STEMMEN

 

Klik hier om uw stem uit te brengen

 

Hieronder meer informatie over de nominaties 

1. VAR of the Year

 • Enable-U
  X

  Enable-U

  Enable-U is data integratiespecialist in Nederland die samen werken en samen leven beter maakt. Het bedrijf doet wat de naam zegt: het stelt haar klanten in staat dingen te doen die daarvoor vaak niet mogelijk waren. De visie, methodiek, tooling en kennis van Enable-U stelt organisaties in staat tot realisatie om elke unieke maatschappelijke of economische waarde, digitaal beschikbaar te maken via API’s. Met ruim 250 klanten en een zeer sterke positie in de overheidssector maar ook vele klanten in de financiele sector, telecom en energie is Enable-U in staat om vele maatschappelijke en economische functies direct aaneen te schakelen. 

  Waarom de award:

  Enable-U verdient de award vanwege haar innovatieve toepassing van de CA Technologies API Gateway Solution en de vermarketing ervan in de Nederlandse overheid. Enable-U’s strategie is om marktspecifieke componenten en modules toe te voegen aan de API-oplossing van CA. Denk hierbij aan standaard aansluitingen op alle Landelijke Voorzieningen van de Nederlandse overheid, waaronder de diensten van bijvoorbeeld Logius (Berichtenbox, DigID, eHerkenning, eFactureren, DigiInkoop, DigiLevering, WOZ-inzage), Kadaster (BAG, BGT, BRK, WOZ), RDW, KvK, et cetera. Hiermee realiseert Enable-U een zeer waardevolle totaaloplossing voor de Nederlandse overheid, wat bovendien de informatiebeveiliging van de Nederlandse overheid naar een hoger plan tilt. Bovendien levert het gemeenten een forse kostenbesparing op, doordat zij koppelingen die al gemaakt zijn voor andere gemeenten, eenvoudig kunnen hergebruiken. Doordat elke gemeente wettelijk dezelfde digitale diensten moet bieden aan burgers kan elk nieuw proces in principe honderden keren worden hergebruikt.

  Resultaten:

  Voor CA Technologies is de strategie van Enable-U enorm waardevol gebleken. Enable-U heeft door de ontwikkeling van deze marktspecifieke oplossing een compleet nieuwe (miljoenen)markt gecreëerd voor CA Technologies. Het bedrijf heeft een latente behoefte, omgezet naar een manifeste. Inmiddels wordt Enable-U 2Secure breed geadopteerd in de Nederlandse overheid en daarbuiten. Ruim 200 overheidsorganisaties in Nederland kozen al voor Enable-U, waaronder KvK, RDW, CIBG, gemeente Den Haag, Venlo en Nijmegen, enkele waterschappen en zelfs de Keniaanse overheid. Dit levert Enable-U een jaar op jaar groei op van 70 procent. 

  Site

  Case  

 • Infotheek
  X

  Infotheek

  1. Infotheek Group moet genomineerd worden, omdat het dit jaar geschiedenis schreef in de Nederlandse IT-markt en waarde toevoegt aan verschillende dimensies.
  Allereerst biedt ons gezamenlijke klantenbestand vele voordelen, wat VAR of the year waardig zou zijn! Samen dienen we namelijk de gehele klantpiramide: van 1-pitters en klein bedrijven tot aan high level corporates en organisaties in de publieke sector. We leren en profiteren van elkaars kennis en expertise. Hierdoor maken we het mogelijk voor onze klanten om op elk moment en op elke manier IT-hardware en diensten te kunnen aanschaffen.
  Naast de toegevoegde waarde naar onze klanten toe willen we met onze nieuwe organisaties onze ecologische footprint verkleinen en een groter apparaat creëren met als doel de circulaire ICT onder de aandacht te krijgen. Dat is immers waar we 26 jaar geleden mee begonnen zijn als grondleger van het steeds populairder wordende refurbished hardware. Circulaire IT is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee van onze klanten, maar ook voor het milieu, lokale werkgelegenheid, innovatie én de economie an sich. Als dat geen waarde toevoegen is!

  Tot slot mogen we niet vergeten dat Infotheek Group geschiedenis schreef in de Nederlandse markt dit jaar. Met de acquisities van marktleider Scholten Awater en e-commerce gigant Centralpoint werd de Group in één klap marktleider van de gehele Benelux met een omzet van maar liefst 700 miljoen euro en bijna 900 medewerkers. Met ons samen gaan voorkomen we een overname van een buitenlandse partij en beschermen we de Nederlandse markt!

  2. Top bedrijf, kunnen goed helpen met alle oplossingen zelfs als de klant er nog niet aan heeft gedacht. 

  3. Infotheek kijkt naar wat de behoefte is van de klant en zorgt dat er meer gedaan kan worden met het IT budget. Ook kijken ze naar de hele infrastructuur van het bedrijf en waar bespaard kan worden op services en dienstverlening. Dit geeft de extra waarde weer van Infotheek.

  Site 

   

 • Insight Nederland
  X

  Insight Nederland

  Afgelopen jaar heeft Insight, ‘s werelds grootste onafhankelijke IT-reseller, een grote transitie doorgemaakt. Waar voorheen vaak de “Insight-oplossing” het uitgangspunt was voor onderhandelingen met de klant, is dat sinds vorig jaar altijd primair de uitdaging van de klant. Dat betekent dat de rol van Insight is veranderd van wederverkoper naar strategisch adviseur. Dit heeft onder andere te maken met de opkomst van clouddiensten, waarbij aanschaf van IT verschuift naar het hebben van voldoende IT-capaciteit. Wat vervolgens weer van invloed is op de verdienmodellen van resellers.
  Ondanks of wellicht dankzij deze transitie is Insight erin geslaagd een jaaromzetgroei te realiseren van 17% in EMEA.

  Het merendeel van de omzet is gerelateerd aan advies gerelateerde diensten zoals Discovery Workshops. Via dit soort interactieve methodes, gehouden bij de klant op locatie, krijgt de klant bijvoorbeeld inzicht in de wijze waarop hij zijn (mobiele) werknemers kan faciliteren. Binnen een dag wordt er samen met de klant gekeken hoe IT-oplossingen het behalen van de bedrijfsdoelstellingen kunnen ondersteunen. In deze workshop zijn de verschillende contactpersonen van de organisatie vertegenwoordigd en wordt er gekeken welke oplossingen het beste passen bij de organisatie, haar klanten en de markt waarin zij actief is. Met dit uiteindelijke advies op maat weten klanten welke producten, Mobile Device Management-tools en samenwerkingssoftware er met de huidige infrastructuur overweg kan en kan worden overgegaan tot aanschaf en implementatie. Insight heeft heel veel disciplines onder één dak en kan daardoor als geen ander de klantvraag één oplossing met elkaar verbinden.

  Daarbij kiest Insight, in tegenstelling tot menig ander reseller, voor een volledig technologie-onafhankelijke rol als trusted advisor. Zo kan het voorkomen dat de klant met een bepaald type software wil werken die in beginsel niet ondersteund wordt door Insight. Als trusted advisor kiest Insight er voor om kennis te vergaren over deze software om de klant alsnog optimaal te ondersteunen. Insight werkt samen met meer dan 1.100 technologieleveranciers, mede waardoor brede kennis wordt ontwikkeld van de top 30 meest vooraanstaande technologiepartners zoals Microsoft, Symantec, VMware, Citrix, Lenovo, IBM, Oracle en Veeam. Kortom: Insight levert echt advies op maat voor klanten groot of klein, lokaal of internationaal, om zo te bepalen hoe de IT-oplossingen het behalen van de bedrijfsdoelstellingen kunnen ondersteunen. Nu en in de toekomst.
  (relevante case volgt z.s.m. i.v.m. goedkeuring klant.

  Site

 • Misco Solutions
  X

  Misco Solutions

  Als toonaangevende ICT-dienstverlener levert Misco Solutions hardware, software en hoogwaardige dienstverlening aan bedrijven en instellingen klanten in zowel binnen- als buitenland. Erkende accreditaties bij zowel A-merk fabrikanten als certificerende instellingen garanderen dat deskundigheid en praktische vakkennis hierbij gewaarborgd zijn. Met meer dan 200 medewerkers en een bestaansrecht van bijna 40 jaar behoort Misco Solutions met gemak tot de grootste en oudste value-added resellers van Nederland. Het 7.700m2 grootte Service Center in Bodegraven biedt oplossingen voor een breed scala aan ICT-vraagstukken. Dit varieert van installatie, configuratie, reparatie en refurbishment tot proactieve 24x7-monitoring van complexe ICT-omgevingen. Dit alles op basis van ISO 9001- en 27001-gecertificeerde serviceprocessen. Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn biedt Misco Solutions maatwerk dienstverlening en eersteklas-support bij klanten op locatie.

  Misco Solutions voelt zich als een vis in het water daar waar het aankomt op operational excellence in alle aspecten rondom de ICT infrastructuur en laat zich ook graag op die waardes beoordelen door haar klanten. Misco werkt volgens de Consult-Build-Run methodiek. Deze methode van werken houdt in dat de drie gekozen speerpunten: Werkplek & Mobiliteit, Infrastructuur & Communicatie en Printen & Digitaliseren uitgerold kunnen worden met een zeer gedegen en bewezen aanpak (zie bijlagen). Van analyse tot de uitrol en uiteindelijk het beheer van ICT-omgevingen. Alles is in uitstekende handen bij Misco Solutions.

  Naast eigen capaciteit maakt Misco Solutions zo nodig ook gebruik van derde partijen. Denk hierbij aan specialistische partijen welke als onderaannemer aan Misco Solutions verbonden worden. Hier geldt het gemak van één aanspreekpunt en één contract waarbij compliancy uiteraard gewaarborgd blijft.

  Misco Solutions levert van USB-stick tot servers in een eenvoudige toegankelijke webshop omgeving tot de levering van complexe serverracks en datacenters met security van hoog gerubriceerde omgevingen.

  Misco Solutions heeft dit jaar een aantal belangrijke benoemingen ontvangen als HP Platinum partner: waaronder die van HP Service Partner of the Year en de status van eerste HP DaaS Specialization partner voor GWE.

  Recent is er een zeer groot en complex project binnen een publieke meerjarige aanbesteding opgeleverd. Naast alle technische aspecten waar veel kennis en kunde is gevraagd van zowel de reseller als de fabrikant was er ook een extreem hoog veiligheidsaspect aan deze opdracht verbonden. Complex ook omdat er zoveel disciplines bij betrokken zijn geweest, allen met een eigen specialiteit en verantwoordelijkheid. Veel zaken zijn, conform eis klant, uitermate discreet en met de grootste zorgvuldigheid uitgevoerd. Zowel tijdens de bouw, installatie en configuratie in Bodegraven als met het complexe vervoer en installatie op de locaties van de klant. Voor onze project managers een waar huzarenstuk. Uiteindelijk hebben we van de klant een 9 gekregen in klanttevredenheid over de uitvoering van dit project en hebben we een onuitwisbare positieve indruk kunnen achterlaten. Een groter compliment in deze was voor ons niet mogelijk en hebben wij ons wederom aan de klantzijde uitstekend als VAR kunnen presenteren en bewijzen. Helaas mag de referent in deze niet openbaar genoemd worden maar kan op speciaal verzoek van de jury wel met gepaste trots met haar worden gedeeld.

  Site

  Case

 • Transfer Solutions
  X

  Transfer Solutions

  een van de meest loyale en toegewijde Oracle VAR's is Transfer Solutions. Transfer Solutions biedt onafhankelijk en verticaal maatwerk op het gebied van Oracle-oplossingen. Met een rugzak vol technologische kennis zijn zij één van de grootste onafhankelijke Oracle-experts van Nederland met meer dan honderd opdrachtgevers in diverse sectoren. De 150 medewerkers van Transfer Solutions staan met beide benen op de grond. Een nuchtere kijk op de wereld en een passie voor Oracle-technologie dat is wat ze met elkaar verbindt. Het gemeenschappelijke doel: op basis van hoogwaardige technologie een optimale oplossing bieden voor zakelijke uitdagingen, hoe eenvoudig of lastig die ook zijn.

  Wat is, zijn hun sterke punten?
  - Altijd bereikbaar. (Net als de systemen van hun klanten). 24 uur per dag, zeven dagen per week.
  - Geen technologische prietpraat of hoog van de toren blazende poeha, maar een gesprekspartner die betrokken, down-to-earth en oplossingsgericht meedenkt.
  - Hoogwaardige kennis van technologie en strak IT project management. Rekening houdend met de toekomstvisie van de klant, zijn huidige systemen en de continuïteit van de gekozen IT-oplossing.
  - Sterk aanbod van producten in combinatie met 24/7 Managed Services in een maatwerk oplossing aangeboden voor iedere klant
  - Uitstekend aanbod van consultancy-, training en DBA diensten (On Premise en Remote) ook op het gebied van Applicaties en Middleware omgevingen
  - Toekomst gericht, dus een voorkeur op Cloud oplossingen.

   Kortom, een partner met unieke, consistente en zeer klantgerichte toegevoegde waarde

  site

  Case

  Case

2. MKB Reseller of the Year

 • ACA IT-Solutions
  X

  ACA IT-Solutions

  ACA IT-Solutions heeft zich in het afgelopen jaar onderscheiden op het vlak van IT-Security. In een jaar dat cybersecurity en databeveiliging een hot topic zijn in de media en aan de vergadertafel van bedrijven en overheden wereldwijd, onderscheidt ACA IT-Solutions.
  Dit uit zich in hoogwaardige, vernieuwende oplossingen en awards van meerdere high-end vendors met een focus op cybersecurity en databeveiliging. In de afgelopen periode kreeg ACA IT-Solutions namelijk awards van Barracuda Networks, Dell EMC, Gemalto SafeNet en Kaspersky Lab. Bij laatstgenoemde werd ACA IT-Solutions zelfs benoemd tot Best Partner of the Benelux!

  Wat anderen zeggen over ACA IT-Solutions:
  ACA IT-Solutions heeft zich bewezen als een ervaren gesprekspartner die zijn hand niet omdraait voor complexe en grote IT-Security projecten. ACA IT-Solutions beschikt tevens over het Platinum Partnership, een status die slechts in zeer uitzonderlijke gevallen wordt toegekend.
  Martijn Lom, General Manager - Kaspersky Lab Benelux

  IT-Solutions heeft een eigen technisch team om klanten professioneel te kunnen assisteren. Daarbij hebben zij aangetoond zeer klantgericht en innovatief te werk te gaan. Dirk Geeraerts, Regional Sales Director Benelux & Southern Europe Gemalto

  Een goede partner is een partner waarop je altijd kunt bouwen. Dat is ACA IT-Solutions en zij hebben uitmuntende prestaties geleverd met de oplossingen van Dell EMC. Eelco Wanders, Director Channel & Midmarket Territory “ Dell EMC

  ACA IT-Solutions is een Full System Integrator met een sterke focus op het toevoegen van waarde voor haar klanten (Value Added IT-Partner). De dialoog met de klant staat centraal. Wij bouwen IT-omgevingen die:

  - Passen bij de wensen van de klant
  - Worden gebouwd op basis van uitsluitend A-merken (best-of-breed principe), zodat de klant mag rekenen op optimale performance en veiligheid
  - Met zorg worden uitgedacht, geïmplementeerd en gemonitord door ervaren IT-specialisten
  - Schaalbaar zijn en daardoor meebewegen met de toekomstplannen van de organisatie
  - In nauw overleg met de klant worden afgestemd. In een tijd dat steeds meer contactmomenten op afstand plaatsvinden, kiezen wij zo veel mogelijk voor contactmomenten aan dezelfde tafel, zowel door onze adviseurs als onze IT-specialisten. Klanten waarderen dat.

  Onze aanpak spreekt onze klanten aan. Wij staan voor hen klaar. Die betrokkenheid stralen we uit en dat appreciëren onze klanten, maar ook onze partners (vendors en distributeurs).

  Site

  Case

 • ACES Direct
  X

  ACES Direct

  ACES Direct is een zakelijk IT leverancier. Wij willen de beste partner zijn voor ondernemers. Op het gebied van advisering, levering en implementatie van IT-producten en -diensten. Dat is onze missie.

  Daarom segmenteert ACES Direct haar doelgroep verder dan alleen op het aantal werkplekken bij een klant. Ook binnen het MKB bestaat namelijk een grote variatie aan uiteenlopende wensen en uitdagingen. Doordat deze klanten zelf in specifieke branches opereren. Het is voor hen onmogelijk helemaal thuis te zijn in alle ontwikkelingen omtrent IT technologiën. Daar zijn wij voor. Hierom hanteren we een branchebenadering, en hebben we productgroep experts in dienst. Zodat we diepgaande kennis, op maat, kunnen garanderen.

  Deze branche benadering zal mettertijd verder groeien. Voor branches waar potentie i.c.m. specifieke behoeftes bestaat, en kennis van de branche vereist is, geldt dat er nieuwe teams gevormd zullen worden. Om ook deze klanten op het gewenste niveau in hulp te kunnen voorzien.

  Site

 • PCI Nederland
  X

  PCI Nederland

  PCI is al jarenlang de grootste merkonafhankelijke leverancier van professionele cloud-, document- en printoplossingen. Naast professioneel en merkonafhankelijk advies, biedt PCI ook een unieke, in-house financiering van zowel de hardware als de software die MKB-bedrijven nodig hebben. Doordat PCI zelf de contracten financiert en er geen externe partij aan te pas komt, is er veel meer maatwerk en flexibiliteit mogelijk dan wanneer er een externe financier in het spel is. Waar externe financieringspartijen alleen naar de cijfers kijken, kijkt PCI naar de organisatie als geheel. Hierdoor kunnen wij een groter deel van de markt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan ondernemingen die nog niet zo lang bestaan, maar die wel een toekomstbestendig businessmodel hebben.

  De werkplek van nu moet aan andere eisen voldoen dan de werkplek van weleer. De digitale werkelijkheid vraagt om nieuwe vormen van dienstverlening die gebruikmaken van moderne technologiën. Hele businessmodellen moeten op de schop en omdat de hoeveelheid data die we verzamelen steeds groter wordt, staan bedrijven voor het voldongen feit dat ze naar de cloud moeten migreren. Maar dat is, met name het MKB, allesbehalve eenvoudig. De cloud belooft veel gemak, maar de praktijk blijkt vaak een stuk weerbarstiger. Je personeel mist ineens essentiële functies, documenten staan op onvindbare plekken en de workflow is zoek. De cloud implementeren is één ding, maar wie zorgt ervoor dat alles daarna in goede banen wordt geleid? Met andere woorden: wie zorgt er voor de adoptie van de cloud?

  PCI biedt ook na de cloudgang nog professionele begeleiding. Wij leggen de nadruk op het versimpelen van bedrijfsprocessen, we organiseren kennissessies en we zorgen voor begeleiding bij de adoptie van nieuwe technologiën. Voor het MKB een onmisbare schakel in een succesvolle digitale transitie, die vaak over het hoofd wordt gezien. De combinatie van deze begeleiding met het merkonafhankelijk aanbod en ons flexibele financieringsmodel, resulteert in een omvattende dienstverlening, uniek voor de Nederlandse markt.

  De combinatie van merkonafhankelijke oplossingen met een flexibel in-house financieringsmodel, is niet alleen uniek voor de Nederlandse markt, maar ook broodnodig. Veel ondernemingen moeten met het oog op de digitale transitie hun businessmodellen aanpassen en nieuwe vormen van dienstverlening die gebruikmaken van moderne technologiën zijn daarbij cruciaal. Denk bijvoorbeeld aan printing on demand, gepersonaliseerde communicatiematerialen, hybride cloud-infrastructuren en databasebeheer. Omdat zo’n transitie lastige beslissingen met zich mee brengt, zijn goed advies en financiering op maat essentieel voor een succesvolle overgang. Jonge ondernemingen komen niet altijd in aanmerking voor grootschalige financiering omdat de screening alleen rekening houdt met de cijfers en niet met de mogelijkheden. PCI kijkt verder, waar anderen afhaken.

  Site

 • Two Visions
  X

  Two Visions

  Two Visions BV offers excellent products and services for the MKB sector.

  Listening to the customer's needs and adapting the products and services exactly to their requirements is what makes Two Visions BV an excellent business partner for us.

  Besides that we have to honor the fair, loyal and very honest and respectful business attitude towards the customers and towards us, as their business partner over the last 10 years.

  Site

  Case

 • Wizzbit
  X

  Wizzbit

  Hoe of waarmee heeft deze onderneming of persoon zich het afgelopen jaar weten te onderscheiden om genomineerd te worden in de gekozen categorie?

  Wizzbit is een MKB reseller uit Rijswijk. Wizzbit is ‘de ICT-collega buiten de deur’ en levert ICT-support op het gebied van systeembeheer, onderhoud, PC’s, websites, internet en e-mail. Het Duitse bedrijf Paessler heeft Wizzbit dit jaar genomineerd voor de categorie MKB Reseller of the Year. Paessler heeft met Wizzbit een unieke samenwerking, omdat Wizzbit Paesslers product, de PRTG Network Monitor, al jaren omarmt. De kracht van de samenwerking ligt in het feit dat zij als MKB bedrijf zelf gebruikmaken van PRTG en er zó enthousiast over zijn, dat ze voor hun eigen klanten PRTG specialist zijn geworden. Wizzbit begrijpt niet alleen de software volledig, maar ook de doelgroep: het MKB.

