zeker op deze schaal, nieuw is in de markt. De unieke formule die ze ontwikkelden zorgt ervoor dat ze vanuit één organisatie nu in staat zijn het beste te bieden aan hun klanten. Samen kunnen ze dé ideale combinatie bieden voor een migratie (deels) naar de cloud.

 • Marcel Joosten, Centralpoint
  X

  Marcel Joosten, Centralpoint

  CATEGORIE:

  19. Reseller Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Marcel Joosten, Central Point

  MOTIVATIE:

  Centralpoint speelt in de finale van de Champions league Het gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in als één van de meest spraakmakende merkoperaties in ICT Nederland: de fusie en branding van Infotheek, Scholten Awater, Centralpoint.nl en Centralpoint.be tot één nieuw Centralpoint. Marcel Joosten is als Marketing en e-Commerce director van Centralpoint de aanvoerder van deze operatie. Zie verder op https://dutchconnect.nl/602122/centralpoint-speelt-in-de-finale-van-de-champions-league.html

  CASE

 • Ronald Schaap, PQR
  X

  Ronald Schaap, PQR

  CATEGORIE:

  19. Reseller Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Ronald Schaap, PQR

  MOTIVATIE:

  Als reseller personality of the year wil ik Ronald Schaap voordragen. Sinds 2001 werkt Ronald als Chief Executive Officer bij PQR. Onder Ronald’s leiderschap en dankzij zijn tomeloze inzet is PQR gegroeid tot één van de grootste resellers binnen de IT-branche in Nederland. Ronald heeft onlangs aangekondigd dat hij PQR per april 2019 gaat verlaten. Wij willen Ronald door middel van deze nominatie bedanken voor alles wat hij voor de IT-branche en natuurlijk voor PQR heeft betekend.

 • Victor-Jan Leurs, Caase.com a division of Insight Enterprises Nederland
  X

  Victor-Jan Leurs, Caase.com a division of Insight Enterprises Nederland

  CATEGORIE:

  19. Reseller Personality of the Year

  BEDRIJF/PERSOON:

  Victor-Jan Leurs, Caase.com a division of Insight

  MOTIVATIE:

  Voor deze categorie geven we graag Frank Hoekstra én Victor-Jan Leurs op. In 2017 hebben zij de handen ineengeslagen en is Caase.com onderdeel geworden van Insight. Een overname waarbij de twee heren tot op de dag van vandaag samen werken aan hun gezamenlijke ambities: als ‘trusted advisor’ optimale end-to-end (SaaS)oplossingen aanbieden aan werkend Nederland. 

  Samen werkten ze toe naar deze overname. Zij hadden een gezamenlijke visie en creëerden samen een werkwijze die, zeker op deze schaal, nieuw is in de markt. De unieke formule die ze ontwikkelden zorgt ervoor dat ze vanuit één organisatie nu in staat zijn het beste te bieden aan hun klanten. Samen kunnen ze dé ideale combinatie bieden voor een migratie (deels) naar de cloud.

 

 

image006.png