  Belangrijkste redenen waarom Wizzbit deze award NU verdient:

  -   Wizzbit is een lokaal aanspreekpunt voor Paesslers PRTG Network Monitor in Nederland.

  -   Ze hebben een speciale PRTG-website gemaakt voor hun diensten, die bestaan uit technische support en trainingen, zie prtg.wizzbit.nl.

  -   In 2016 en 2017 hebben zij weer veel nieuwe klanten verwelkomd.

  -   In 2016 en ook weer in 2017 staat Wizzbit samen met Paessler op Infosecurity om de lokale inzet en internationale kracht te bundelen.

  -   2016 liet een 25% groei in het aantal orders zien ten opzichte van 2015.

  -   Wizzbit is een ontzettend enthousiaste en fijne club om mee samen te werken. Vorig jaar ontvingen zij daarom van Paessler al de zogenaamde ‘Awesomeness Award’. Ze kregen deze prijs, omdat ze binnen no-time platinum partner zijn geworden, supergoed zijn in wat ze doen en geweldige support leveren tijdens lokale events.

  Het zou mooi zijn als Wizzbit in Nederland op 18 januari in het zonnetje gezet wordt.

  Site

3. Reseller Personality of the Year

 • Bas Kamphuis, PCI Nederland
  X

  Bas Kamphuis, PCI Nederland

  Bas Kamphuis is een selfmade man, ondernemer pur sang en het genie achter PCI. Waar veel bedrijven en ondernemers in de knel kwamen door de economische crisis, leefde de business van Bas Kamphuis acht jaar geleden juist op. De oprichter van PCI Nederland bouwde zijn imperium langzaam uit van een regionaal Canon Business Center naar een marktleidende adviseur en leverancier in cloud- en documentoplossingen. Maar PCI is nog lang niet gestopt met groeien en Kamphuis steekt zijn ambities niet onder banken of stoelen: “Wij zijn nu dé documentmanager van Nederland en willen uiteindelijk ook dé werkplekbeheerder worden.” Wat is zijn ondernemersfilosofie? 

  Na de crisis begon de traditionele markt voor kantoor- en documentoplossingen uit te dunnen. Faillissementen en overnames waren aan de orde van de dag en veel zieltogende midden- en kleinbedrijven in Nederland kregen hun financiering niet rond, mede doordat veel banken het risico niet aandurfden. Hoewel het PCI Groep voor de wind ging, wilde Kamphuis eventuele financieringsmoeilijkheden voorkomen. De ondernemer maakte van de nood een deugd en tilde in 2014 een financieringsvehikel van de grond: het zogeheten C-Fund. Zo kon hij in het huidige klimaat toch de contracten voor zijn klanten financieren. Naast de voormalige Nationale Investeringsbank participeren inmiddels ook Delta Lloyd en Rabobank in het fonds, dat zo’n 60 miljoen euro heeft opgehaald.

  Gesteund door de nieuwe financieringsmethode sprak Kamphuis in oktober 2014 de ambitie uit om een multi-brandonderneming te worden, een strategisch bedrijf dat verschillende merken en merkartikelen verkoopt. Er volgde een overname van specialist op het gebied van document- en afdrukbeheer Dantuma, waarmee PCI Groep haar personeelsbestand verdubbelde en zich vestigde als merkonafhankelijk adviseur en leverancier. De focus verschoof van het ”louter” leveren van hardware naar totale dienstverlening op ieder gebied van de moderne werkplek. Er volgden nog meerdere overnames, waaronder Leferink Documents Works in 2016 en CB Groep in 2017. In 2016 nam ABN Amro een meerderheidsbelang in PCI, waardoor de groeistrategie nog verder kon worden versneld.

  Hoe leidt je een onderneming die binnen vijftien jaar vanaf niets uitgroeit tot meer dan 300 medewerkers? Hoe word je binnen zo’n korte tijd marktleider op het gebied van copy, print, documentbeheer en werkplekautomatisering? Hoe krijg je een eigen financieringsoplossing van de grond in een tijd van economische crisis? Vooral door eigenwijs te zijn en tegen de stroom in te roeien. Door vooruit te kijken waar anderen pas op de plaats maken. Door risico te nemen, waar anderen juist voorzichtigheid betrachten. De carriëre van Kamphuis en de snelle opkomst van PCI Nederland getuigen van visie en bravoure, maar ook van een gedreven ondernemersgeest. “Het is vaak een kwestie van kansen zien, ook al ziet de situatie er somber uit” zegt Kamphuis. “Ik denk dat je als ondernemer toch ook een beetje van risico moet houden en een sterke visie over de toekomst van je sector moet hebben”

   

 • Jordy Kool, Infotheek
  X

  Jordy Kool, Infotheek

  Jordy Kool: ondernemer en weldoener

  Jordy Kool  (CEO Infotheek Group). Jordy heeft in 2017 gezorgd voor een stevige omzetgroei bij Infotheek, zowel autonoom als door overname zoals Centralpoint.nl en Scholten Awater. De groei en overnames werden gedaan met behoud van de winst. Inftheek’s propositie rond de 'cirkeleconomie' - het verkopen van nieuwe, afgedankte en gerenoveerde producten zoals pc’s, schermen en notebooks- creëert nieuwe inkomstenstromen om toekomstige groei te ondersteunen. Klanten kopen refurbidshed devices vanwege de positieve impact op het milieu, omdat ze er geld mee besparen en omdat ze inzien dat gebruikte apparatuur niet onderdoet voor nieuwe. Een nieuwe trend is het gebruik van refurbished laptops en tablets in het voortgezet onderwijs

  Daarnaast zet Jordy Kool zich in voor Stichting IT4Kids. Deze stichting, een initiatief van Jordy, helpt kinderen zich (sportief) te ontwikkelen. Zij heeft daarbij een speciale focus op kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich te ontplooien. IT4Kids wil hen het noodzakelijk steuntje in de rug geven door middel van sport & spel. CEO van Infotheek, Bedrijven kunnen hun oude IT-apparatuur doneren aan de stichting en hiermee budget creëren voor de goede doelen. De kosten van de stichting worden grotendeels gedragen door de primaire partner van IT4Kids, Infotheek Groep.

 • Marcel Joosten, Central Point
  X

  Marcel Joosten, Central Point

  Leading the digital transition binnen de gehele infotheek groep

 • Michel van Teijlingen, Comparex
  X

  Michel van Teijlingen, Comparex

  Michel van Teijlingen: succesvol in digitale transformatie

  Michel van Teijlingen (Comparex) heeft zijn organisaties succesvol weten te transformeren naar een waardevolle IT solutions & services organisatie. Het bedrijf investeert met succes in groeimarkten zoals cloud en analytics en security.

  COMPAREX Nederland is voor haar klanten en leveranciers een strategische gesprekspartner bij (complexe) IT-vraagstukken. Het bedrijf heeft een transitie doorgemaakt van licentie-expert naar trusted advisor. Deze transitie wordt steeds meer zichtbaar, waarbij software van onder andere IBM analytics wordt ingezet.

  Cloud is een sterke propositie geworden onder leiding van Michel van Teijlingen. Microsoft heeft de COMPAREX Group in 2017 verwelkomd in het selecte gezelschap van Indirect Cloud Solution Providers (CSP) en fungeert nu als een van de belangrijkste CSP-aanbieders voor resellers, hosters en Independent Software Vendors in de EU en EVA (Europese Vrijhandelsorganisatie). COMPAREX onderscheidt zich dankzij haar geografische dekking, kennis van CAPEX naar OPEX, kennis van de markt in alle segmenten en uitgebreide licentie-expertise.

  Verder gaat Comparex volop meer in de security business. Zo organiseerde Comparex in 2017 zijn secueiry event waar u in een dag werd bijgepraat over hedendaagse dreigingen in het IT security landschap, nieuwe trends en technologieën op het gebied van security en de verzwaarde Europese privacywetgeving (GDPR/AVG).

  Verder organiseerde Comparex interessante rondetafels over de functionaliteit, werking in de praktijk en voordelen van self-service & automation.

  Site

   

 • Willem Wennekes, Bechtle Direct
  X

  Willem Wennekes, Bechtle Direct

  Willem Wennekes zoekt altijd naar de win/win balans en is een perfect voorbeeld voor het bouwen van een langdurige relatie, stuurt goed op de onderling afgesproken KPI's en bereikt daarmee de doelstellingen

4. Cloud Service Provider of the Year

 • Basefarm
  X

  Basefarm

  Exact

  Tachtigduizend webpagina’s centraliseren naar één platform. Binnen drie maanden. Om dit project te doen slagen, was een nauwe samenwerking een vereiste. Engineers van Basefarm, werden toegevoegd aan het team van Exact. Samen ontwikkelden zij éen centraal en stabiel platform, exact.com, met cruciale functionaliteiten en (beheer)tools.

  Strakke deadline

  Naast de omvang maakte ook de strakke deadline het tot een complex project. We moesten alles binnen drie maanden realiseren, vertelt Stadhouders. Als je snel en kwalitatief een dergelijk project wilt laten slagen, is er in mijn ogen maar één manier: de juiste mensen bij elkaar zetten. Daarom hebben we gekozen voor samenwerking op een DevOps manier. Engineers van Basefarm werden onderdeel van het team bij Exact. Dit is een van de kritische factoren geweest die het project zo succesvol hebben gemaakt.

  Site

  Case

 • Dutch Cloud
  X

  Dutch Cloud

  Begonnen als Cloud pionier acht jaar geleden, is Dutch Cloud inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare Cloud partner en vaste waarde voor Nederlandse ISV’s en middelgrote organisaties in ons land. Dutch Cloud biedt sinds jaar en dag Infrastructuur-as-a-Service-diensten voor bedrijf kritische applicaties in de Cloud.  Daarbij onderscheidt de Cloud Managed Service Provider zich met name op het vlak van betrouwbaarheid, transparantie, snelheid en een persoonlijke aanpak, dat wat bij veel grotere clouddienstverleners te wensen overlaat, zo krijgt Dutch Cloud teruggekoppeld van veel relaties.

  Snelheid wordt dit jaar onderstreept met het partnership dat Dutch Cloud onlangs is aangegaan met Clevir, onderdeel van Pink Elephant, waarbij ze in staat zijn letterlijk in een paar minuten werkplekgebruikers aan boord te brengen in een Cloud omgeving. Op een manier dat de eindgebruiker via Single-Sign-On met één muisklik toegang krijgt tot alle applicaties die hij of zij gebruikt, inclusief SaaS, Office 365 en zelfs traditionele Legacy applicaties op eigen locatie. De eindgebruiker ervaart een geïntegreerde omgeving met een eigen cockpit van diverse functies waar hij altijd en overal toegang toe heeft. De beheerder heeft via een administrator portal voortdurend inzicht in functionaliteit en toegang. De logging legt vast welke gebruiker welke functionaliteit gebruikt. Daarmee heeft de IT-beheerder inzicht in de kosten en is hij verzekerd van veilig werken vanuit de Cloud waarmee de organisatie voldoet aan de Europese GDPR wet- en regelgeving rondom privacy- en veiligheid. Doordat Dutch Cloud gebruik maakt van high end technologie én haar expertise inzet op het gebied van storage en performance, wordt er samen met Clevir een unieke oplossing neergezet. Dit wordt onderstreept door de snelheid en prestaties die Clevir nu behaalt.

  Transparantie maakt Dutch Cloud waar met de CSA-STAR-certificering die Dutch Cloud een paar maanden geleden heeft gerealiseerd. Dit wereldwijde Cloud Security Alliance (CSA) programma is bedoeld om klanten optimale openheid te geven over de informatiebeveiligingsmaatregelen die clouddienstverleners al dan niet hebben genomen. Het Security Trust and Assurance Register (STAR) is een openbaar programma waarin de beveiligingsmaatregelen op het vlak van Business Continuity & Operational Resilience, datacenter security, Identity & Access Management en Infrastructure & Virtualization security staan geregistreerd. In tegenstelling tot de bekende ISO-certificering die Dutch Cloud ook in huis heeft, is dit programma volledig openbaar en begrijpelijk waarmee elke organisatie exact weet welke maatregelen Dutch Cloud heeft genomen om applicaties veilig te beheren in hun datacenteromgeving. Met de zogenoemde Level 1 certificering van CSA STAR loopt Dutch Cloud voorop in Nederland.

  Betrouwbaarheid wordt in 2017 opnieuw bewezen met de langdurige klantrelaties die Dutch Cloud ook dit jaar weer gerealiseerd heeft met klanten als Air Miles, Boska, e-office, Euretco, HelloFlex group, Synerg-e, Hollandse Hoogte, Bindinc, Ontwikkelcentrum en MAIN Energie.

  En last but not least, heeft de persoonlijke aanpak van o.a. Martijn van Zoeren, CEO van Dutch Cloud, ervoor gezorgd dat het bedrijf een extra financiele impuls heeft gekregen met nieuwe aandeelhouder Main Capital.

  Site

  Case

 • Enable-U
  X

  Enable-U

  Enable-U is dé integratiespecialist in Nederland die samen werken en samen leven beter maakt. Het bedrijf doet wat de naam zegt: het stelt haar klanten in staat dingen te doen die daarvoor vaak niet mogelijk waren. De visie, methodiek, tooling en kennis van Enable-U stelt organisaties in staat tot realisatie om elke unieke maatschappelijke of economische waarde, digitaal beschikbaar te maken via API’s. Met ruim 250 klanten en een zeer sterke positie in de overheidssector maar ook vele klanten in de financiële sector, telecom en energie is Enable-U in staat om vele maatschappelijke en economische functies direct aaneen te schakelen.

  Waarom de award:

  Enable-U verdient de award vanwege haar innovatieve cloudoplossing “Enable-U in the Cloud”, op basis van Dell Boomi. Deze as a Service oplossing zorgt ervoor dat er vanuit de cloud op een veilige manier digitale informatiestromen tussen alle mogelijke systemen, binnen en tussen organisaties plaats kan vinden. Deze propositie is vooral voor overheidsinstellingen een goede oplossing. Alle bekende Landelijke Voorzieningen en koppelingen met systemen worden centraal aangeboden. Denk hierbij aan de Landelijke Voorzieningen van de Nederlandse overheid, waaronder de diensten van bijvoorbeeld Logius (Berichtenbox, DigID, eHerkenning, eFactureren, DigiInkoop, DigiLevering, WOZ-inzage), Kadaster (BAG, BGT, BRK, WOZ), RDW, KvK, et cetera. Overheden zijn verplicht dergelijke systemen met elkaar te koppelen, echter wordt er nog vaak gekozen voor dure losstaande koppelingen. Met Enable-U in the Cloud is er maar één koppeling nodig, naar de cloud. In de cloud kunnen vervolgens meerdere diensten direct aangesloten worden.

  Alle aansluitingen van de overheid kunnen door deze cloudoplossing kant en klaar aangeboden worden, waardoor eigen applicaties niet meer aangepast hoeven te worden en men klaar is voor alle toekomstige integratievraagstukken. Kortom: De cloudoplossing van Enable-U stimuleert snelle innovatie. Feitelijk biedt Enable-U in the Cloud een zeer compleet Integration Platform As A Service (IPaaS), waarmee op een zeer veilige manier hybride architecturen vorm gegeven kunnen worden met daarin alle mogelijke verbindingen van cloud to ground en andersom.

  Resultaten:

  Verschillende klanten maken al naar tevredenheid gebruik van Enable-U in the Cloud.

  -       Zorg-Lokaal verstuurt via Enable-U in the Cloud alle facturatiegegevens naar het Gemeentelijk GegevensKnooppunt.

  -       De gemeente Terneuzen regelt via de cloud alle aansluitingen, zoals de Basisregistratie Kadaster (BRK), MijnOverheid Berichtenbox en Lopende Zaken, het centraal loket voor WOZ-gegevens (LV WOZ) en het digitaal knooppunt voor Beleidsinformatie Jeugd (CORV). Tot voor kort werd er bij de gemeente Terneuzen nog veel on-premise geregeld en interne diensten hadden allemaal hun eigen systemen. Zij werkten met ongeveer 90 verschillende leveranciers, wat veel werk kostte voor de negen man op de IT-afdeling. Koppelingen werden zelf gemaakt en er waren veel problemen die ontstonden door dialectverschillen tussen gebruikte systemen. Die problemen zijn dankzij Enable-U nu verholpen en alles wordt nu centraal geregeld via de cloud.

  -       De provincie Friesland maakt gebruik van de Enable-U Cloud om alle interne applicaties met elkaar te koppelen, maar ook om verbindingen te leggen naar het waterschap (ter voorbereiding op de omgevingswet) en naar de Berichtenbox van MijnOverheid. De Enable-U cloud is voor hun het centrale platform waarop alle berichtenstromen samenkomen.

  Zie bijlage voor meer informatie over de cases van Terneuzen en Friesland.

  Ruim 200 overheidsorganisaties in Nederland kozen al voor Enable-U, waaronder KvK, RDW, CIBG, gemeente Den Haag, Venlo en Nijmegen, enkele waterschappen en zelfs de Keniaanse overheid. Dit levert Enable-U een jaar op jaar groei op van 70 procent.

  Site

  Case

 • ETTU
  X

  ETTU

  Bedrijf:                       ETTU

  Categorie:                  Cloud Service Provider of the Year

  Met welke oplossing: Debble

  Toelichting nominatie:
  Sinds 2009 is ETTU al actief in het realiseren van standaard toepassingen op het Microsoft SharePoint en Cloud platform. Vanaf 2017 heeft ETTU hier de volledige focus op gelegd en met Debble een aparte productlijn in het leven geroepen. Debble is 100% onderdeel van ETTU en biedt out-of-the-box SharePoint en Office 365 toepassingen voor organisaties wereldwijd. Hieronder vallen het social intranet Workplace, het innovatie platform Ideation en de template generator Create.

  In de markt is er steeds meer behoefte aan standaardisatie. Dit om kostbare maatwerk trajecten te voorkomen die budgetten overschrijden, maar ook een oplossing te hebben die meegroeit met de organisatie zelf. Daarom zetten ETTU en Debble vol in op de ontwikkeling van haar SaaS productlijn. Net zoals bij Office 365 worden regelmatig updates uitgebracht die nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor klanten bieden. Deze worden automatisch aangeboden aan klanten, waardoor zij altijd over een actuele Cloud omgeving beschikken. De Cloud van Microsoft kan gezien worden als een enorme blokkendoos met functionaliteiten. Als organisatie kan je er zelf voor kiezen om met de juiste bouwstenen een intranet of documentmanagement oplossing te realiseren. Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en updates die Microsoft doorvoert in haar Cloud toepassingen, is het voor eindklanten niet te behappen zelf hier mee aan de slag te gaan en bij te blijven met deze wijzigingen. Debble zorgt ervoor dat de elementen van de Microsoft Cloud op een logische manier verbonden worden, waardoor de medewerkers beschikken over een gebruiksvriendelijke omgeving die ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit is dan ook te zien in het hoge gebruik van bijvoorbeeld Office 365 bij organisaties die Debble gebruiken, dat het dubbele is van het landelijke gemiddelde.

  Dat Debble succesvol is blijkt dan ook wel aan de meer dan 50 organisaties die ETTU het afgelopen jaar heeft aangesloten op Debble. Zo werkt de Hero Group in 17 landen met 4300 medewerkers met Debble Workplace en Arcadis wereldwijd met meer dan 25.000 medewerkers. Maar ook andere Nederlandse organisaties zoals Croonwolter&Dros, Hunter Douglas en Feenstra ervaren de voordelen van Debble.

  En dit succes wordt ook opgepakt in het buitenland. Debble werkt in het buitenland met het partnermodel en zo is de eerste implementatie al van start gegaan bij een Duitse Hogeschool. Daarnaast zijn er al vergaande contacten in andere Europese landen en de Verenigde Staten. Dit bewijst dat de Debble productlijn uniek is in Europa en daarbuiten en daarom de perfecte kandidaat is voor de Cloud Service Provider of the Year award van Dutch IT Channel!

  Site

  Case Arcadis

  Videocase Hero

  Case Feenstra 

 • The Sourcing Company
  X

  The Sourcing Company

  Geen enkele sector verandert sneller dan die van de IT. Technieken en kennis volgen elkaar in razend tempo op. The Sourcing Company hecht daarom veel waarde aan innovatie en ontwikkeling. The Sourcing Company investeert in de nieuwste technieken omdat zij erin gelooft dat iedereen overal en altijd prettig moet kunnen werken. De laatste trots van The Sourcing Company op dit vlak is het revolutionaire Microsoft Azure Stack. Hiermee lopen zij echt voorop. The Sourcing Company is de eerste HPE gecertificeerde partner in Nederland die Azure Stack beschikbaar stelt voor klanten. Hiermee is het nog aantrekkelijker om in de Cloud te werken, want nu is het mogelijk om zelf te bepalen welke functionaliteiten van Azure je op de Azure Stack hardware van een volledig Nederlandse partij in het Nederlandse datacenter van de Nederlandse partij Interxion wil laten draaien.

  Daarbij was The Sourcing Company op uitnodiging van Microsoft betrokken bij de ontwikkel- en testfase van het nieuwe product, Azure Stack. En inmiddels is The Sourcing Company hiervoor zowel Tier 1 als Tier 2 gecertificeerd. The Sourcing Company is dus een echte pionier op dit gebied. The Sourcing Company krijgt als één van de eerste in Nederland een eigen Azure Stack omgeving waar klanten hun bedrijfsdocumenten in kunnen plaatsen. Het is voor het eerst dat je met het gemak van Azure de problemen van de public Cloud kunt omzeilen.

  Microsoft Azure Stack is een Cloud-omgeving waarmee eenvoudig Infrastructure-as-a-Service (IAAS) en applicaties (PAAS) kunnen worden aangeboden. TSC ontwikkelt en onderhoudt het systeem waarop de klant zelf bepaalt waar zijn data staat en met welke snelheid, latency en security die data te benaderen is. Licenties worden per seconde of minuut afgerekend en daarom is het erg interessant voor tijdelijke test- en acceptatieomgevingen maar zeer zeker ook voor flexibele performance. Met één druk op de knop kan een omgeving worden uitgerold of geüpdatet worden daarbij gebruik makend van auto-scaling. Dit is uiteraard erg kostenbesparend. Met Azure Stack benut TSC het volle potentieel in het IT-landschap en brengt data-integriteit, datatoegang en ontwikkelsnelheid naar the next level.

  Site

  Case

5. Cloud Distributor of the Year

 • ALSO
  X

  ALSO

  - De ALSO Cloud Marketplace is uniek en een innovatief platform.

  - Voor Also is iedere klant uniek. Alle Also medewerkers zorgen daarom voor een persoonlijke en flexibele benadering. Lange termijn relatie en vertrouwen is daarom zeer belangrijk.

  - De ALSO Cloud Marketplace is uniek en constant in ontwikkeling

  - De Cloud Marketplace van ALSO Nederland is uniek en blijft maar groeien.

  - Met de uitstekende Also Cloud Marketplace. Also enabled resellers om hun klanten managed services te verkopen. De unieke functionaliteiten als een sales tool, reporting tool en de meest uitgebreide marktplaats leidt ertoe dat dit de beste marketplace van het moment is, vandaar ook zo beoordeeld door Microsoft in 2017!

  - Met de titel Microsoft distributor of the year 2017 op zak, heeft de ALSO Cloud Marketplace zich reeds bewezen. Het gebruiksvriendelijke portal maakt instant provisioning mogelijk en het portaal groeit nog iedere dag met vele nieuwe services.

  - Persoonlijk en flexibel

  Site

  Case

 • Arrow ECS
  X

  Arrow ECS

  Onderscheidend aanwezig in de Cloud markt met Arrowsphere waar we de schakel verbinden tussen de vendoren vanuit ons wereldwijde Portfolio en de Nederlandse markt. De grote opkomst op ons Cloud Partner Connect en de vervolg sessies die gepland staan laten zien dat we met Arrow Cloud  de juiste weg ingeslagen zijn.

  Onderscheidend aanwezig in de Cloud markt met Arrowsphere waar we de schakel verbinden tussen de vendoren vanuit ons wereldwijde Portfolio en de Nederlandse markt. De grote opkomst op ons Cloud Partner Connect en de vervolg sessies die gepland staan laten zien dat we met Arrow Cloud  de juiste weg ingeslagen zijn. echte partnerschap met fabrikanten en motivatie resellers. 

  Site

 • Copaco
  X

  Copaco

  Met het cloud services delivery platform Cloud lanceerde cloud pionier Copaco in 2011 als eerste distributeur in Nederland een marktplaats voor cloud diensten.

  Single Point for Everything as a Service

  Copaco heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een Single Point for Everything as a Service. Een cloud en service powerhouse met een compleet aanbod van alles dat nodig is om partners te helpen bij de digitale transformatie van hun business, over het hele spectrum van ICT.

  Support is de nieuwe sales

  Inmiddels beheert Copaco één van de grootste cloud platformen van de Benelux. Het doel is echter niet om de grootste te worden. Copaco wil vooral groeien door het leveren van kwalitatieve support. Vanuit het perspectief support is de nieuwe sales staan kennis, kwaliteit, klanttevredenheid en gezamenlijk resultaat voorop. Als kennispartner voor as-a-Service diensten wil zij vooral (achter de schermen) een vangnet en vraagbaak zijn voor partners die ondersteuning nodig hebben bij verkoop, implementaties en migraties.

  Copaco onderscheidt zich van andere distributeurs doordat de volledige focus ligt op de lokale markt. Het feit dat Copaco haar platform volledig in eigen beheer heeft, biedt de mogelijkheid om flexibel te opereren, het aanbod op de lokale markt af te stemmen en met lokale service providers en ISV’s samen te werken.

  Innovatie

  Innovatie staat bij Copaco hoog op de agenda. Dit heeft zich niet alleen geuit door de lancering van haar cloud services marktplaats in 2011, maar ook in de wijze waarop zij haar organisatie daarop heeft aangepast en met partners samenwerkt. Andere zichtbare voorbeelden zijn het in gebruik genomen lokale Network Operations & Cloud Support Center, het vernieuwde partner portal en de uitbreiding met internet & connectivity diensten en SIP trunks via een eigen beheerde netwerkinfrastructuur. Het nieuwste initiatief is de Copaco Innovation Award, waarmee Copaco startups een podium biedt hun ideeën te presenteren aan de markt.

  Een verkiezing tot Cloud Distributeur of the Year zou Copaco vooral zien als waardering van de inspanningen voor leveranciers en resellers om gezamenlijk succesvol te kunnen zijn en een motivator om hard te blijven werken en te excelleren.

  Site

 • Ingram Micro
  X

  Ingram Micro

  Wij nomineren graag Ingram Micro als Cloud Distributor of the Year. Ingram Micro heeft begin 2015 als eerste distributeur zijn Cloud Marketplace gelanceerd en is sindsdien de grootste Cloud Distributeur van Nederland. De afgelopen jaren heeft Ingram Micro altijd aan innovatieve oplossingen en programma’s gewerkt om deze positie te behouden.

  Ingram Micro is in staat om alle partners, zowel directe als indirecte partners, te bedienen omdat deze naast de Ingram Micro Cloud Marketplace, diverse platformen kan leveren zoals Odin Automation Essentials en Odin Automation Premium.

  Daar waar partners in een resellermodel de Ingram Micro Cloud Marketplace gebruiken, een white-labeled Cloud Store openen en/of gemakkelijk marges verdienen aan verkopen via Cloud Referral, zien we dat nu ook Service Providers, Telco’s, ISV’s en VAR’s ontdekken welke mogelijkheden wij te bieden hebben. Door gebruik te maken van Odin Automation Essentials om eigen cloud services geautomatiseerd te leveren aan eindklanten.

  Daarnaast ondersteunt Ingram Micro leveranciers met APSconnect, een tool die het eenvoudig maakt om oplossingen op verschillende Cloud Marketplaatsen te implementeren.

  Ook biedt Ingram Micro automated tooling zodat een reseller zijn eindklant makkelijker kan onboarden in de cloud via Ingram Micro Cloud Orchestrator. Daarmee wordt het eenvoudig om de eindklant snel te onboarden op platformen zoals Azure, Amazon of het cloud platform van de reseller.

  Een van de speerpunten van Microsoft is Azure: een open, flexibel en eersteklas platform voor cloud computing. Ingram Micro speelt hier op in door het aanbieden van een compleet trainingsprogramma, van een kennismaking met Azure middels een webinar tot een Azure Expert

  Training waar resellers in 3 dagen worden opgeleid tot Azure Expert en daadwerkelijk een certificaat in ontvangst mogen nemen. Er zijn inmiddels al meer dan 200 resellers die een certificaat in ontvangst hebben mogen nemen (zie interview met Altios).

  Hoewel het gebruik van cloudtechnologiën vaak heeft geleid tot belangrijke verbeteringen op het vlak van efficiëntie, flexibiliteit, kostenreductie en gebruiksgemak, biedt cloud ook nieuwe aanval mogelijkheden voor iedereen met slechte bedoelingen. Cyber security haalde in 2017 de voorpagina's met het hacken van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax, waarmee de data van maar liefst 143 miljoen Amerikanen is buitgemaakt, en de wereldwijde ransomware-aanval in juni die ook het Nederlandse bedrijfsleven trof. Het zijn deze uitdagingen die Ingram Micro ertoe hebben aangezet om cyber security diensten, die partners kunnen voorzien van de kennis en tools om deze markt te adresseren, te ontwikkelen en te lanceren. Deze service begint bij het ontdekken van zwakke punten in de omgeving van eindklanten. De rapporten die uit de scans komen worden geanalyseerd. Vervolgens worden de beveiligingslekken aan (cloud) security-oplossingen, zoals Symantec Endpoint Protection Cloud, Kaspersky Cloud, McAfee etc,  gekoppeld die bescherming bieden tegen bijvoorbeeld malware, ransomware en geavanceerde online bedreigingen.

  Site

  Case

 • Tech Data
  X

  Tech Data

  Tech Data heeft zich in 2017 gepositioneerd als een zeer volwaardige distributeur met een breed portfolio aan producten en diensten ondersteund met compleet pakket aan services en expertise.

  Als Cloud distributeur is Tech Data Advanced Solutions, na de overname van Avnet Technology Solution, de partij waarbij resellers zich vertrouwd kunnen voelen in een markt die voorop in transitie is.

  Site

6. Cloud Vendor of the Year

 • Commvault
  X

  Commvault

  Commvault biedt klanten een holistische, zeer schaalbare en kosten efficiënte manier voor het opslaan, toegankelijk maken en herstellen van bedrijfskritische data in de cloud.

  Commvault heeft innoverende business-modellen voor service providers. Samen met hen zet Commvault zich in om klanten te helpen zeer schaalbare, veilige enterprise-clouds te bouwen, die voldoen aan hun specifieke applicatie- en businessbehoeften. Organisaties willen hun IT-omgeving optimaal beveiligen, kunnen managen en mee laten gaan met de tijd en de ontwikkelingen op technologisch vlak. Het uitgebreide platform van Commvault maakt dit mogelijk.

  Workload/Cloud Portability

  Klanten kunnen eenvoudig data verplaatsen van public clouds naar private clouds, of van private clouds naar hybride clouds etc. middels één en hetzelfde open dataplatform van Commvault.

  Beheren van data in de cloud

  Commvault heeft een hechte samenwerking en integratie met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure om het maximale uit de cloud te halen. Commvault biedt back-up, migratie en gegevensbescherming voor applicaties en workloads in Oracle en Azure clouds.

  Commvaults uitgebreide ondersteuning van Microsoft Azure, inclusief Archive Blob Storage, bevordert de digitale transformatie voor klanten, omdat de behoeften voor data management, waaronder bescherming, archivering en disaster recovery steeds meer impact hebben op de bedrijfsvoering. Via het Commvault Data Platform kunnen klanten de migratie van data naar de cloud versnellen, om deze data vervolgens in de cloud te gebruiken voor strategische doeleinden. De ondersteuning voor Azure blijkt ook uit de integratie met Azure Data Box, een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing waarmee bedrijven naadloos data workloads naar Azure kunnen verplaatsen door de gegevens lokaal te uploaden en deze vervolgens naar het Azure datacenter te versturen.

  Commvault's ondersteuning van de Azure Data Box biedt grotere mogelijkheden voor disaster recovery in de cloud, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en knelpunten voor netwerk- en internetverbindingen worden weggenomen. Naast de ondersteuning van Azure Archive Blob Storage en Azure Data Box, heeft Commvault uitgebreide oplossingen voor de integratie van zijn data management-oplossing met Azure Stack, de cloud-optie voor grote bedrijven en managed service providers.

  Gartner erkent de uitzonderlijke prestaties van Commvault: Wat Commvault onder andere onderscheidt van de concurrentie: één schaalbare code base en uitgebreide support voor cloudimplementaties.

  Site

  Case

 • Kaseya
  X

  Kaseya

  Kaseya, leverancier van complete IT management oplossingen in de cloud voor zijn channel partners (managed services providers of MSPs), behaalde meer dan 50 procent jaar op jaar bedrijfsgroei vorig jaar (2016). Kaseya’s filosofie is, dat als de MSP-partners goed gedijen, dan groeit de business mee.

  De lancering van Kaseya's IT Complete platform, een marktveranderende productset, zorgde ervoor dat de gemiddelde Kaseya MSP met 30% groeide. Dit wordt ondersteund door Kaseya's 'Times 20' strategie om oplossingen te leveren waarmee MSP’s hun IT-investering X 20 terug kunnen verdienen. Kaseya klanten groeien daarom sneller dan die op concurrerende platforms. Kaseya legt zich toeop het succes van het kanaal.de channel

  Sinds de aankondiging van deze mooie groeicijfers eind vorig jaar, is Kaseya erg druk geweest, om bestaande producten te verbeteren door nieuwe updates te introduceren - allemaal ontworpen voor het succes van klanten.

  Een reeks nieuwe producten en updates

  - In het voorjaar van 2017 nam Kaseya Unigma over en lanceerde daarna de Unigma Cloud Management Suite, gericht op het vullen van het gat in publieke cloud management oplossingen voor MSPs. De suite bestaat uit:

  -Cloud manager: een dashboard waarmee MSPs naadloos AWS, Google Cloud, Azure en andere populaire publieke clouds kunnen controleren. Dit helpt bij het oplossen van problemen en analyses en maakt het mogelijk om merkrapporten te maken in een paar secondes.

  - Cloud Billing Manager: levert gedetailleerde klantengebruiksrapporten waarmee MSP's klanten beter kunnen factureren op basis van individueel gebruik. Zo kunnen MSP's nauwkeuriger rekenen, waardoor de maandelijkse omzet en winst kunnen worden verhoogd.

  - Cloud cost optimizer: De software biedt gedetailleerde kosteninzichten naast aangepaste cloud-kostenbesparingsanalyse, zodat gebruikers het cloudgebruik kunnen optimaliseren en het totale kostenbeheer verbeteren. MSP's kunnen de cloud-uitgaven gemakkelijk visualiseren en aanbevelingen voor kostenbesparing krijgen en uiteindelijk de besparing meenemen in de kosten van de eindklant

  Meer recentelijk introduceerde Kaseya AuthAnvil MSP Protect, een product dat speciaal is gebouwd voor MSP's. AuthAnvil levert MSp’s cruciale beveiligingsfuncties die gericht zijn op het beschermen van MSP’s tegen de ernstige gevolgen van cyberaanvallen die hen de das om kunnen doen. De ontwikkeling van dit product komt o.a, voort uit een vrij recente aanval op MSP's door een Chinese hackeroperatie.

  Kaseya's nieuwste nieuwe initiatief is Powered Services, waardoor het de enige marktleverancier is om custom-designed 'Go-to-Market-in-a-Box'-oplossingen te leveren om MSP's hun maandelijkse terugkerende omzet te verhogen. Kaseya Powered Services is ontworpen rond de 'Times 20' filosofie van het bedrijf en erkent het hyper-concurrentievermogen van de MSP-markt en de voortdurende druk MSP’s om nieuwe klanten  te werven en bestaande klanten goed te bedienen. Door middel van powered Services kunnen MSP's nieuwe diensten snel op de markt brengen en direct omzetstijging genereren. Het biedt alles wat een MSP nodig heeft, met inbegrip van positionering, sales training, prijsstelling, en verpakking, zodat ze hun meerwaarde snel en gemakkelijk aan nieuwe klanten kunnen laten zien.

  Site

  Case

 • Pure Storage
  X

  Pure Storage

  Het is Pure Storage als eén van de weinige flash-leveranciers gelukt om zelfstandig te blijven. Het bedrijf heeft een beursnotering en draait een omzet van rond de één miljard dollar. Pure Storage is nu de snelst groeiende leverancier van IT-systemen ooit. Dat komt door de eenvoud van de oplossingen, de cloud-gebaseerde storage die Pure Storage aanbiedt, de gelaagdheid van hun technologie, en het feit dat je als klant bij Pure Storage nooit meer hoeft te migreren.

  Een belangrijk aspect van innovatie is onvoorspelbaarheid. Waar sta je als bedrijf over een half jaar, een jaar, drie jaar? Het antwoord is van groot belang voor de investeringen in IT. Kortom, hoe zorg je voor een flexibele en toekomstvaste IT-omgeving? Wat betreft storage mag je van flash verwachten dat die in hoog tempo verder wordt ontwikkeld en verbeterd. Dat zorgt voor een nieuwe uitdaging: wie vandaag het allernieuwste flash opslagsysteem koopt, weet dat er morgen alweer een nieuwere, snellere generatie klaarstaat. En wie weet welke capaciteit je over pakweg anderhalf jaar nodig hebt?

  Een grote stap vooruit zou zijn dat je voortdurend kunt upgraden, niet alleen naar de nieuwste flashtechnologie, maar ook naar meer opslagcapaciteit. Natuurlijk zonder enige verstoring van de operaties. Zo blijft het systeem altijd optimaal afgestemd op de (innovatie)behoefte.

  De grote stap vooruit heeft Pure Storage gezet met het Evergreen upgrademodel. Met dit model kan het opslagsysteem telkens worden voorzien van de nieuwste technologie én probleemloos groeien in capaciteit. Dat verlaagt meteen de drempel voor bedrijven die digitaal willen innoveren. Zij kunnen die nieuwe, snellere technologie direct inzetten zodra dat nodig is voor de innovatie of de bedrijfsvoering. Zo halen ze optimaal rendement uit hun storage-investering. Nog interessanter is de mogelijkheid om tijdens de looptijd van het onderhoudscontract het hele storage-array om te ruilen voor een systeem met de nieuwste flash-technologie. De data op de bestaande arrays worden automatisch overgezet naar de nieuwe storage. De klant levert de oude opslagcapaciteit gewoon weer in en krijgt daarvoor een bonus die kan oplopen tot 25 procent van de nieuwe capaciteit.

  Met dit nieuwe upgrademodel kunnen klanten voortdurend nieuwe opslagmogelijkheden en hogere prestaties inzetten voor bedrijfstoepassingen en innovaties. Tegelijkertijd weten ze zeker dat hun investeringen jarenlang tastbaar rendement opleveren. En die toekomstvastheid is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle en continue digitale innovatie.

  Site

 • ServiceNow
  X

  ServiceNow

  Het ServiceNow-platform is een cloud-based systeem waarmee organisaties de controle hebben over alle aspecten van hun IT-, security-, customer service- en HR-omgeving en businessapplicaties kunnen bouwen. Complexe, handmatige processen worden met behulp van het platform gestroomlijnd en geautomatiseerd. Hierdoor kunnen bedrijven snel besparen op kosten, risico’s verminderen, hun slagvaardigheid vergroten en een impuls geven aan innovatie.

  Eenvoudig gezegd, het platform van ServiceNow verenigt meerdere tools, databases en management systemen in één interface en helpt bedrijven om taken te automatiseren. Deze taken lopen uiteen van documentflow en het managen van complexe projecten tot het stroomlijnen van een klantenservice door middel van self-service management portals.

  Eerder dit jaar heeft ServiceNow machine-learning in haar oplossingen geïntroduceerd om enkele van de grootste problemen in de hedendaagse IT aan te pakken. Met ServiceNow Intelligent Automation Engine kunnen bedrijven storingen voorkomen, incidenten automatisch categoriseren en routeren, performance voorspellen en prestaties vergelijken met IT peers. De mogelijkheden van machine learning komen ook beschikbaar in de cloud services van ServiceNow voor CSM, Security en HR.

  De ServiceNow Intelligent Automation Engine past de kennis vanuit machine-learning toe in de vier belangrijkste gebruikssituaties binnen de IT: het voorkomen van storingen, het automatisch classificeren en routeren van werk, het voorspellen van toekomstige prestaties en het vergelijken van prestaties met peers.

  Uiteindelijk helpt ServiceNow werknemers sneller en slimmer te werken, waardoor ze productiever en efficiënter worden.

  Het platform van ServiceNow onderscheidt zich op drie strategische vlakken:

  -          Optimale gebruikerservaring

  De self-service portal is toegankelijk via ieder device en wordt door driekwart van de gebruikers als bovengemiddeld of excellent gewaardeerd. Omdat processen zoals probleemoplossing en request management worden versneld, neemt de klanttevredenheid toe. Gebruikers willen niet langer IT-verzoeken via e-mail of telefoon doorgeven. Dat is een te langzaam en frustrerend proces. Ze willen een self-service ervaring die eenvoudig is en vergelijkbaar met de IT-ervaring die ze in hun privéleven gewend zijn. ServiceNow biedt de ideale self-service ervaring doordat gebruikers werken met een enkele, efficiënte en gebruiksvriendelijke portal. Met één druk op de knop komen gebruikers automatisch in contact met een expert team binnen hun bedrijf die het probleem direct op kunnen lossen.

  -          Snelheid

  80.000 geautomatiseerde herstelacties en updates per maand zorgen voor een efficiency-slag doordat machines met machines communiceren en daarvan leren. Dit levert een jaarlijkse besparing van 166.000 uur aan ondersteuning op. Ook IT-afdelingen kunnen hierdoor efficiënter en productiever opereren. Bedrijven kunnen KPI’s instellen zodat ze successen kunnen meten en gebruikersengagement verbeteren. Deze inzichten kunnen ook gebruikt worden om de self-service portal verder te verbeteren.

  -          Real-time monitoring

  Fouten worden met 25% verminderd door het uitsluiten van handmatige fouten. ServiceNow ondersteunt het IT-team bij het adequaat opvolgen en oplossen van alle incidenten en problemen die binnenkomen via het servicedesk. Met Performance Analytics wordt de omgeving in real-time gemonitord. Menselijke fouten ten gevolge van langdradige, handmatige processen zijn daardoor definitief verleden tijd.

  Site

 • VMware
  X

  VMware

  VMware Cloud geeft IT-organisaties ruime keuze en flexibiliteit in het uitvoeren, beheren, verbinden en beveiligen van hun apps op elke cloud. Met een reeks private, publieke en hybride cloud oplossingen hebben organisaties de vrijheid om een cloud-oplossing uit te voeren die hun cloud-strategie ondersteunt voor hun unieke zaken, met vrijheid en controle.

  Grote internationale organisaties in Europe vertrouwen op VMware Cloud, waaronder Airbus, Amadeus, Deutsche Bahn, Essilor, Lufthansa, Siemens, Telefonica en Vodafone. In Nederland maakt o.a. Trivento gebruik van een VMware Cloud Infrastructuur.

  Een cloud-oplossing op basis van VMware-technologie biedt ons een infrastructuur die volledig afgestemd is op onze behoeften. Naast de gewenste betrouwbaarheid en continuïteit, zijn ook de beschikbaarheid en veiligheid van deze virtuele omgeving waar we aan gekoppeld zijn, gegarandeerd.

  René Hettfleisch, operational manager bij Trivento

  Site

  Case

7. Distributor of the Year

 • ALSO
  X

  ALSO

  Voor Also is iedere klant uniek.

  - Alle Also medewerkers zorgen daarom voor een persoonlijke en flexibele benadering.

  - Lange termijn relatie en vertrouwen is daarom zeer belangrijk.

  - De ALSO Cloud Marketplace is uniek en constant in ontwikkeling.

  - De Cloud Marketplace van ALSO Nederland is uniek en blijft maar groeien.

  - Met de uitstekende Also Cloud Marketplace. Also enabled resellers om hun klanten managed services te verkopen. De unieke functionaliteiten als een sales tool, reporting tool en de meest uitgebreide marktplaats leidt ertoe dat dit de beste marketplace van het moment is, vandaar ook zo beoordeeld door Microsoft in 2017!

  -Also Nederland is een zeer goede en betrouwbare partij!

  -Met de titel Microsoft distributor of the year 2017 op zak, heeft de ALSO Cloud Marketplace zich reeds bewezen. Het gebruiksvriendelijke portal maakt instant provisioning mogelijk en het portaal groeit nog iedere dag met vele nieuwe services.

  - Persoonlijk en flexibel

  Site

  Case

 • Copaco
  X

  Copaco

  Doen wat ze zeggen

  Copaco als distributeur is onderscheidend door zijn Nederlands roots,  begrijpen wat er in de NL markt speelt en NL een eigen markt is. En geen copy van de US.

  Als zelfstandig, Nederlands familiebedrijf weet Copaco Nederland zich al jaren een positie te verwerven in de top van de Nederlandse ICT markt. Copaco staat bekend om haar kernwaarden: betrouwbaarheid, flexibiliteit en innovatievermogen.

  Als lokale distributeur heeft Copaco het voordeel dat het de lokale IT markt van binnen en buiten kent en hierdoor de time-to-market van nieuwe concepten daarom (zeer) kort kan houden. In alle segmenten van de ICT markt staat Copaco dan ook bekend als een distributeur die expertise en specialisatie combineert met innovatie en jarenlange ervaring.

  Specialistische kennis in een breed portfolio

  Via een business unit structuur combineert Copaco een breed portfolio met gespecialiseerde kennis van verschillende productgroepen. Hierdoor heeft de reseller direct toegang tot de juiste kennisbronnen binnen de organisatie. Daarnaast zorgen  korte communicatielijnen voor snelheid en flexibiliteit richting zowel reseller als fabrikant.

  Innovatie is key

  Copaco heeft haar blik gericht op de toekomst. Zij volgt de steeds snellere ontwikkelingen op de voet en anticipeert daarop door uitbreiding van het product- en dienstenassortiment, kennis en de middelen die nodig zijn om ook in de toekomst aan de vraag en verwachtingen van haar klanten te kunnen voldoen.

  In 2015 richtte Copaco de Business Unit Smart Solutions op. Een afdeling die zich specifiek richt op oplossingen in verschillende verticale markten met als belangrijkste thema’s Smart Home en Smart Surveillance.

  Partners die hier nu met Copaco instappen zijn verzekerd van een nieuw verdienmodel voor de toekomst.

  Net als het Copaco 2tCloud platform dat inmiddels voor veel partners een stabiele basis voor hun businessmodel is geworden.

  Kansen voor onze partners:

  • Uitstekende marges
  • Aantrekkelijke partnerprogramma’s en aanvullende trainingen
  • Grote potentiële markt
  • Pre- en aftersales support als extra dienstverlening mogelijk
  • Uw bestaande klantgroep kan breder bediend worden
  • Zeer brede afzetmarkt: zowel consumenten, het MKB en grootzakelijke klanten vragen naar deze oplossingen

  Naast deze innovatieve oplossingen biedt Copaco middels Yours Logistics een uitgebreid pakket aan logistieke dienstverlening dat met de verhuizing naar een nieuwe logistiek centrum van ruim 20.000 m2 meer dan voldoende ruimte biedt voor expansie.

  Next Era

  Het enorme aanbod van nieuwe producten en technologieën en de snelheid waarmee deze op ons af komen staan de time-to-market, adoptie bij partner en dus het succesvol verkopen van deze producten en oplossingen in de weg. Kennis, of beter gezegd, beschikbaarheid en het delen daarvan, speelt daarbij een belangrijke rol.

  Copaco investeert in mensen en middelen om continu up-to-date kennis beschikbaar te maken voor partners. Door Copaco’s logistieke, commerciële en technische bedrijfsprocessen te integreren met de bedrijfsprocessen van partners kan efficiënter en effectiever worden samengewerkt. Het stelt partners bovendien in staat om activiteiten die niet tot de kernactiviteiten behoren gemakkelijker uit te besteden, zonder daarbij concessies te hoeven doen aan de kwaliteit of tevredenheid van eindklanten.

  Site

 • Ingram Micro
  X

  Ingram Micro

  Naast alle focus op de verschillende business units is de broadline-tak nog steeds de grootste binnen Ingram Micro. In een moeizame markt is de distributeur erin geslaagd om in 2016 een groeiplan te ontwikkelen en uit te voeren wat uiteindelijk leidde tot een groei van bijna 3 procent jaar over jaar in marktaandeel binnen de Nederlandse it-markt.

  Een combinatie van relatiemanagement, creatieve marketing programma’s samen met partners en een zeer proactieve salesafdeling hebben ervoor gezorgd dat Ingram Micro al ruim 8 kwartalen achter elkaar groei laat zien. Groei in sales, groei in aantal partners, groei in marktaandeel. Ingram Micro hanteert hierbij de single-point-of-contact approach: resellers moeten bij de distributeur kopen omdat ze dat willen, niet omdat ze dat zouden moeten.

  Site

 • Tech Data
  X

  Tech Data

  Tech Data heeft zich in 2017 gepositioneerd als een zeer volwaardige distributeur met een breed portfolio aan producten en diensten ondersteund met compleet pakket aan services en expertise.

  Tech Data Advanced Solutions is na de overname van Avnet Technology Solution, de partij waarbij resellers zich vertrouwd kunnen voelen in een markt die voorop in transitie is. 

  Site

 • Westcon-Comstor
  X

  Westcon-Comstor

  Deze distributeur heeft zich uitzonderlijk sterk gemaakt in om het partnerkanaal goed in te lichten over business kansen rond de GDPR wetgeving die halverwege 2018 actief wordt. Onder andere met speciale bijeenkomsten.

  Site

8. Specialist Distributor of the Year

 • Arrow ECS
  X

  Arrow ECS

  Specialist Distributor of the Year

  Value-Added is niet alleen maar uitspreken, maar ook doen. Arrow zorgt ervoor dat ons distributiekanaal, van leverancier tot eindgebruiker, deze toegevoegde waarde ook herkent en toepast. Want naast de “standaard distributie” zorgen we ervoor dat onze klanten bezig kunnen zijn en blijven met ontwikkeling.

  Met Arrow Capital Solutions ontzorgen we de administratieve afhandeling en geven we extra financiele ruimte aan de partners. Diezelfde partners kunnen door het gebruik van Arrow Multi Vendor Support hun eigen portfolio op services gebied uitbreiden & invullen zonder hiervoor extra resources in te huren.

  Onze gespecialiseerde Business Units zorgen ervoor dat de kennis op de plek zit waar onze partners het verwachten. De samenwerking tussen binnendienst, accountmanagement, presales en de warme relaties met onze vendoren zorgen ervoor dat Arrow het “extraatje” is in de samenwerking in de keten van leverancier tot en met de eindgebruiker.

  site 

  Case

 • Dupaco an Ingram Micro Company
  X

  Dupaco an Ingram Micro Company

  Dupaco is opgericht in 1985 en sinds december 2015 onderdeel van Ingram Micro B.V..  In de ICT markt in Nederland is Dupaco uitgegroeid tot een toonaangevende True Value Added distributeur. We leveren vanuit Dupaco een mix van OpenSource en Linux producten, maar ook een breed aanbod van producten voor Microsoft omgevingen. Het huidige aanbod bestaat uit een uitgebreid scala aan SaaS/Cloud toepassingen, al dan niet van bestaande of nieuwe leveranciers.

  De resultaten van het huidige product portofolio worden nauwlettend gevolgd, nieuwe productlijnen worden alleen opgenomen als deze daadwerkelijk een aanvulling zijn op de bestaande solution stacks. Daarnaast heeft Dupaco continue focus op nieuwe ontwikkelingen in de ICT-markt om het juiste aanbod te creëren voor haar partners.

  Binnen Dupaco staan haar partners centraal en ondersteunt haar partners in zowel pre(sales) trajecten als met trainingen en consultancy. Voor een True Value Added Distributor houdt het niet op bij excellent presteren op het gebied van logistiek en financiën.

  Door de vele IT-specialisten binnen Dupaco An INGRAM MICRO Company, is zij de perfecte partij om diverse trainingen en opleidingen te verzorgen voor haar bestaande en nieuwe partners.

  De toegevoegde waardes van Dupaco worden onder andere in praktijk gebracht door trainingen & opleidingen voor haar partners, support, consultancy, marketing support en strategische business planning.

  Website

 • Portland
  X

  Portland

  Portland Europe is distributeur gespecialiseerd in software voor de Managed Service Provider (MSP). Alle software uit het portfolio is hierop afgestemd op en/of ontwikkeld, vaak zijn het slimme alternatieven voor traditionele mkb-software oplossingen in de markt. De gehele service van Portland Europe is erop gericht de business van vendoren, resellers en hun eindklanten te boosten. In 2017 onderschrijft Portland Europe dit wederom door de MSP te helpen bij het verwerken van alle trends en ontwikkelingen binnen het IT domein. IT-research specialist en -consultant, Gartner, volgde per september vorig jaar maar liefst ruim 1750 opkomende technologieën. Dat maakt het voor een MSP bijna onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien. Hoe bepaalt een MSP op welke van deze technologieën zij gaat inzetten en welke -voorlopig- links kunnen blijven liggen?

  De MSP HYPE CYCLE

  Op basis van Portlands jarenlange ervaring en Gartners uitstekende research ontwikkelde Portland een gespecialiseerde Hype Cycle met daarin relevante opkomende technologieën voor de Managed Service Provider. Het resultaat: de MSP Hype Cycle. Een overzicht van de belangrijkste opkomende technologieën binnen het MSP-domein. De MSP Hype Cycle laat zien waar verschillende opkomende technologieën zich bevinden in termen van volwassenheid. Bovendien wordt ingeschat hoe lang het nog zal duren voordat die technologieën omarmd zullen worden door het merendeel van het bedrijfsleven. Vergezeld door een inschatting of ze momenteel over- of underhyped zijn.

  De MSP Hype Cycle kan door MSP’s gemakkelijk ingezet worden als tool voor het optimaliseren van de bedrijfsstrategie of het invullen of uitbreiden van het IT-dienstenportfolio.

  Website

  Case

 • Tech Data
  X

  Tech Data

  Tech Data heeft zich in 2017 gepositioneerd als een zeer volwaardige distributeur met een breed portfolio aan producten en diensten ondersteund met compleet pakket aan services en expertise. Als Cloud distributeur is Tech Data Advanced Solutions, na de overname van Avnet Technology Solution, de partij waarbij resellers zich vertrouwd kunnen voelen in een markt die voorop in transitie is.

  Marc van Ierland heeft in 2017 twee Value Add distributie organisaties succesvol samengebracht en invulling gegeven en heeft een kenmerkende visie op de rol die Tech Data Advanced Solutions in de Next Generation Technology ontwikkelingen moet spelen. Daarmee kwalificeert hij zich m.i. als Distribution Personality of the Year.

  Tech Data heeft als Channel Marketing programma met haar content platform TDConnect.nl een kenmerkende stap gezet in de wereld van End user leadgeneratie. Het platform informeert de eindgebruiker actueel, relevant en uniek op het gebied van Cloud, Security, IoT, Big Data en Mobility in diverse branches. Aan de hand van een geavanceerd Marketing Automation proces worden onbekende bezoekers getransformeerd naar Sales Qualified Leads die aan relevante resellers worden overgedragen. Diverse vendors zoals, IBM, HPE, Dell EMC, Cisco, Veritas en Samsung Knox maken dankbaar gebruik van dit Tech Data content platform voor eindgebruikers.     

  Website

 • Xeptor
  X

  Xeptor

  Xeptor heeft een bijzonder specialisme die we in Europa maar zelden tegen komen. Xeptor is een distributeur gespecialiseerd in alles wat niet latest greatest IT is. Of het nu gaat om refurbished, End of Life hardware, Renew, IT-opkoop of IT-verhuur: wij kunnen altijd een goed alternatief bieden voor een duurder, gloednieuw product. Op deze manier draagt Xeptor tevens bij aan een  circulaire economie en dus een schoner milieu, meer lokale werkgelegenheid, ruimte voor innovatie binnen het refurb proces en het BNP. Zo maken wij onze klanten de preferred supplier voor ieder IT-vraagstuk!

  Xeptor bied zowel nieuw als gebruikte en alles daar tussen in aan. Dit is voor veel bedrijven kosten besparend, en ook nog eens goed voor de aardbol.

  Website

9. Distribution Personality of the Year

 • Bart van Rheenen, Arrow ECS
  X

  Bart van Rheenen, Arrow ECS

  Bart staat in de markt bekend als visionair, hij bekijkt de ICT markt op zijn eigen herkenbare manier. Maar vergeet hierbij niet waar het allemaal mee begonnen is: de verkoop van oplossingen en ondersteunen van onze klanten. 

  Website

 • Frans Ditmer, ALSO
  X

  Frans Ditmer, ALSO

  Frans Ditmer is een nieuw gezicht in een belangrijke functie bij ALSO. Ditmer, die veel ervaring meebrengt, loopt over van ambitie en past als directeur sales en marketing prima bij de distributeur die volop in beweging is o.a. met de Also Cloud Marketplace. Also enabled resellers om hun klanten managed services te verkopen. De unieke functionaliteiten als een sales tool, reporting tool en de meest uitgebreide marktplaats leidt ertoe dat dit de beste marketplace van het moment is, vandaar ook zo beoordeeld door Microsoft in 2017!

  Website

 • Kjeld van Breukelen, Copaco
  X

  Kjeld van Breukelen, Copaco

  Kjeld is een echt mensen-mens die al zijn klanten / partners non-stop op de eerste plaats zet. Zijn mentaliteit reikt veel verder dan de 9-5 mentaliteit die ik tegenwoordig bij veel accountmanagers terug zie. Ik kan op elk moment van de dag met vragen bij Kjeld terecht en dat maakt hem bijzonder in zijn werk en een fijne persoonlijkheid om mee samen te werken.

  Kjeld heeft aandacht voor de specifieke business aandachtspunten die wij hebben en denkt actief mee met een oplossing.

  betrouwbaar, houdt zich aan de afspraken.

  doet altijd zijn best om iedereen te helpen, is altijd op tijd. zeer amicaal.

  veel verstand van producten en geïnteresseerd in anderen.

  Kjeld maakt het verschil. Hij heeft het natuurlijke talent om te verbinden. Hij is enthousiast, zeer betrokken en heeft oog voor de klant. Hij is altijd bereid mee te denken en houdt zich aan afspraken. Een waardevolle zakenpartner waar je op kunt bouwen!

  Kjeld is zeker een personality. Zeer behulpzaam, snel in zijn reactie en heeft is altijd gekleed als een echte personality. uiteraard heeft hij zijn achternaam mee:). Gun factor voor Kjeld is hoog waardoor wij graag met hem samenwerken.

  Kjeld is een uitzonderlijke accountmanager. Als hij binnen komt lopen tovert hij bij iedereen een lach op het gezicht. Hij kent iedereen bij naam en maakt met iedereen een praatje. Natuurlijk staat bij hem de klant centraal. Maar het verschil zit hem in de passie en het plezier waarmee hij zijn vak uitvoert. Hij zal er altijd voor zorgen dat dit gebeurt binnen de gestelde kaders. Ik heb met veel plezier al jaren samengewerkt met hem en hoop dat er nog vele jaren morgen volgen.

  Attent, behulpzaam, bereikbaar

  met zijn professionele en daadkrachtige houding een absolute aanwinst in software land.

  Website

 • Peter Jansen, Tech Data
  X

  Peter Jansen, Tech Data

  Peter Jansen, Tech Data heeft zich in 2017 gepositioneerd als een zeer volwaardige distributeur met een breed portfolio aan producten en diensten ondersteund met compleet pakket aan services en expertise.Als Cloud distributeur is Tech Data Advanced Solutions, na de overname van Avnet Technology Solution, de partij waarbij resellers zich vertrouwd kunnen voelen in een markt die voorop in transitie is. Marc van Ierland heeft in 2017 twee Value Add distributie organisaties succesvol samengebracht en invulling gegeven en heeft een kenmerkende visie op de rol die Tech Data Advanced Solutions in de Next Generation Technology ontwikkelingen moet spelen. Daarmee kwalificeert hij zich m.i. als Distribution Personality of the Year.

  Tech Data heeft als Channel Marketing programma met haar content platform TDConnect.nl een kenmerkende stap gezet in de wereld van End user leadgeneratie. Het platform informeert de eindgebruiker actueel, relevant en uniek op het gebied van Cloud, Security, IoT, Big Data en Mobility in diverse branches. Aan de hand van een geavanceerd Marketing Automation proces worden onbekende bezoekers getransformeerd naar Sales Qualified Leads die aan relevante resellers worden overgedragen. Diverse vendors zoals, IBM, HPE, Dell EMC, Cisco, Veritas en Samsung Knox maken dankbaar gebruik van dit Tech Data content platform voor eindgebruikers.     

  Website

 • Stefan Duijndam, Ingram Micro
  X

  Stefan Duijndam, Ingram Micro

  Stefan Duijndam (Sales Director) is het schoolvoorbeeld van talent uit eigen jeugd. In 1999 begonnen als junior op de verkoop binnendienst, heeft Stefan carriëre gemaakt binnen Ingram Micro. Stefan is als Sales Director verantwoordelijk voor general en product sales, marketing en customer service binnen Ingram Micro. Stefan combineert een diepgaande kennis van de markt met een uitstekend netwerk van klanten en leveranciers.  Als peoplemanager weet hij het beste uit mensen te halen en hij is in belangrijke mate verantwoordelijk voor de groei en het succes van Ingram Micro. Zijn stijl wordt gekenmerkt door snelheid, humor en oprechte interesse in de andere partij. Met zijn “down to earth” benadering, waarbij hij altijd streeft naar een win/win,  heeft hij  een breed draagvlaak zowel binnen als buiten Ingram Micro weten te realiseren.  Ondanks het feit dat Stefan pas 39 is, heeft hij al een behoorlijke palmares opgebouwd en gezien zijn potentie is het eind nog lang niet in zicht.

  Website

10. Mobility and Telecom Innovator of the Year

 • Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company
  X

  Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company

  HPE Aruba Networks biedt een vast en mobile network waarmee organisatie uit te voeten komen met hun mobility strategie wat zorgt voor meer productiviteit en vereenvoudigd beheer. 

  Website

  Case

 • Mobilelron
  X

  Mobilelron

  MobileIron Access is de essentiële link tussen de app op een apparaat en de clouddienst. Access functioneert als een toegangspoort in het authenticatie-pad tussen de gebruiker en de cloudgegevens en zorgt dat alleen betrouwbare gebruikers, op betrouwbare apparaten, met betrouwbare applicaties toegang krijgen tot die data. Het is de enige oplossing die op gebruiker, app en device niveau monitort én handhaaft. EMM alleen kan niet voorkomen dat clouddiensten worden benaderd vanaf ongevalideerde apps of browsers. En IAM’s of  CASBa’s kunnen geen gebruikers weren op basis van het toestel of de app. Een cloud-applicatie weet niet of een toestel of app non-compliant is. MobileIron Access beveiligt deze lagen op basis van de bestaande IAM technologie, waardoor er geen extra investeringen nodig zijn. Access integreert met marktleidende oplossingen zoals Ping, Okta en Microsoft ADFS.

  In november 2016 is de dienst uitgebreid met SSO voor native mobiele applicaties waardoor medewerkers eenvoudig bij de noodzakelijke gegevens kunnen om (onafgebroken) hun werk te kunnen doen. MobileIron Access heeft sinds mei 2017 ook een Dropbox-integratie waarmee medewerkers veilig de Dropbox Business-app kunnen gebruiken. Tevens werd in september 2017 het toegangsbeheer voor MacOS geïntroduceerd, waarmee de beveiligingsmogelijkheden voor Mac toenemen. Omdat in veel organisaties hardware wordt gebruikt met verschillende besturingssystemen is het voor beheerders een complexe taak om de veiligheid van deze apparaten te garanderen. De Apple-fall release van MobileIron vermindert deze complexiteit. Ook werd in september de cloud security lifecycle uitgebreid met de introductie van Discovery en Analytics. MobileIron Access Risk Discovery identificeert ongeautoriseerde apparaten en applicaties die verbinding maken met zakelijke clouddiensten zoals Office 365 en Salesforce.

   Met MobileIron Analytics kunnen onder andere gebruikspatronen geïdentificeerd worden die kunnen wijzen op een mogelijk nieuwe zakelijke behoefte of potentiele dreiging. Een hoog gebruik van een bepaalde OS kan bijvoorbeeld betekenen dat het misschien de moeite waard is specifiek te investeren in security-oplossingen voor dat besturingssysteem. Geo-locatierapportage kan aantonen dat iemand die zich in een land bevindt waar de onderneming geen medewerkers heeft toegang probeert te krijgen tot bedrijfsgegevens. Met de hoge adoptie van cloud en de continue groei van (mobiele) devices op de werkvloer zorgt MobileIron Access ervoor dat de bedrijfsgegevens veilig zijn en doet dit bovendien zonder inbreuk te maken op de privacy van medewerkers. De dienst maakt het mogelijk om onderscheid te maken tussen privé- en bedrijfsdata en applicaties. Een essentiële functionaliteit in het kader van het naderende GDPR.

  Website

  Case

 • Mondicon
  X

  Mondicon

  Mondicon levert internet op plekken waar dit noodzakelijk maar tegelijkertijd ook uitdagend is. Zo is Mondicon Europees marktleider geworden voor het leveren van internet aan boord van rivier cruiseschepen o.b.v. 16 tot 32 gestapelde 4G simkaarten. Deze simkaarten worden in een datacenter gebundeld tot een grote internet pijp zodat honderden gasten tegelijk snel WiFi kunnen gebruiken. Ook binnen de industrie, transportsector en het bedrijfsleven levert Mondicon snelle en betrouwbare internetverbindingen gebaseerd op 4G technologie.

  Een ander mooi voorbeeld is het verzorgen van connectiviteit voor broadcast partijen. Mondicon heeft dankzij het unieke product: Broadcast Access het afgelopen jaar veel bekende broadcasting partijen als klant mogen verwelkomen, waaronder: BBC, SKY Sports en RTL.

  Voor broadcasters is de mogelijkheid om altijd en overal live uit te kunnen zenden van groot belang. Helaas is er niet op iedere plek een betrouwbare internetverbinding met voldoende capaciteit beschikbaar om de beelden live te kunnen verzenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het streamen van live-beelden vanuit een helikopter of vanaf een rijdende motor tijdens de Tour de France. Daarnaast zijn veel nieuws- en sportevenementen op de meest uiteenlopende locaties, zo speelde dit seizoen Engelse teams in de champions league in landen als Azerbeidzjan en Kazachstan, waar een stabiele internetverbinding niet altijd vanzelfsprekend is. Ook willen broadcast partijen de mogelijkheid hebben om nieuwsitems en interviews live uit te zenden vanuit letterlijk iedere plek op aarde.

  De in Aalsmeer gevestigde mobiele dataprovider Mondicon levert met het product Broadcast Access een oplossing waardoor live-beelden altijd en overal verzonden kunnen worden. De camera’s worden aangesloten op geavanceerde 4G internet routers (soms achterop de camera of in een rugzakje die de cameraman tijdens het filmen draagt). In deze router zitten 8 tot 16 simkaarten van Mondicon. Deze simkaarten maken vervolgens tegelijkertijd verbinding met verschillende mobiele netwerken, zodat er geen afhankelijk is van het bereik van 1 provider. De simkaarten worden vervolgens tot een grote dataverbinding gebundeld waarover de televisiebeelden live verzonden kunnen worden.

  Dankzij deze oplossing zijn broadcasters nog beter in staat om live evenementen te broadcasten, waardoor zij de concurrentie voor kunnen blijven. Dankzij de spreiding van mobiele netwerken is er geen afhankelijkheid van het bereik van een of enkele mobiele netwerken, maar is men verzekerd van de best haalbare dekking. Naast een garantie op beeldkwaliteit hebben de klanten van Mondicon enorme kostenbesparing kunnen realiseren.

  Het broadcasten via satelliet is vele malen duurder en minder flexibel als het streamen o.b.v. een gestapelde 4G verbinding. Met Mondicon heeft men 1 aanspreekpunt en kan men in het MyMondicon Platform de simkaarten zelf eenvoudig managen en monitoren.

  Website

 • Tele2
  X

  Tele2

  Tele2 Zakelijk Tele2 heeft al jaren een stevige positie in de zakelijke markt voor vaste telefonie en vast dataverkeer. Met die positie als uitgangspunt probeert de telecomoperator via uitdagende proposities op gebied van 4G en vast-mobielintegratie, nu ook beide voeten tussen de deur te krijgen van het mobiele marktsegment. Daarnaast bouwt het aan een breed IoT ecosysteem van partners. Een mooie case is het leveren van 1000 VoLTE Samsung smartphones aan Slachtofferhulp Nederland

  In 2017 heeft Tele2 sterkere focus gelegd op de vast-mobielintegratie waaronder de netwerkkant. Dat maakt dat Tele2 heel efficiënt en kosteneffectief kan opereren, en precies die features levert die de klant nodig heeft. Voor eventuele elementen daaromheen werkt Tele2 samen met een selectieve groep partners. Dat levert meer op dan alles zelf in het product proberen te stoppen.

  Tele2 zag verder het aantal actieve VoLTE-bellers stijgen. Daarbij zijn onder ander1.000 VoLTE-enabled Samsung smartphones door Samsung en Tele2 overhandigd aan Slachtofferhulp Nederland. De telefoons maken deel uit van de overeenkomst die Tele2 met de organisatie heeft afgesloten voor de vaste en mobiele diensten.

  Slachtofferhulp Nederland heeft de afgelopen maanden via een aanbesteding een keuze gemaakt voor een nieuwe aanbieder van haar vaste en mobiele telefoniediensten. Tele2 heeft deze aanbesteding gewonnen. Naast de standaard vaste en mobiele diensten, installeert Tele2 de vast-mobiele dienst ‘Mobile Connect’ bij Slachtofferhulp Nederland.

  VoLTE-enabled telefoons
  Onderdeel van de overeenkomst is de levering van 1.000 Samsung Galaxy A3-smartphones. Deze toestellen zijn VoLTE-enabled, een techniek die het mogelijk maakt om te bellen via Tele2’s nieuwe 4G-netwerk zonder hierbij op internetsnelheid in te leveren.

  Slachtofferhulp Nederland steunt dagelijks slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten. Zij biedt praktische hulp, juridisch advies en emotionele steun. Hulp is er ook voor nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. John Tomatala, hoofd Informatievoorziening van Slachtofferhulp Nederland: “Het contract met Tele2 draagt bij aan de bereikbaarheid van onze organisatie. Dankzij de inzet van innovatieve technologie, kunnen we flexibeler zijn in onze dienstverlening en ondersteuning op maat bieden. Want de behoefte van de cliënt staat op de eerste plaats.”

  Site

  Case

 • Yes Telecom
  X

  Yes Telecom

  Yes Mobiel Kantoor; De Hosted Telefonie oplossing van Yes Telecom. Als Yes Telecom bieden wij degelijk een andere benadering voor de reseller en zijn eindklant. Wat heel diep in het DNA van ons bedrijf zit, is dat we altijd samen met de reseller kijken wat de optimale oplossing voor zijn of haar klant is. Ook snappen wij heel goed dat we altijd in competitie zijn met andere aanbieders en dat we dus de marktprijs moeten matchen indien nodig. Daarin zijn wij denk ik wel uniek. We gaan voor de langetermijnrelatie en zullen in die zin altijd flexibeler zijn dan andere aanbieders in de markt. Bovendien zijn wij zeer benaderbaar en kun je altijd iemand bereiken voor een vraag of oplossing.

  Website

  Case

11. Digital Transformation Innovator of the Year

 • 24sessions
  X

  24sessions

  Banken, verzekeraars en de andere grote dienstverleners zitten midden in de digitale transformatie. Ze moeten radicaal digitaliseren maar ontlenen hun toegevoegde waarde juist aan persoonlijk klantcontact. Overal sluiten de kantoren, maar hoe blijf je persoonlijk en relevant? 

  Met de SaaS oplossing van 24sessions realiseren zij de digitale transformatie van persoonlijk klantcontact en advies. Via de 24sessions API kunnen consumenten zelf afspraken inplannen met deze organisaties, advies of klantcontact via video-chat ontvangen en direct feedback geven. In amper 2 jaar na oprichting wordt deze baanbrekende technologie onder andere door Achmea, Centraal Beheer, NUON, ING, Rabobank, Aegon, Spotta en S&P Global gebruikt. De online gesprekken variëren van financieel advies tot recruitment en van energieadvies tot sales en accountmanagement.

  Voor de visiepitch van 24sessions zie hier

  Dankzij de technologie van 24sessions realiseren deze organisaties de digitale transformatie van hun meest belangrijke maar juist ook meest traditionele klantcontacten, zoals hypotheekadvies. Hierin ging nog steeds heel veel offline, tot de komst van 24sessions.

  De resultaten van het overgelopen jaar zijn overweldigend. 24sessions realiseerde onder andere kostenreducties per gesprek van 300%, conversieverhoging van 150% en een gemiddelde klantwaardering van 9,3/10 voor haar klanten. Sterker nog: in alle hypotheekadvies projecten waardeerden eindklanten het online advies via video-chat hoger dan het advies op kantoor. Digitale transformatie dus maar vooral ook verbeterde dienstverlening.

  24sessions verdient de prijs omdat ze als kleine organisatie de grootste organisaties van Nederland heeft geholpen om daadwerkelijk positieve impact te realiseren en digitale transformatie van hun meest belangrijke klantcontacten te realiseren tegen hogere klanttevredenheid.

  Website

  Case

 • Betty Blocks
  X

  Betty Blocks

  Betty Blocks brengt de mensen binnen je bedrijf bij elkaar door de kloof te overbruggen tussen IT en de business (Citizen Developers). Met het 100% cloud-based platform is applicatie-ontwikkeling mogelijk voor iedereen. Bouw elke web-, bedrijfs-, of mobiele applicatie, zo complex als jij wilt, gemakkelijk, leuk en snel! Het visueel modelleren vervangt complexe programmeertaal. Je drag & dropt elke applicatie eenvoudig in elkaar. Je kunt binnen no-time starten: geen gezeur met deployment naar aparte servers.

  Omdat juist Citizen Developers snel tot oplossingen en nieuwe mogelijkheden komen, gaat innoveren sneller dan ooit. En alles binnen een voor IT gecontroleerde omgeving. Hiermee staat Betty Blocks aan de basis van de digitale transformatie binnen bedrijven. Niet alleen transformeert het processen, het brengt ook een nieuwe mindset en cultuur voor mensen mee. Waar voorheen ontwikkeltijd maanden in beslag kon nemen, verkort Betty Blocks deze tijd tot weken, of zelfs dagen. Betty Blocks laat de Citizen Developers in je bedrijf bloeien; je geeft ze het vertrouwen om verandering te omarmen.

  Website

 • Dynasource
  X

  Dynasource

  Technology is exploding and for channel partners it is difficult to keep track and have all the expertise in house. Dynasource is a startup to help partners and experts to find, match and review the right expertise when they need or have it available. It is an innovative trusted platform to disrupt traditional staffing methods and recruitment by offering easy searches, matches and collaborations between partners and experts. With this IT businesses are able to accelerate business and deployments with expertise they need, increase utilization rates of experts they have, lower recruitment costs and to connect and collaborate in a smart manner.

  Dynasource has over 3.500 members and 14.000 experts on the platform

  Site

  Testimonials

  Case

   

   

 • Equinix
  X

  Equinix

  Waarom is Equinix de Digital Transformator of the year? Laten we beginnen met de feiten. Dataverkeer tussen bedrijven in Europa stijgt jaarlijks met zo’n 44 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index van Equinix. Via interconnectie kunnen bedrijven hun digitale diensten integreren met providers en partners, waardoor ze real-time met elkaar kunnen samenwerken. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform.

  Hierdoor verbindt Equinix toonaangevende bedrijven, zoals Google, Facebook en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters. Via meer dan 180 datacenters in 44 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategie te versnellen. De transformerende impact van digitalisering raakt ieder bedrijf en vraagt om een IT-infrastructuur die ruimte biedt aan de nieuwe realiteit. Een gevolg is dat bedrijven hun data in de cloud en naar de digital edge brengen, dichter bij hun klanten, werknemers en strategische partners. De wereldwijde en constante aanwezigheid van Equinix, gecombineerd met de capaciteit om de kritische interconnectie tussen bedrijven te realiseren, maakt de verschuiving mogelijk.

  Waarom interconnectie?

  Interconnectie maakt het mogelijk om het internet optimaal te benutten. Het lost performance- en integratiebarrières op, creëert een wereldwijd elektronisch handelsecosysteem en biedt een platform om veilig op te schalen naar de cloud. Vandaag geldt voor bedrijven in alle sectoren hetzelfde: interconnectie helpt bij het integreren van digitale diensten met providers en partners. Zij kunnen daardoor in real-time met elkaar samenwerken om diensten digitaal te gebruiken en aan te bieden.

  De digitale transformatie zit hem in het nader tot elkaar brengen van partners door een ecosysteem te realiseren dat partners in staat stelt samen te werken. Door deze dienst als enige ter wereld globaal aan te bieden transformeren barrières zoals landsgrenzen en afstanden in mogelijkheden. Bovendien maakt directe interconnectie dat data een stuk veiliger is dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een open verbinding.

  Interconnectie basis voor cybersecurity

  De digitalisering zorgt voor disruptie in alle sectoren en dwingt bedrijven tot transformatie van hun business en IT-infrastructuur. De verwachting is dat zestig procent van alle digitale organisaties in 2020 met grote storingen kampt, omdat de beveiliging niet op orde is. Het managen van de digitale veiligheid vraagt om interconnectie van applicaties, data, netwerken en beveiligingscontrole via colocatie. Via directe private verbindingen in netwerk-neutrale colocatiedatacenters wordt de kans op cybercrime tot het minimum beperkt, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het publieke internet.

  Equinix heeft ook dit jaar volop geïnvesteerd in interconnectie-hubs en opende onlangs nieuwe datacenters in Amsterdam, Sao Paulo, Frankfurt, Silicon Valley enWashington D.C. Deze nieuwe datacenters zijn onderdeel van Equinix’ inspanningen om haar klanten succesvol te laten zijn in de digitale maatschappij. 

  Website

  Case

 • Oracle
  X

  Oracle

  Oracle is momenteel het snelst groeiende cloudtechnologiebedrijf ter wereld. In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar steeg de cloudomzet met 51 procent en daarmee opliep tot 1,5 miljard dollar. En Oracle heeft zijn hele propositie herzien om clouddiensten te bieden voor bedrijven van alle groottes die onmiddellijk toegang willen krijgen tot tools die hun explosieve groei ondersteunt en hen in staat stelt om nieuwe diensten te ontwikkelen en te lanceren.

  En zoals Oracle oprichter en CTO Larry Ellison zegt: “If you look at our growth rate of our applications business in the cloud, in excess of 60 percent. And you compare that to either Workday or Salesforce, the two other major players, applications players, in the cloud, they are not even close.”

  Website

  Case

12. Channel Manager of the Year

 • Edwin Rubens, HP Nederland
  X

  Edwin Rubens, HP Nederland

  Channel Manager of the Year: Edwin Rubens, Channel Manager HP Inc. Welke channel manager werkend bij een leverancier is in uw ogen het meest onderscheidend?

  2017 was een bijzonder jaar voor Edwin Rubens. Na een succesvolle start in zijn nieuwe rol in 2016, was de doelstelling voor 2017 verdere groei, de introductie in de channel van een gloednieuw A3-printing portfolio en het verder optimaliseren van Device as a Service programma’s en Managed Print Services. Die groei heeft doorgezet en Edwin heeft in nog steeds lastige markten HP’s omzet via partners laten groeien. Daarnaast heeft Edwin met zijn team gewerkt aan betere specialisatie en partnerondersteuning. De uitrol van de digitale capabilities van partners en gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden van HP’s partner portal. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat de al hoge overall partner-tevredenheid in 2017 is gestegen.

  HP’s channelorganisatie vertegenwoordigt de voor de channel belangrijkste vendor-organisatie. De manier waarop HP communiceert en samenwerkt is er een van kundigheid, persoonlijke benadering en altijd een van samenwerken en samen kijken naar de rol die HP kan spelen in de business ontwikkeling van channel partners. Hoewel Edwin eerder bescheiden dan uitgesproken is over zichzelf: hij verdient alle lof en waardering, zowel van collega’s, partners en relaties.

  Website

 • Eric Bruins, Equinix
  X

  Eric Bruins, Equinix

  De huidige digitale economie stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur. Informatie moet snel, veilig en altijd beschikbaar zijn. Om hier invulling aan te geven kiezen steeds meer organisaties voor een hybride architectuur. Delen van het applicatielandschap draaien in de public cloud, andere delen draaien in een dedicated datacenter. Hierbij is het van belang dat er stevige bruggen worden gebouwd die zorgen voor verbindingen tussen partners die in het huidige landschap stand houden. Als Channel Manager weet Eric Bruins deze bruggen als geen ander te slaan.

  Voor IT-bedrijven wordt het steeds belangrijker om samen te werken met bedrijven die aanvullende diensten leveren. Eric Bruins ziet dat partijen die niet op deze trend inspelen het lastig gaan krijgen. Eindklanten vragen meer en meer om een opex-model en willen niet meer investeren in apparatuur. De partijen die in de toekomst succesvol zullen zijn, kunnen snel en flexibel inspelen op deze trend. Steeds meer IT-bedrijven gaan dan ook samenwerken om de concurrentieslag te winnen. 

  Een mooi voorbeeld is het recente partnerschap tussen ION-IP en Equinix, gerealiseerd door Bruins. Klanten van ION-IP kunnen nu vanuit de datacenters van Equinix rechtstreeks connectie maken naar alle carriers. Ook hebben alle toonaangevende cloudaanbieders hun services draaien in deze datacenters van Equinix, wat het nog eenvoudiger maakt voor de Managed Security Provider om nieuwe diensten uit te rollen. Dit alles stelt hoge eisen aan de beveiliging ervan. Het ontwerpen, implementeren en beheren van goede beveiligingsmaatregelen in traditionele en cloud-omgevingen is echter vaak behoorlijk complex. ION-IP, specialist op dit gebied, ondersteunt organisaties bij de invulling hiervan. De samenwerking tussen de twee partners zorgt hier dus voor een toekomstbestendige infrastructuur, waar de eindklanten en –gebruikers van profiteren. Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director van ION-IP: “Bij de digitale transformatie draait het niet meer om technologie, maar om de manier waarop je als organisatie de klant centraal stelt en samenwerkt met een partner. Samen met Eric Bruins zijn wij erin geslaagd om onze dienstverlening en de mogelijkheden van platform Equinix mooi op elkaar aan te laten sluiten.”

  Een tweede voorbeeld van een dergelijke samenwerking is te vinden in het partnerschap met Deloitte, Equinix-partner van het eerste uur. Kees Plas, Director Deloitte Risk Services, zegt over deze samenwerking: op het wereldwijde platform van Equinix heeft Deloitte haar Security-as-a-Service beschikbaar gesteld via Equinix Cloud Exchange, de interconnectie-oplossing voor directe en beveiligde toegang tot cloud- en netwerkproviders. Op deze manier hebben bedrijven overal ter wereld binnen de datacenters van Equinix toegang tot deze dienstverlening. Onze technologische oplossingen, maar nog meer onze kennis en expertise, kunnen via de Cloud Exchange infrastructuur optimaal ingezet worden. Beslissingen nemen op het gebied van cybersecurity is mensenwerk. Een solide relatie met onze partners ligt dan ook aan de basis van goede ervaringen van klanten.”

  Door het concretiseren van deze en andere hoogwaardige partnerschappen is Eric Bruins een terechte Channel Manager of the Year. Niet alleen omdat hij naar het heden kijkt, maar over de belangrijke thema’s heen richting de toekomst.

  Website

 • Lodewijk van Klaveren, Veeam
  X

  Lodewijk van Klaveren, Veeam

  Lodewijk van Klaveren is sinds 2010 werkzaam bij Veeam en bekleedt sinds 2013 de positie Channel Manager Benelux. Volgens betrokkenen is Lodewijk een mensenmens. Hij houdt van openheid, eerlijkheid en vertrouwen en van het coachen van zijn team in het bereiken van de doelen die ze hebben gesteld. Hij vindt het belangrijk dat zijn collega’s goed in zijn vel zitten, zodat iedereen zo goed mogelijk kan presteren.

  Lodewijk is verantwoordelijk voor de hosting- en cloudpropositie en de focus op de resellers. Het hart van Veaam is de partnercommunity. Als channelmanager neemt Lodewijk deze propositie zeer serieus. Nu steeds meer van hun (eind)klanten de overstap maken naar multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen, groeit bij hosters de behoefte aan een partner die meer doet dan alleen licenties verkopen. Lodewijk helpt zijn klanten actief om de hostingdiensten de lokale platformen die zij met Veeams beschikbaarheidsoplossingen bouwen, stevig in de markt te zetten. Het doel is om écht een bijdrage te leveren aan hun dienstenportfolio.

  Lodewijk is een waardevolle partner voor zijn klanten. Dankzij de oplossingen van Veeam kunnen hosters hun eindklanten een totaalproduct bieden of hun dienstverlening toevoegen aan hun eigen totaalproduct. De klant bepaalt zelf waar en wanneer hij zijn data wil hebben, en Veeam zorg ervoor dat de klant of beheerorganisatie dit geruisloos, veilig, snel en tegen redelijke kosten kan uitvoeren. Lodewijk gaat graag met zijn partners mee naar een eindklant om dat uit te leggen.

  Website

 • Marco Lesmeister Hewlett Packard Enterprise
  X

  Marco Lesmeister Hewlett Packard Enterprise

  Een channel programma dat meer omzet en meer marge genereert. Welke partner wil dat niet? Dit is wat Marco Lesmeister heeft weten te bewerkstelligen in het HPE channel het afgelopen jaar.

  Dit alles is gestart met de focus die Marco in overleg met de HPE channel partners heeft aangebracht. Duidelijke keuzes in welke partners zich primair richten op welke klantsegmenten. Hierdoor hoeft maar een beperkte groep HPE Accountmanagers contact te hebben met een specifieke partner, die vervolgens maar met 1 of 2 partners voor hun segment hoeven te teamen. Dit heeft geleid tot een omzetgroei in ieder segment, maar ook tot een margetoename bij de partners.

  De segmentfocus heeft ook geleid tot heel specifieke marketing campagnes waardoor klanten zich veel beter kunnen vereenzelvigen met HPE en de partner. De partners krijgen hierdoor ook meer kennis van, en referenties in een segment. Marco is niet alleen sterk in het maken van keuzes en het aanbrengen van focus, hij onderscheidt zich ook met zijn executiekracht.

  Marco pakt te allen tijde terug op eerder gemaakte keuzes en afspraken die zijn gemaakt in overleg met de HPE partners. Marco blijft zich daarbij altijd richten op het behalen van het uiteindelijke doel. Deze langeretermijn focus laat nu al wezenlijke groei voor zowel de partners als HPE zien.  

  Website

 • Raimond van het Reve, SAP Nederland
  X

  Raimond van het Reve, SAP Nederland

  Raimond van het Reve weet als Channel Manager naam te maken door in goede samenwerking met zijn team en partners SAP binnen de General Business op de kaart te zetten. Dit kan alleen door iedereen in zijn kracht te zetten. Dit vergt leiderschap, vertrouwen en oog voor talent. Raimond ziet zijn mensen en zijn partners als het onderscheidend vermogen. Een goede manager zorgt ervoor dat zijn team in samenwerking met elkaar elke keer weer tot bovengemiddelde prestaties komen. Dit is de kracht van samen. Wat betreft innovatie op software niveau weigert Raimond stil te zitten. Elke keer weer zoekt hij naar vernieuwing. Buiten gebaande paden de klantwens vervullen. Ook zorgt hij dat hij samenwerkt met mensen om zich heen die elke keer weer die extra mijl willen zetten.

  Website

13. MKB Vendor of the Year

 • Axis Communications
  X

  Axis Communications

  Axis Communications heeft met de AXIS Companion Line een oplossing in de MKB markt geintroduceerd die perfect aansluit op de basis beveiligingsbehoeften van de MKB ondernemer. Door eerst een betrouwbaar partnerkanaal aan te boren, kan de eindklant nu beroep doen op geselecteerde installateurs die kennis hebben van de producten en installatie.

  De gehele lijn beantwoordt de basisbehoeften die een MKB ondernemer kan hebben, in een elegante lijn producten. De gratis Companion software kan tot 16 camera's aan, die vanaf een mobiel device kunnen worden bekeken. Het camera aanbod maakt het mogelijk cameratoezicht in elke ruimte toe te passen, en zelfs op meerdere locaties. De recorder en switch maken het voor de ondernemers overzichtelijk om een systeem bij 1 vendor af te nemen en krijgt zo een systeem waarbij alle componenten perfect op elkaar aansluiten.

  Kortom, het is ideale totaaloplossing die perfect aansluit op de moderne MKB ondernemer en zijn of haar lifestyle.

  Website

  Case

 • Datto
  X

  Datto

  Datto is een disaster recovery vendor met Hybrid Cloud in zijn kern en richt zich op het MKB. Het unieke Total Data Protection platform is gecentreerd rond een denkbeeld van 'altijd en overal, op elk apparaat'. Datto streeft ernaar de meest flexibele, duurzame en betrouwbare disaster recover leverancier te zijn in het kanaal.

  Datto's businessmodel is 100% channel focused, en verkoopt zijn producten via geautoriseerde IT Solutions Providers en Managed Service Providers (MSPs). Deze go-to-market strategie zorgt ervoor dat het MKB alleen de beste service krijgt.

  In het afgelopen jaar hebben we enorme vooruitgang geboekt. We hebben verbeterde partnerondersteuning door de lancering van een nieuw channelprogramma, marketingplatform en productlijnen. We hebben ons Tech Support team verder uitgebreid en ons nieuwe hoofdkantoor heeft een dedicated partnercentrum. Dit alles om onze partners in staat te stellen om eersteklas oplossingen, marketing en diensten te leveren die nodig zijn om hun organisaties verder te laten groeien. De opening van het nieuwe Benelux kantoor in Amsterdam, om lokaal de partners nog beter te ondersteunen is de laatste ontwikkeling.

  Datto's Total Data Protection oplossing biedt een aantal kenmerken en voordelen om aan MKB-eisen te voldoen:

  -         MKB's willen minimale (liever helemaal geen)downtime, die gemiddeld a 8k kost per uur. Datto kan instant virtualisatie bieden, waardoor gegevens binnen zes seconden worden hersteld.

  -         MKB's hebben enterprise-level up-time nodig, maar zonder het bijbehorende prijskaartje. Grote uitgaven kunnen een belemmering zijn. Datto is beschikbaar via flexibele facturatie.

  -         Ongeveer 50% van de MKB's heeft interne IT-teams, zodat ze externe IT-ondersteuning (zoals MSP's) nodig hebben om Disaster Recovery te kunnen managen. Datto is gebouwd voor het gebruiksgemak van MSP's .

  Volgens Gartner kan Datto zich concentreren op haar core business, terwijl het partners in staat stelt om aangepaste management- en professionele diensten te bieden.

  Datto's Total Data Protection platform wordt ondersteund door een aantal eigen technologieën die verschillen van andere oplossingen op de markt.

  Geavanceerde opslag: Met Datto kunnen bedrijven elke vijf minuten back-ups maken en binnen enkele minuten elke backup herstellen. Concurrenten bieden meestal alleen dagelijkse of uur-back-ups, wat kan leiden tot een groot verlies aan gegevens voor het MKB.

  Instant virtualisatie: Hiermee kunnen MKb-bedrijven backups van on-premise servers virtualiseren en lokaal starten vanaf een Datto-device of op afstand in de beveiligde Cloud van Datto, en dat in slechts enkele seconden. Dit betekent dat gebruikers terug kunnen naar 'Business as Usual', terwijl reparaties worden uitgevoerd op de achtergrond. Concurrerende oplossingen zonder instant virtualisatie zijn geen volledige, hoogwaardige DR-as-a-Service (DRaaS) oplossingen.

  Hybride cloud: On-premise servers zijn beschermd op Datto devices en spiegelen automatisch naar de Datto Cloud, waardoor de fouttolerantie wordt verbeterd, terwijl de afhankelijkheid van de bandbreedte wordt verminderd. Alternatieven die alleen in de cloud beschikbaar zijn, verhogen tijd en latency; terwijl de back-up van apparaten alleen gevaar loopt bij fysieke risico's, zoals brand.

  Met de oplossingen van Datto kunnen MKB's het risico van fysieke en cyberbedreigingen tegengaan.

  Website

  Case

 • HP Nederland
  X

  HP Nederland

  MKB Vendor of the Year: HP Inc. Deze categorie is bestemd voor vendoren die gespecialiseerd producten, oplossingen en diensten leveren voor het MKB.

  HP Inc. creëert technologie, welke het zaken doen voor het MKB beter maakt. HP Inc. is de afgelopen 1,5 veranderd in een entrepeneur die qua cultuur en aanpak nog dichterbij de MKB’er staat. De kracht van HP is om eigen ondernemers en middelgrote ondernemers te helpen met betrouwbare technologie. En technologie met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Via ons zeer dichte partnernetwerk kunnen we MKB’ers ook qua service en ondersteuning goed ondersteunen. Zodat zij veilig zaken kunnen doen met HP’s veiligste printers en computers. En zodat zij flexibel en intuitief zaken kunnen doen door ons portfolio in te zetten voor het maken van de Office of the Future en belangrijker, mobility concepten voor vandaag de dag. In het afgelopen jaar heeft HP ontzettend veel nieuwe introducties gedaan die een directe impact hebben op de MKB’ers.

  We hebben een HP PageWide portfolio, waarmee zij hun printkosten omlaag kunnen brengen en de kwaliteit en snelheid kunnen behouden. Een A3-portfolio met ongekende beveiliging. Ook heeft HP een Managed Print Services programma ontwikkeld en uitgerold, voor zowel grotere, maar ook middelgrote en kleinere bedrijven. Daarnaast blijkt veel behoefte aan een eenvoudigere manier van het ‘afnemen van computers’. Daarom hebben we onze Device as a Service stratgie verder ontwikkeld en uitgerold. Het is voor elke MKB’er nu mogelijk om te kiezen voor een optimale technologie-inzet: voor een vast bedrag per maand. HP’s brede portfolio aan personal systems en printers helpt hierbij. We kunnen MKB’ers helpen met exact de producten die zij nodig hebben. Varieteit, prijs, design. Maar ook bij het beveiligen van hun end-devices en inzet van technologie voor mobility-concepten.

  Website

 • Lenovo
  X

  Lenovo

  Lenovo heeft zich onderscheiden in de breedt van de portfolio voor het MKB. Mobile telefoons, PC, Desktops, Workstation, servers en relevante accessoires die onze producten nog functioneler maken voor MKB. Zodat het MKB met de Lenovo producten het verschil kan maken.

  Website

  Case

 • NETGEAR
  X

  NETGEAR

  NETGEAR zet al meer dan twintig jaar lang ideeën om in innovatieve netwerkproducten die mensen met elkaar verbinden, kleine tot middelgrote bedrijven van krachtige oplossingen voorzien en ons leven verbeteren. Het bedrijf gebruikt daarvoor de technologie die ingezet wordt in grote datacenters en bij grote bedrijven, en maakt die beschikbaar en betaalbaar voor het MKB. Ieder kwartaal introduceert NETGEAR nieuwe innovaties voor het MKB op het gebied van onder meer vaste en draadloze netwerkoplossingen, netwerkopslag en IP-camera’s, die uitblinken in functionaliteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid.

  Dankzij NETGEAR is de netwerktechnologie en -functionaliteit die altijd aan grote ondernemingen was voorbehouden, nu ook beschikbaar voor kleine en middelgrote bedrijven. Maar daar stopt NETGEAR niet: het bedrijf heeft het afgelopen jaar ook flink wat unieke innovaties op zijn naam geschreven. NETGEAR levert bijvoorbeeld supersnelle 10Gigabit-oplossingen voor het MKB, en is bovendien de enige producent die Quad-mode wireless voor het MKB maakt, waardoor de draadloze oplossing mee kan groeien met het bedrijf zonder dat alle access points vervangen hoeven te worden. Met de M4300 Switch-serie werd functionaliteit vanuit het datacenter beschikbaar en betaalbaar gemaakt voor het MKB en de dit jaar opnieuw gelanceerde ReadyNAS-reeks is het meest betrouwbare opslagsysteem voor het MKB, voorzien van vijf lagen databescherming. Het stelt eindgebruikers en resellers in staat op een eenvoudige manier gegevens te herstellen en terug te halen, zelfs na een ransomware- of cyberaanval.

  Ook het nieuwe NETGEAR Insight-platform maakt het er een stuk eenvoudiger op voor het MKB: met de gebruiksvriendelijke Insight-app kunnen gebruikers het volledige netwerk beheren en configureren, van storage switches tot access points. En dat allemaal zonder een complexe portal in een webbrowser en de noodzaak voor allerlei IP-adressen, waar de gemiddelde eindgebruiker niet op zit te wachten. Dat maakt de NETGEAR netwerk- en opslagoplossingen bijzonder geschikt voor kleinere ondernemingen, die geen eigen IT-afdeling of een eigen IT-specialist hebben, maar wel behoefte hebben aan de uitgebreide functionaliteit van de veel duurdere grootzakelijke oplossingen.

  Eind augustus introduceerde NETGEAR het revolutionaire Orbi Pro-wifisysteem: eenvoud en zakelijk wificomfort voor het MKB. Hiermee profiteren midden- en kleinbedrijven van betrouwbare en razendsnelle wifi. Het Orbi™ Pro Tri-band-wifisysteem voor het MKB (SRK60) met de gepatenteerde Fastlane3-technologie, is de eerste zakelijke wifi-oplossing die speciaal ontworpen is voor doe-het-zelf-installatie. Het stelt iedereen in staat afzonderlijke netwerken voor gasten, medewerkers en zakelijk verkeer in te stellen. Het product is ontworpen voor gebruik in een kantooromgeving – het is onopvallend en kan, indien nodig, eenvoudig worden weggewerkt. Kortom: NETGEAR vult ook dit jaar weer een uitzonderlijke marktpositie, door complexe grootzakelijke netwerk- en opslagoplossingen op een eenvoudig en betaalbare manier beschikbaar te maken voor het MKB.

  Website

14. Networking Innovator of the Year

 • Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company
  X

  Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company

  Aruba, the trusted innovator

  Het internet is een beleving. Maar om alles uit de ontwikkelingen op het wereldwijde web te halen heb je innovators nodig. Volgens Aruba is innovatie altijd gericht op het netwerk dat de gebruiker nodig heeft. Met als doel om overal veilig en eenvoudig informatie te delen en te communiceren. Pas dan maakt innovatie het leven productiever, effectiever en vooral ook leuker.

  Network of users

  Het vertrekpunt voor alle innovaties van Aruba is een veilig always-on netwerk. Door de omgeving veilig en slim te maken wordt het fundament gecreëerd waardoor de gebruikers kunnen blijven innoveren. De inzet van real-time data en machine learning binnen het netwerk biedt kansen om steeds beter op de behoeften en wensen van gebruikers in te spelen. Deze toepassingen zijn mogelijk in alle werkvelden, van retail tot onderwijs en van industrie tot gezondheidszorg. Bij het stabiele netwerk dat is opgezet voor het Martini Ziekenhuis in Groningen hebben medewerkers snel toegang tot patiëntgegevens terwijl patiënten en bezoekers toegang hebben tot veilig en snel internet. Maar Aruba blijft zich ontwikkelen. Met een network of users wordt een infrastructuur aangelegd voor toekomstige use-cases die kunnen variëren van asset tracking en predictive maintenance tot IoT toepassingen. Deze ervaringen zijn zeer waardevol voor tal van sectoren. Op die manier ontwikkelt Aruba voortdurend innovatieve en digitale oplossingen voor nieuwe uitdagingen.

  Mobile first

  Innovatie draait voor Aruba primair om gebruikers en hun beleving. Tegelijkertijd is er voldoende technisch vermogen nodig om klanten, partners en concurrenten uit te dagen. Dat vraagt om een stevig motorblok boordevol technische innovaties om uiteenlopende toepassingen voor de gebruiker te realiseren. Onder de vleugels van Hewlett Packard Enterprise biedt Aruba hiervoor alles op het vlak van veilige netwerken, wired en wireless en in een krachtige mobile engine. Een mobile first architectuur die ook geschikt is voor een multi-vendor omgeving. Daar bovenop ontwikkelt Aruba rijke functionaliteit voor plaatsbepaling, asset tracking en beacons. Dit alles met een scherp oog voor beveiliging en effectief toegangsbeheer. Openheid is belangrijk voor Aruba omdat innoveren een samenwerking is, met haar klanten, en zeker ook met de mobiele enthousiastelingen binnen het Airheads partner ecosysteem.

  Dat is Aruba, een trusted innovator. Meer lezen over de case bij Martini ziekenhuis? Kijk hier:

  De CS webpage  

  Nederlandse pdf 

 • Avi Networks
  X

  Avi Networks

  Avi Networks biedt een software-defined application delivery platform waarmee organisaties inzicht krijgen in de prestaties van de applicaties, de veiligheid en de afhankelijkheid van de infrastructuur. Ook voorziet Avi Networks traditionele infrastructuren van virtuele load balancers. De software kan een toename in verkeer op een netwerk realtime verwerken door automatisch op te schalen en het verkeer te verdelen over de servers. Dit maakt hardware load balancers overbodig, waardoor o.a. de OpEx verminderd kan worden.

  Met het oog op cyberaanvallen en toenemende internetactiviteit is software-defined load balancing een waardevolle ontwikkeling. Zo kunnen onder andere DDoS aanvallen worden doorstaan door automatisch alle activiteit te verdelen over de servers totdat de aanval voorbij is. Bovendien maakt het platform het mogelijk de time-to-market van applicaties drastisch te versnellen door schaalbaarheid te creëren en de capaciteit om veel traffic in korte tijd aan te kunnen.

  Avi zet met software-defined load balancing de gevestigde vendoren onder druk door een schaalbaar alternatief te bieden dat ook minder kost en zowel in datacenters als in de public cloud kan worden ingezet. Daarnaast laat het administratie-console veiligheidsdetails zien waarop direct kan worden ingegrepen, zoals SSL-versies, realtime DDoS aanval gegevens en indicaties over de gezondheid van het systeem.

  Website

  Case

 • Cisco
  X

  Cisco

  Cisco introduceert het netwerk van de toekomst dat leert, zich aanpast en zich verder ontwikkelt

  Cisco's nieuwe intuïtieve, zelflerende netwerk kan het beoogde doel herkennen en versleutelde cyberdreigingen aanpakken

  Cisco introduceert netwerkoplossingen die in staat zijn het doel te herkennen waar ze voor worden ingezet, bijvoorbeeld voorrang voor applicaties die voor de business essentieel zijn. Vervolgens kunnen ze zichzelf voor dat doel optimaliseren. Het gaat hier om een van de belangrijkste doorbraken op het gebied van zakelijke netwerken. Het is ook de realisatie van Cisco's visie om een intuïtief systeem te ontwikkelen dat anticipeert op acties en netwerkdreigingen direct weet te stoppen. Ook kan het netwerk zich verder ontwikkelen door zelf nieuwe dingen te leren. Dit biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden in een tijdperk van voortdurend toenemende connectiviteit en gedistribueerde technologie. 

  Website

  Case

 • Juniper Networks
  X

  Juniper Networks

  Juniper Networks: Software Defined Networking (SDN) met krachtige security

   Moderne cyberbedreigingen ontwikkelen zich met een steeds sneller tempo. Dit dwingt bedrijven om hun netwerken zo veilig mogelijk te houden. Dat vraagt om snelle en intelligente beveiliging die bedreigingen in real-time blokkeert, de toepassing van beveiligingsregels automatiseert en optimaal aanpasbaar is. Het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-platform van Juniper komt aan deze behoeften tegemoet door een open en geïntegreerde architectuur te bieden en door beveiligingsregels netwerkbreed toe te passen. i3D.net, een Nederlandse managed hosting provider met een wereldwijde reikwijdte, heeft het Software-Defined Secure Networks-platform van Juniper Networks ingezet om zijn netwerk te beschermen tegen DDoS-aanvallen en andere cyberbedreigingen.

  i3D.net, een Nederlandse managed hosting provider met een wereldwijde reikwijdte, heeft het Software-Defined Secure Networks-platform van Juniper Networks ingezet om zijn netwerk te beschermen tegen DDoS-aanvallen en andere cyberbedreigingen. Daarnaast kan dit platform in een korter tijdsbestek uitgerold worden naar nieuwe datacenters in alle delen van de wereld. i3D.net bedient meer dan 31.000 klanten via 10.500 servers in 22 datacenterlocaties in alle delen van de wereld. Zijn klantenkring omvat diverse game-uitgevers en -developers, systeemintegrators, hostingproviders en ondernemingen die behoefte hebben aan krachtig presterende, veilige en flexibele netwerken.

  i3D.net maakte gebruik van Juniper Sky Advanced Threat Prevention (ATP) en de vSRX Virtual Firewall binnen zijn wereldwijde internet-backbone en carrier-neutrale datacenter SmartDC. Deze oplossingen bieden bescherming tegen moeilijk detecteerbare malware in zowel fysieke als gevirtualiseerde omgevingen.

  Juniper Networks is afgelopen jaar bijzonder innoverend geweest waarbij partners een brede keuze hebben om modern netwerktechnologie aan hun klanten te bieden zoals self-driving networks, oftewel autonome, geautomatiseerde netwerken. Het netwerk is geen doel op zich, maar dient als platform waarop diensten snel  beschikbaar gemaakt worden. Dit betekent dat het netwerk ‘zelfrijdend’ wordt en zo beter de diensten en gebruikers kan ondersteunen. Het netwerk weet wat de intenties van de gebruikers en de applicaties zijn om op basis daarvan zelf configuratie en beveiliging in te regelen.

  Website

  Case

 • NETGEAR
  X

  NETGEAR

  NETGEAR zet al meer dan twintig jaar lang ideeën om in innovatieve netwerkproducten die mensen met elkaar verbinden, kleine tot middelgrote bedrijven van krachtige oplossingen voorzien en ons leven verbeteren. Het bedrijf gebruikt daarvoor de technologie die ingezet wordt in grote datacenters en bij grote bedrijven, en maakt die beschikbaar en betaalbaar voor het MKB. Ieder kwartaal introduceert NETGEAR nieuwe innovaties op het gebied van onder meer vaste en draadloze netwerkoplossingen, netwerkopslag en IP-camera’s, die uitblinken in functionaliteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid.

  ORBI was ’s werelds eerste tri-band multiroom-wifisysteem voor thuis en voor kleine bedrijven. Het was, en is nog altijd, het enige product waarmee in het hele huis of bedrijf, op elke vierkante centimeter, ongeëvenaarde wifiprestaties gerealiseerd kunnen worden. Dit jaar deed NETGEAR er nog een schepje bovenop en introduceerde de Orbi Pro, waarmee de complexiteit van zaken als roaming, meerdere SSID’s en ingewikkelde installatieprocedures voorgoed tot het verleden behoren. Het Orbi™ Pro Tri-band-wifisysteem voor het MKB (SRK60) met de gepatenteerde Fastlane3-technologie, is de eerste zakelijke wifi-oplossing die speciaal ontworpen is voor doe-het-zelf-installatie. Het stelt iedere ondernemer in staat afzonderlijke netwerken voor gasten, medewerkers en zakelijk verkeer in te stellen. Het product is ontworpen voor gebruik in een kantooromgeving – het is onopvallend en kan, indien nodig, eenvoudig worden weggewerkt.

  Waarom de Orbi Pro zo innovatief is
  De tri-band wifi met hoge snelheid biedt betrouwbare wifidekking en maximale internetsnelheid voor iedere ruimte, ook als er meer apparaten worden aangemeld, door de snelle, speciale draadloze verbinding tussen de Orbi Pro-router en -satelliet. Zo kunnen er snelheden tot wel 3Gbps worden gerealiseerd. Orbi Pro beschikt over meerdere SSID’s, waarmee eenvoudig drie losse en volledig geïsoleerde wifinetwerken voor bedrijven, medewerkers en klanten kunnen worden opgezet. De netwerkdekking valt bovendien eenvoudig te vergroten tot maar liefst 900 vierkante meter met de extra Orbi-satelieten. De geavanceerde beveiliging, flexibele plaatsing en het eenvoudige beheer via de Orbi-app maken de Orbi Pro bij uitstek geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die de functionaliteit van grootzakelijke oplossingen zoeken tegen een betaalbare prijs.

  Site

15. Storage Innovator of the Year

 • Cloudian
  X

  Cloudian

  Cloudian (San Mateo-CA, USA) is een organisatie met sterke banden in de telecomsector.

  Het paradepaardje van het bedrijf is Cloudian HyperStore, een 100% S3 compatibele, software defined oplossing voor ICT-opslag waarmee service providers en grote ondernemingen betrouwbare, betaalbare, schaalbare en hybride oplossingen voor cloud-opslag kunnen ontwikkelen.

  Ze hebben zich opgeworpen als de partij voor dataopslag in hybride cloudomgevingen door zich volledig te focussen op object storage. De vraag naar opslag voor dit type bestanden gaat de komende jaren onder de invloed van video content, IoT en digitale archivering enorm toenemen. Deze bestanden zullen afhankelijk van de vereisten, “on premise” of in de cloud staan. Cloudian maakt het mogelijk om op fijnmazig niveau te bepalen waar de data wordt opgeslagen, om zo te voldoen aan prestatie-eisen en wet- en regelgeving, zoals de GDPR of VAG waar op dit moment veel aandacht voor is. Cloudian zorgt ervoor dat de data niet alleen eenvoudig doorzoekbaar is (meta-data), maar ook wordt beveiligd (standaard encryptie) en altijd beschikbaar (99,9999999999999% data durability en 24/7 toegang).

  Cloudian HyperStore is beschikbaar als software, die draait op standaard x86 machines, als OEM oplossing met partners als Cisco en Lenovo en als de Cloudian HyperStore appliance.

  De HyperStore-oplossingen van Cloudian zijn 100 procent compatibel voor S3, wat inmiddels is uitgegroeid naar dé standaard voor object storage. De samenwerking met data management specialisten als Rubrik, Komprise, CommVault, Veritas, Veeam en Ctera helpt klanten om één van de grootste uitdagingen in het datacenter aan te gaan: ongestructureerde data life cycle management.

  Naast het object storage deel in de HyperStore-oplossing investeert Cloudian ook in Machine Learning en Deep Learning. Deze nieuwe technologie wordt onder andere ingezet bij een groot project in Japan voor “slimme”wegreclame en laat zien hoe de object storage-technologie van Cloudian bijdraagt aan ingrijpende verbeteringen van de koste efficiëntie van gegevensintensieve toepassingen zoals machine learning. Ook de samenwerking met kunstmatige intelligentie (AI) specialist SkyMind zal hier verder aan bijdragen. Overal ter wereld is sprake van een explosieve gegevensgroei. Deze trend zal alleen maar in een stroomversnelling raken door de opmars van het Internet of Things en technologie voor machine learning. Cloudian streeft ernaar om wereldwijde data in te zetten om bedrijven en consumenten nieuwe ervaringen te bieden.

  Website

  Case

 • Dell EMC
  X

  Dell EMC

  Dell EMC: een krachtig gecombineerd partnerprogramma

   Dell EMC speelt in op de digitale transformatie met zijn Dell EMC business technologie en zijn partners. De partner business is cruciaal voor verdere groei van Dell EMC.  Dell EMC doet inmiddels 35 miljard dollar omzet via channel partners.  Dat is bijna de helft (47 procent) van de hele omzet (ongeveer 75 miljard dollar) die Dell Technologies doet. Het vernieuwde Partner programma speelt een cruciale rol in de verdere groei van het bedrijf van Michael Dell.

  Dell EMC biedt sinds begin 2017 een gecombineerd partnerprogramma. Een van de doelstellingen was om channel partners te stimuleren het gecombineerde portfolio aan te bieden, van clients en servers tot storage, virtualisatie en network security. Het nieuwe programma biedt volgens de leverancier bovendien meer mogelijkheden voor Managed Service Providers (MSP’s) en Cloud Service Providers (CSP’s).

  Dell EMC voegt met zijn nieuwe partnerprogramma een belangrijk hoofdstuk toe. Het programma probeert de channel business op alle fronten te stimuleren. Het productportfolio is groot, cross-selling is eenvoudig en ook voor Service Providers bestaan volop mogelijkheden.

  Website

 • Hewlett Packard Enterprise
  X

  Hewlett Packard Enterprise

  HPE heeft met Nimble, 3PAR en SimpliVity het meest aantrekkelijke aanbod op het gebied van disruptieve en/of innovatieve data-oplossingen. HPE is al een aantal kwartalen marktleider op het gebied van de externe storage - het bewijs dat klanten en business partners het HPE aanbod waarderen.

  HPE levert innovatieve- en software defined oplossingen en onder andere predictive flash storage met het unieke en innovatieve InfoSight Predictive Analytics platform. In de storage markt waarderen klanten dit met de hoogste Net Promoter Score.

  De HPE 3PAR producten voldoen aan de eisen die Cloud Service Providers stellen voor extreem geconsolideerde opslag. Deze oplossing wordt gewaardeerd door zowel Service Providers en Enterprise klanten vanwege hun ongekende snelheid, sub-ms latency en schaalbaarheid tot 20PB.

  Ook belangrijk om te noemen zijn de HPE SimpliVity hyperconverged oplossingen. Deze bieden een geïntegreerde oplossing voor all-flash tegen een fractie van de kosten voor traditionele en publieke cloud oplossingen. HPE SimpliVity is een krachtig, eenvoudig en efficiënt hyperconverged platform dat toetreedt tot de best-in-class datadiensten met 's werelds veiligste en best verkochte server. Daarnaast biedt het de meest complete garantie in de industrie.

  Het bovenstaande bewijst dat HPE de meest disruptieve en/of innovatieve data-oplossingen levert in de huidige en toekomstige markt. Geen andere leverancier laat zoveel innovatie zien met onder andere 3PAR, Nimble, Simplivity, Gen10 's werelds veiligste server, Synergy met unieke composability, InfoSight Predictive Analytics platform, etc.

  Website

 • NetApp
  X

  NetApp

  NetApp, aanbieder van flash storage, cloud- en datamanagement oplossingen is vandaag de dag de grootste onafhankelijke storage leverancier te wereld. Een bijzondere groei onder leiding van CEO George Kurian wordt gedaan in de hybride cloud, onder andere met all-flash technolgie van het overgenomen Solidfire.

  NetApp heeft een duidelijke visie rond Data Fabric, ingegeven door de snelle opkomst van de diverse cloud technologieën en services. Daarnaast zijn de verwachtingen hoog rond de nieuwe nieuwe hyperconverged server en een doorgedreven cloud strategie.

  NetApp, dat in 2017 zijn 25ste verjaard vierde, ziet verder volop business kansen met partners zoals Service Providers. Daarom werd het Fueled by NetApp-programma verder uitgebreid. Het programma is gericht op groei bij serviceproviders die hun klanten helpen bij hun digitale transformatie. Door de uitbreiding krijgen serviceproviders toegang tot nieuwe consulting- en incubatorprogramma’s, nieuwe efficiencygaranties en uitgebreide trainingen. Het wereldwijde Fueled by NetApp-programma voor serviceproviders blijft zich verder richten op het bieden van go-to-market oplossingen met scale-out, gegarandeerde prestaties, geautomatiseerd beheer, borging van datakwaliteit en wereldwijde efficiënties.

  Website

 • Pure Storage
  X

  Pure Storage

  Het is Pure Storage als één van de weinige flash-leveranciers gelukt om zelfstandig te blijven. Het bedrijf heeft een beursnotering en draait een omzet van rond de één miljard dollar. Pure Storage is nu de snelst groeiende leverancier van IT-systemen ooit. Dat komt door de eenvoud van de oplossingen, de cloud-gebaseerde storage die Pure Storage aanbiedt, de gelaagdheid van hun technologie, en het feit dat je als klant bij Pure Storage nooit meer hoeft te migreren.

  Een belangrijk aspect van innovatie is onvoorspelbaarheid. Waar sta je als bedrijf over een half jaar, een jaar, drie jaar? Het antwoord is van groot belang voor de investeringen in IT. Kortom, hoe zorg je voor een flexibele en toekomstvaste IT-omgeving? Wat betreft storage mag je van flash verwachten dat die in hoog tempo verder wordt ontwikkeld en verbeterd. Dat zorgt voor een nieuwe uitdaging: wie vandaag het allernieuwste flash opslagsysteem koopt, weet dat er morgen alweer een nieuwere, snellere generatie klaarstaat. En wie weet welke capaciteit je over pakweg anderhalf jaar nodig hebt?

  Een grote stap vooruit zou zijn dat je voortdurend kunt upgraden, niet alleen naar de nieuwste flashtechnologie, maar ook naar meer opslagcapaciteit. Natuurlijk zonder enige verstoring van de operaties. Zo blijft het systeem altijd optimaal afgestemd op de (innovatie)behoefte.

  De grote stap vooruit heeft Pure Storage gezet met het Evergreen upgrademodel. Met dit model kan het opslagsysteem telkens worden voorzien van de nieuwste technologie én probleemloos groeien in capaciteit. Dat verlaagt meteen de drempel voor bedrijven die digitaal willen innoveren. Zij kunnen die nieuwe, snellere technologie direct inzetten zodra dat nodig is voor de innovatie of de bedrijfsvoering. Zo halen ze optimaal rendement uit hun storage-investering. Nog interessanter is de mogelijkheid om tijdens de looptijd van het onderhoudscontract het hele storage-array om te ruilen voor een systeem met de nieuwste flash-technologie. De data op de bestaande arrays worden automatisch overgezet naar de nieuwe storage. De klant levert de oude opslagcapaciteit gewoon weer in en krijgt daarvoor een bonus die kan oplopen tot 25 procent van de nieuwe capaciteit.

  Met dit nieuwe upgrademodel kunnen klanten voortdurend nieuwe opslagmogelijkheden en hogere prestaties inzetten voor bedrijfstoepassingen en innovaties. Tegelijkertijd weten ze zeker dat hun investeringen jarenlang tastbaar rendement opleveren. En die toekomstvastheid is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle en continue digitale innovatie.

  Website

  Case

16. Security Innovator of the Year

 • Cisco
  X

  Cisco

  Cisco introduceert het netwerk van de toekomst dat leert, zich aanpast en zich verder ontwikkelt.

  Cisco's nieuwe intuïtieve, zelflerende netwerk kan het beoogde doel herkennen en versleutelde cyberdreigingen aanpakken.

  Cisco introduceert netwerkoplossingen die in staat zijn het doel te herkennen waar ze voor worden ingezet, bijvoorbeeld voorrang voor applicaties die voor de business essentieel zijn. Vervolgens kunnen ze zichzelf voor dat doel optimaliseren. Het gaat hier om een van de belangrijkste doorbraken op het gebied van zakelijke netwerken. Het is ook de realisatie van Cisco's visie om een intuïtief systeem te ontwikkelen dat anticipeert op acties en netwerkdreigingen direct weet te stoppen. Ook kan het netwerk zich verder ontwikkelen door zelf nieuwe dingen te leren. Dit biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden in een tijdperk van voortdurend toenemende connectiviteit en gedistribueerde technologie. 

  Website

  Case

 • ESET
  X

  ESET

  Door steeds voorop te lopen in de markt met beveiligingsupdates, waardoor vele ondernemingen beschermd blijven en niet steeds zich zorgen te hoeven naken voor morgen.

  ESET Endpoint Security and Encryption.

  ESET is een goed bedrijf voor het beschermen van software tegen virussen, hackers en mallware. HelpT klanten ook met de GDPR Compliancy.

  Vakkundig en behulpzaam.

  ESET richt zich op veilig Nederland, door goede, slimme en innovatieve ICT beveiligingsoplossingen te leveren. Het is knap hoe men presteert in deze best wel lastige materie.

  ESET heeft flinke naamsbekendheid gemaakt de afgelopen jaren en is een leuk en jong team met vooral korte lijnen. Op Cyber Security vlak timmeren ze flink aan de weg en gok ik dat ze in NL wel in de top 5 staan op naamsbekendheid.

  Website

 • Kahuna
  X

  Kahuna

  Kahuna: sterke propositie in managed cybersecurity.

  Kahuna European Security Conference (KESC). Hierbij krijgen eindgebruikers op C-level binnen vier dagen een update cybersecurity in combinatie met netwerkactiviteiten.

  Kahuna is in Nederland gegroeid tot belanrijke Managed Security Advisor. Het bedrijf helpt klanten de strijd aan te gaan tegen Cybercrime. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Bottom-up of top-down, al naar gelang de situatie.

  Een belangrijke pijler in de dienstverlening zijn de Kahuna Managed Security Services. Vanuit twee Europese ISO27001 gecertificeerde SOC’s monitoren de Kahuna specialisten dag en nacht systemen, netwerken en data om in te grijpen voordat het nodig is.

  Een belangrijke innovatie is de Kahuna Security Officer-as-a-Service. Met de logging uit de operationele laag van de organisatie, krijgen klanten de informatie om op tactisch en strategisch niveau de juiste beslissingen in de juiste volgorde te nemen.

  Hoogtepunt voor klanten is de jaarlijkse Kahuna European Security Conference (KESC) in Valencia.

  Website

 • Kaspersky Lab
  X

  Kaspersky Lab

  Kaspersky Lab introduceerde dit jaar “HuMachine Intelligence” wat staat voor een uniforme aanpak tegen huidige en toekomstige dreigingen waaronder de nieuwe generatie cyberdreigingen. Onbekende malware - bestandloos, onzichtbaar, duurzaam, vermomd en meer - is op dit moment al verantwoordelijk voor 30% van alle aanvallen, waaronder 1% van de gevorderde bedreigingen. De “HuMachine Intelligence”-aanpak combineert big data, machine learning en menselijke kennis en zorgt ervoor dat onze oplossingen op kop lopen in onafhankelijke testen.  Van de 78 onafhankelijke testen in 2016 behaalde Kaspersky Labs producten 70 maal een positie in de top 3 - waarvan 50 keer de eerste plaats, 10 keer de tweede en 5 keer de derde. Het afgelopen jaar hebben we een aantal innovatieve oplossingen in de Benelux gelanceerd die onderdeel zijn van de “Human Intelligence”-aanpak en partners helpen organisaties en eindgebruikers te beschermen:

  -              Kaspersky Endpoint Security Cloud & MSP - Voor meer informatie zie bijlage en hier op onze website

  -              Kaspersky Anti-Targeted Attack platform “ Bescherming tegen gerichte aanvallen en geavanceerde bedreigingen. Voor meer informatie zie hier op onze website

  -              Kaspersky Security Intelligence services - Toonaangevende kennis van bedreigingen, deskundige services en security trainingen. Interpol, Europol, Londense politiekorps en Nederlandse KLPD maken hier onder andere gebruik van. Voor meer informatie zie bijlage en hier op onze website.

  -              Kaspersky Industrial CyberSecurity  gespecialiseerde bescherming voor industriële regelsystemen. Voor meer informatie zie bijlage en hier op onze website

  -              Kaspersky OS - een gespecialiseerd besturingssysteem, ontworpen voor embedded systemen met strenge cyberbeveiligingseisen. Denk aan connected cars, IoT, IP-camera’s etc. Voor meer informatie zie bijlage.

  Op het gebied van menselijke kennis hebben ons Global Research and Analysis Team (GReAT) en het Anti-Malware Research Team (AMR) dit jaar wederom verschillende belangrijke bijdragen geleverd om partners bij hun activiteiten te helpen. We zijn regelmatig de eersten die publiceren. Een aantal voorbeelden:

  -              WannaCry

  -              ExPetr

  -              Quarterly APT Trends reports

  -              Quarterly IT Threat evolution reports

  -              H1 2017 Threat landscape for Industrial Automation Systems

  -              Verschillende incidenten

  Website

  Case

 • Sophos
  X

  Sophos

  Het is voor Sophos het jaar van de vooruitgang geweest. Als leider in het Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Security en UTM, was en is Sophos nog steeds de meest geschikte vendor in staat om de werelden van endpoint security en network security samen te brengen. Met de “Synchronized Security” strategie en introductie van Security Heartbeat, werd dat ook gedaan.

  Wij  geloven dat wij opnieuw een leider zijn om vijf simpele redenen:

  1.            Wij houden het simpel. Onze IT security oplossingen zijn eenvoudig uit te rollen, te beheren en te gebruiken.

  2.            Al onze firewall en endpoint oplossingen zijn ontwikkeld om zo optimaal mogelijk te presteren.

  3.            Wij excelleren opnieuw met next-generation firewall en endpoint oplossingen door gebruik te maken van deep-learning neural netwerken.

  4.            Ingebouwde rapportages. Standaard gedetaillerde rapporten, Lokaal opgeslagen op de ingebouwde SSD disk.

  5.            Wij innoveren constant. Wij verbeteren onze technologie voortdurend en hebben een uitstekende roadmap.

  Stappen in de juiste richting

  De ontwikkeling van Sophos staat niet stil en de overname van Invincea in 2017 maakt het onder andere mogelijk om deep-learning als nieuwe functionaliteit toe te voegen aan de Security Heartbeat van Sophos. Bovendien worden de productgroepen wireless, email en web ook toegevoegd aan de Security Heartbeat. Hiermee wordt het uitzoekwerk dat tot voor kort uren of zelfs dagen vroeg, gereduceerd tot luttele seconden.

  Met de optimalisering van next-generation naar dit revolutionaire product waarmee de samengang van Sophos en Invincea kracht word bijgezet, volgt op 2 november aanstaande de officiele global release. Een klein jaar na de succesvolle release van Intercept X, laat Sophos wederom zien dat met deze overname een stap naar next-generation IT security oplossingen is gezet. De techniek en intelligentie zijn in de Sophos Endpoint oplossingen gestopt en doorontwikkeld. Het resultaat is een uitbreiding van het next-generation endpoint portfolio.

  Overige ontwikkelingen

  -              Security heartbeat (netwerk en endpoint communiceren met elkaar)

  -              MSP Connect Flex (beheren vanuit Sophos Central en maandelijks factureren) 

  -              Channel blijft centraal staan bij Sophos (nu ruim 450 actieve resellers in NL)

  Sophos groeit en partners groeien mee

  De groeicijfers van Sophos NL liegen er ook niet om. De afgelopen 2 jaar is Sophos Nederland met 46% gegroeid en in Q1 van dit fiscale jaar groeiden wij met nog eens 25% tov Q1 het jaar ervoor. En ook onze partners groeiden sterk in hun Sophos business, mede dankzij de ontwikkelingen op gebied van network (19,7% groei) en endpoint security (11,8% groei). Waar dit in de Nederlandse security markt in netwerk 7% groeit en in endpoint 4%.

  Awards & Reviews

  -              Analisten en recensenten herkennen Sophos als een industry leader ” jaar na jaar.” 

  -              Gartner Magic Quadrant Leider in Unified Threat Management (UTM),  Endpoint Protection Platformen en Mobiele Data Protectie

  -              Leider in de Forrester Wave: Enterprise Mobile Management

  -              Winnaar van de Channel Company’s CRN Award for Security Vendor of the Year twee jaar op rij

  Website

  Case

17. Printing Innovator of the Year

 • Epson
  X

  Epson

  Printing Innovator of the Year - alles-in-een printoplossing Print365 van Epson

  Als IT-reseller wil je het liefst je klanten zo compleet mogelijk van dienst zijn. Het mooist is het wanneer ze voor hun volledige IT-infrastructuur bij je terecht kunnen ook voor managed print services. Een tak van IT-sport die voor zowel eindgebruikers als resellers, als gecompliceerd wordt beschouwd.

  Epson maakt met zijn printabonnement Print365 voorgoed een einde aan die complexiteit. Print365 is een schaalbare managed alles-in-een printoplossing die ideaal is voor het midden- en kleinbedrijf. Print365 voorziet in alle afdrukbehoeften - hoe groot of klein die ook zijn – voor een vast maandelijks bedrag. Met Print365 profiteert het MKB van alle voordelen van de PrecisionCore- en RIPS-technologieën (Replaceable Ink Pack System) van Epson en wordt het maximale uit de investering gehaald. Met de technologieën van Epson wordt een duurzamere en productievere werkomgeving geboden en door via Print365 over te stappen op zakelijke inkjetmodellen, profiteert de eindgebruiker van een lagere gebruikersinterventie, een verlaging van het energieverbruik tot wel 96% en vermindering van afval met maximaal 94%. In de Print365-portal wordt real-time het afdrukvolume en het inktniveau bijgehouden. Op basis van deze informatie vindt onderhoud op locatie plaats en worden verbruiksartikelen automatisch geleverd. De eindgebruiker hoeft alleen zelf papier te bestellen!

  Maar niet alleen voor eindgebruikers heeft Print365 voordelen, ook voor de reseller. Print365 past de eenvoud van een contract met een mobiele provider toe op een managed print services contract. De klant betaalt iedere maand een vast bedrag voor het apparaat, inclusief afdrukvolume, volledig beheer van verbruiksmaterialen en on-site onderhoud. Het enige wat de reseller hoeft te doen is het concept en aanbod uitleggen, nagaan welk pakket het best bij de klant past, de klant registreren en de betaling in ontvangst nemen. Dat is waarin Print365 verschilt van andere  aanbieders: Epson neemt alle rompslomp van de reseller over en de reseller ontvangt 36 maanden op voorhand betaald. Print365 kan eenvoudig en snel worden verkocht, en elimineert mogelijke risico’s en  cashflowproblemen, omdat geen inkoop of wederverkoop is vereist.

  Er zijn diverse upsell-opties, zoals installatie, training, managementsoftware en meer. En met de contractduur van 36 maanden sluit de reseller de concurrentie ook nog eens buiten. Print365 laat de reseller focussen op het managen van de relatie met zijn klanten, Epson regelt de rest!

  Website

   Case 1

   Case 2

 • HP Nederland
  X

  HP Nederland

  HP Inc. Welke leverancier heeft de beste disruptieve en/of innovatieve printing- of documentbeheeroplossing? Printing is een markt die al jaren onder druk staat. De organisatie die echter volop investeert in haar printing portfolio is HP Inc. Er zijn twee belangrijke redenen waarom HP Inc. ongeevenaard is in dit segment te weten: de varieteit en breedte van het portfolio. En de innovaties van de producten zelf zoals security en bouw. HP Inc. heeft het momentum. HP heeft producten geintroduceerd op large format (digital presses, large format designjets), op de consumenten markt met de kleinste all in one printer (HP Deskjet 3720), de kleinste printer (HP Sprocket) en nieuwe Photo printers. Voor de zakelijke markt is er geen printing vendor die meer heeft toegevoegd dan HP. Vernieuwde HP PageWide printers die beschikken over HP’s pagewide technologie.

  Het HP A3-portfolio met de meest geavanceerde security settings ter wereld. En de geplande investering in de Samsung Printing Divisie. Groot onderscheidend vermogen zijn security-features die komen van de rijke ervaring op het gebied van computer-security en technologieen die zijn ontwikkeld in HP Labs. Net als bij computers beschikken de printers nu over sure start (automatische check en herstel van het bios), Real-time Intrusion detection, whitelisting. Maar ook de slimme HP Connection Inspector tool die malware aanvallen kan afweren met een zelfherstellend vermogen. Nieuw zijn ook HP Roam, een zakelijke printing oplossing om veilig in de cloud te printen. En HP Solution Hub voor nog betere workflow.

  Website

 • Lexmark
  X

  Lexmark

  Lexmark Nederland viel in 2017 op met zijn ‘Met 4 jaar garantie’, producten met een garantie met een duur van vier jaar. Het nieuwe garantieprogramma richt zich op gebruikers die deel uitmaken van kleine werkgroepen. De garantie van vier jaar is van toepassing op een selectie aan kleuren- en zwartwitprinters en mfp’s van Lexmark. De nieuwe garantie van vier jaar voorziet in 24/7 online ondersteuning en telefonische ondersteuning tijdens kantoortijden. Klanten van Lexmark profiteren daarnaast vier jaar lang van dekking voor reparatiewerkzaamheden, inclusief de kosten van reserveonderdelen.

  Website

 • Ricoh
  X

  Ricoh

  Ricoh heeft een pittig jaar achter de rug maar pakte door met een heroriëntatieprogramma. Er ligt nu focus op versterking van het salesprogramma gericht op het MKB segment. Ricoh Nederland verwacht in dit segment het marktaandeel op korte termijn flink te vergroten. Een groot deel van de nieuwe Ricoh (junior) sales representatives komt in dienst bij de Ricoh Mono Brand Resellers, die landelijk verspreid opereren. Daarnaast zal een team van sales representatives het MKB offensief vanuit Ricoh Nederland ondersteunen en zich daarbij vooral richten op sales in de Randstad. Ricoh maakt daarbij gebruik van de kracht van sales om te werken in de regio waar je woont.

  Website

18. Software Innovator of the Year

 • Citrix
  X

  Citrix

  Citrix: sterke propositie in workspace / werkplek oplossingen

  Voor de snel groeiende groep van digital natives is de werkplek niet meer een fysieke plaats, maar virtueel en digitaal. Citrix speelt daar met zijn partners op in met Citrix Workspace Suite (on premise) en Citrix Workspace Service. De werkplek wordt daarmee ook slimmer met de Citrix Analytics Service.

  Citrix weet zijn software innovatief te houden met analytics, artificial intelligence en machine learning. Hierdoor bieden Citrix en betrokken partners meer mogelijkheden om de productiviteit van organisaties omhoog te brengen met andere processen. Het gaat er voor partners niet meer alleen om een product te verkopen, het gaat erom dat organisaties ontzorgd willen worden. Citrix partners makkelijk het mogelijk dat medewerkers op een efficiënte en veilige manier hun werk kunnen doen. Daarbij biedt Citrix Cloud de meest recente software versies.

  Website

 • Commvault
  X

  Commvault

  Commvault beschikt over een veel breder productportfolio dan weleer. Het gaat om een breed palet van softwareoplossingen voor databescherming en informatiemanagement, die allemaal deel uitmaken van één overkoepelend platform, het Commvault Open Dataplatform. Dit platform wordt middels API-programma’s open gesteld voor derden, om te waarborgen dat data uit elk willekeurig bedrijfsproces kunnen landen op ons softwareplatform.

  Commvault HyperScale Software

  Commvault heeft dit jaar Commvault HyperScale Software gelanceerd. Commvault HyperScale Software is een cloud-ready data management oplossing die een belangrijk deel van IT-infrastructuur transformeert tot een cloud-like omgeving voor niet-productieomgevingen. De Commvault HyperScale Software draait op x86-servernodes. Dit maakt dedicated media servers en dure controller gebaseerde storage overbodig, waardoor de infrastructuurkosten aanzienlijk verminderen. Dankzij een geavanceerde orchestratie-engine, programmeerbare API en directe toegang tot de gegevens via standaard interfaces kunnen bedrijven data management services waaronder backup en disaster recovery naadloos in een breder cloud framework integreren. De lage hardwarekosten en vereenvoudigde operaties helpen bedrijven aan een echte cloud-gebaseerde data management-omgeving voor het moderne hybride datacenter te bouwen ter vervanging van hun 'legacy' PBBA.

  Breed productportfolio

  Het Commvault portfolio bestrijkt het complete spectrum verdeeld over vijf hoofdgebieden: (1) Data Protection & Recovery, (2) Cloud & Virtual, (3) Informatiemanagement, (4) Mobile, en (5) IT Ops & Analytics. De compleetheid van het aanbod met al die verschillende functionaliteiten, die los van elkaar kunt aanschaffen, geïntegreerd kan worden en hetzelfde open dataplatform.

  Cisco

  Commvault is dit jaar toegetreden tot het Cisco Solutions Plus Program. Commvault maakt hiermee zijn complete productaanbod toegankelijk voor klanten en resellers van Cisco. De software van Commvault gaat naar verwachting met ingang van oktober worden opgenomen in de wereldwijde productcatalogus van Cisco.

  Dankzij de uitbreiding van de samenwerking met Cisco en zijn datacenterpartners biedt Commvault bedrijven de mogelijkheid om de beste oplossingen in hun categorie naadloos in te zetten in een geïntegreerde stack die de reeks sterke waardepropositie van het datacenter-aanbod van Cisco extra kracht bijzet. Eerder dit jaar werkte Commvault samen met Pure Storage en Cisco om databescherming te bieden voor FlashStack, een flexibele, geconvergeerde infrastructuuroplossing die uiterst geavanceerde ICT-, netwerk- en storage-hardware combineert tot één geïntegreerde architectuur.

  Erkenning

  Commvault is in 2017 wederom het hoogst gepositioneerd in Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software. Een aantal voorbeelden van het leiderschap van Commvault:

  -              Uitgebreide en toonaangevende ondersteuning voor publieke clouds

  -              Ondersteuning voor snapshots zonder aanpassing van scripts

  -              Flexibele tarieven en pakketten

  -              Zeer sterk in klantenondersteuning

  -              Uitgebreide hypervisor- en big data-ondersteuning en bescherming van databases

  -              Flexibele mogelijkheden om ruimte te bieden voor toekomstige ICT-ontwikkelingen

  -              Integrale dekking voor traditionele fysieke toepassingen en applicaties op locatie

  -              Orchestration-mogelijkheden voor de migratie van complete applicaties naar de cloud

  -              Nieuwe user interfaces die de gebruikservaring en time-to-value verbeteren.

  Ook is Commvault uitgeroepen tot leader in de Forrester Wave for Data Resiliency Solutions 2017, met hoge scores voor het volledige productaanbod.

  Website

  Case

 • Oracle
  X

  Oracle

  Oracle is momenteel het snelst groeiende cloudtechnologiebedrijf ter wereld. In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar steeg de cloudomzet met 51 procent en daarmee opliep tot 1,5 miljard dollar. En Oracle heeft zijn hele propositie herzien om clouddiensten te bieden voor bedrijven van alle groottes die onmiddellijk toegang willen krijgen tot tools die hun explosieve groei ondersteunt en hen in staat stelt om nieuwe diensten te ontwikkelen en te lanceren. En zoals Oracle oprichter en CTO Larry Ellison zegt: “If you look at our growth rate of our applications business in the cloud, in excess of 60 percent. And you compare that to either Workday or Salesforce, the two other major players, applications players, in the cloud, they are not even close.”

  Website

  Case

 • Red Hat
  X

  Red Hat

  In mei 2017 opende Red Hat het eerste Red Hat Open Innovation Labs in Europa. Het lab heeft tot doel klanten te helpen mensen, methodologie en technologie te integreren om innovatie te bevorderen en zakelijke uitdagingen sneller op te lossen. In een labomgeving kunnen klanten met Red Hat-experts samenwerken en opensourcetechnologie en DevOps-methoden gebruiken om te helpen met innovatie- en software ontwikkelingsinitiatieven. Dit is mogelijk in een fysiek lab in Londen of in een pop-up lab bij de klant op locatie.

  Een klant die al profiteert van de voordelen van het lab in EMEA is easiER AG, een Zwitserse digitale startup in de gezondheidszorg. Dit bedrijf gebruikt Red Hat Open Innovation Labs om nieuwe, disruptieve applicaties te ontwikkelen, medische diensten toegankelijker te maken en de medische community in staat te stellen efficiënter en effectiever zorg te verlenen.

  Mogelijkheden voor klanten, zijn:

  - Meer tijd besteden aan het ontwikkelen met een cloud-native push-button-infrastructuur die toekomstige ontwikkeling vanaf dag één mogelijk maakt.

  - Sneller releases mogelijk maken door gebruik te maken van een deployment pipeline.

  - Het volledige Red Hat-portfolio gebruiken voor het ontwerpen en testen op modulaire platforms.

  - Leren van Red Hat-experts en de opensourcecommunity.

  - De opgedane DevOps-kennis toepassen en werken aan een Red Hat-certificering.

  Website

 • SAP Nederland
  X

  SAP Nederland

  SAP is continu bezig met innovaties. Begonnen als ERP leverancier, doorgegroeid met bedrijfsgrenzen-overschreidende applicaties als Supply Chain Management en Supplier Relationship Management (om maar wat te noemen), nu leverancier van applicaties met Machine Learning, AI en block chain functionaliteit. Wie kan dat nog meer zeggen?

  Website

19. Channel Marketing Program of the Year

 • dean one
  X

  dean one

  dean one is dé telecom en internet provider voor de zakelijke markt en levert met bijna 80 medewerkers aan meer dan 150.000 zakelijke gebruikers, samen met meer dan 600 lokale partners, vaste en mobiele telefonie en internet aan Nederlandse bedrijven en instellingen. Alle diensten van dean one zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt en overtreffen de verwachting van haar klanten en partners door operational excellence en de focus op service. Steeds meer partners kiezen dan ook voor dean one. Het is de filosofie van dean om al haar telecom- en internetdiensten op een overzichtelijke wijze aan te bieden, te implementeren, beheren en factureren, ongeacht de complexiteit van de dienst.

  dean one benadert de markt uitsluitend via Business Partners en concurreert niet met haar partners, ook niet door middel van zuster- of moedermerken Channel Programma’s geïntroduceerd, naast haar andere partnerprogramma’s: GO!. GO! is een revolutionair partnerplatform voor de ‘next generations partners in het ICT-kanaal. Met GO! beschikt de partner over een revolutionaire GO!-portal waarbij eenvoud, gemak, grip en inzicht uiterst ver zijn doorgevoerd.

  dean one maakt in haar Partner Channel Programma onderscheid in Commercial Partners, Service Partners, Wholesale Partners en GO! Partners. Naast GO! biedt dean one dus nog andere onderscheidende partnerprogramma’s, waardoor de partner in staat is om de juiste commerciële assistentie of technische service te ontvangen. Partners kunnen dus, volledig flexibel, kiezen welk partnerprogramma het best bij hen past. Dit loopt van het volledig uitbesteden (aan dean one) van offreren, installeren en factureren tot het volledig zelfstandig opereren en het zelf bepalen van prijzen en marges.

  Daarnaast heeft dean one, met haar toekomst bestendige vergoedingenmodel, in de afgelopen jaren een substantile bijdrage geleverd aan het besef bij partners dat een combinatie van eenmalige en vooral recurring vergoedingen van levensbelang voor hen is.

  Website

 • Hewlett Packard Enterprise
  X

  Hewlett Packard Enterprise

  Omdat Channel Partners en Service Providers voor HPE een essentiële en onmisbare rol spelen, besteedt HPE enorm veel aandacht aan de programma’s die ze haar partners biedt:

  -              The Fource- in november 2016 heeft HPE Nederland een incentive-gedreven marketingprogramma voor haar toppartners gelanceerd, genaamd the Fource. Partners kunnen binnen dit programma punten (elementen) verdienen als zij hun co-marketing budget inzetten voor de juiste prioriteiten en met de juiste middelen. Elementen zijn te verdienen door het aanleveren van referenties, digital sharing/social media activiteiten, groei in de verkoop van focusoplossingen, en door het aantonen van het resultaat van marketingleads. Elk kwartaal kunnen de partners een teamactiviteit winnen. Daarnaast bepaalt het aantal verdiende elementen (gedeeltelijk) hoeveel marketingbudget er voor het volgende kwartaal/half jaar beschikbaar is.

  -              HPE Partner Marketing Brunches: Om ook de HPE partners mee te nemen in de digitale transformatie, organiseert HPE Channel Marketing elk kwartaal een Partner Marketing Brunch. Tijdens deze brunch komen de volgende onderwerpen aan de orde: Digital marketing, Social Media, Social Selling en bijvoorbeeld een workshop over de onlangs aangekondigde HPE Digital Marketing tools uit het HPE Partner Ready Digital Marketing-programma: https://dutchitchannel.nl/578846/hpe-partner-ready-programma-biedt-nieuwe-tools-en-groeimogelijkheden.html

  Tot nu toe hebben HPE’s programma’s voor partners al flink resultaat opgeleverd:

  -              De ROI van co-marketing campagnes is met meer dan 60% gestegen

  -              Er is een partner marketing community ontstaan tussen HPE en de top partner marketeers

  -              Er is een langetermijn planning beschikbaar, ook op gebied van digital marketing

  De feedback van de deelnemende partners is zeer positief. Vanwege succes wordt dit programma nu ook in de andere landen binnen Europa gelanceerd.

  Ook voor Service Providers heeft HPE een speciaal programma: het Partner Ready Service Provider programma. Met dit programma ondersteunt HPE Service Providers, onder andere met marketingbudget, om haar omzet en klantenbase te vergroten. Daarnaast worden zij ook uitgenodigd voor de marketingbrunches en zijn zij onderdeel van de marketingcommunity.

  Website

  Case

 • Lenovo
  X

  Lenovo

  Lenovo wil haar Accelerate Program nomineren.

  Met dit Channel marketing Program wil Lenovo de relatie met de reseller verstevigen; dmv incentives en joint events.

  Maar gezamenlijk samen business genereren dmv lead generatie en gezamenlijke campagnes met resellers. Dit hoeft niet altijd brede campagnes te zijn, maar juist individuele campagnes op selectieve marktsegmenten.

  Webiste

  Case

 • NetApp
  X

  NetApp

  NetApp breidde in 2017 zijn Fueled by NetApp-programma verder uit. Het programma is gericht op groei bij serviceproviders die hun klanten helpen bij hun digitale transformatie. Door de uitbreiding krijgen serviceproviders toegang tot nieuwe consulting- en incubatorprogramma’s, nieuwe efficiencygaranties en uitgebreide trainingen.  

  Het wereldwijde Fueled by NetApp-programma voor serviceproviders blijft zich verder richten op het bieden van go-to-market oplossingen met scale-out, gegarandeerde prestaties, geautomatiseerd beheer, borging van datakwaliteit en wereldwijde efficiëntie.

  website

 • Veeam
  X

  Veeam

  In 2017 heeft Veeam het nieuwe loyaliteitsprogramma Vfactor gelanceerd. Daarnaast is Veeam honderd procent channel-gedreven en biedt Veeam distributeurs de mogelijkheid hun eigen cloudpropositie te ontwikkelen dankzij CloudConnect. Dit programma stelt partners in staat partners in staat om een cloudprogramma te ontwikkelen zonder eigen datacenter.

  Veaam heeft dit jaar voor het 4e jaar op een rij uitmuntende resultaten voor de net promoter score” behaald. Veeam heeft een laserfocus wat betreft klanttevredenheid en wil zorgen dat ze de meest tevreden klanten in het vak hebben door de “Always On” digitale ervaring te leveren die hun klanten verwachten.

  website

image006.png